به گزارش ایرنا، سید علی موسوی جم روز چهارشنبه در نشست تخصصی ارتقا فرهنگ توانمندسازی زنان سرپرست خانواده استان اظهار داشت: مقوله توانمندسازی به عنوان فرایندی تعریف میشود که در آن افراد و گروهها و سازمانها بر مسایل و مشکلاتی که دارند کنترل پیدا می کنند.
وی افزود: تحقیقات نشان داده توانمندسازی تفکری و روانی سبب شده تا زنان سرپرست خانوار در حوزه های مختلف روان شناختی همچون خودکارآمدی، خودارزشمندی، عزت نفس، کنترل زندگی ، قدرت تصمیم گیری، حل مساله و افزایش سازگاری توانمند شوند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) کردستان اضافه کرد: بر این اساس اجرای برنامه توانمندسازی نهتنها به اشتغال، افزایش سطح درآمد و کاهش وابستگی زنان سرپرست خانوار منجر می شود بلکه توانایی آنها در حوزه های روانشناختی را نیز به دنبال دارد.
وی یادآور شد: بی توجهی به مولفه های فرهنگی سبب شکست برنامه توانمندسازی می شود همانطور که انتقال تکنولوژی به خودی خود نمیتواند مشکلات کشورهای در حال توسعه را حل کند و نیاز است این انتقال با اقدامات فرهنگی همراه باشد،توانمندسازی هم زمانی موثر است که به مولفه های فرهنگی توجه شود چرا که فرهنگ یک جامعه رفتارها و ارزش های آن جامعه را قالببندی میکند.
موسوی جم ادامه داد: لذا با توجه به تاثیرات فرهنگ بر زندگی اجتماعی و همچنین فقدان راهبردهای مشخص فرهنگی در خصوص توانمندسازی
اقشار آسیب پذیر باعث شد یک کار گروه ملی با حضور ۱۴ ارگان اصلی و چند ارگان مدعو زیرنظر شورای فرهنگ عمومی تشکیل شود.
وی اضافه کرد: در این کارگروه مقر شد با هشت راهبرد کلی و ۳۲ برنامه عملیاتی اقدام لازم انجام شود در استان هم متناظر با کارگروه ملی یک کارگروه استانی راه اندازی شد که دبیرخانه آن در کمیته امداد امام خمینی (ره) مستقر است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان اظهار داشت: در استان تاکنون سه جلسه برگزار شده و در سه محور اصلی شامل زنان سرپرست خانواده فرهنگ مدیریت خانواده و کارآفرینی،زنان سرپرست خانواده و مقابله با آسیب های اجتماعی و زنان سرپرست خانواده و تولیدات فرهنگی، هنری و رسانه ای فعالیت می کنیم.
در ادامه این نشست پنل های تخصصی با موضوعات مختلف و محوریت توانمندسازی زنان برگزار شد.
نشست تخصصی ارتقا فرهنگ توانمندسازی زنان سرپرست خانواده با مشارکت کمیته امداد امامخمیتی(ره)، فنی و حرفه ای و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان برگزار شد.