محمدحسن قوسیان مقدم روز چهارشنبه باشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا سبب شد تا این برنامه به تاخیر افتاده اما همزمان قرارگاه مقابله با کرونا در استان سیستان و بلوچستان راه اندازی شد افزود: پروژه نذرآب ۴ و قرارگاه مقابله با کرونا به صورت همزمان در استان سیستان و بلوچستان اجرا می شود و محموله های زیادی تا به امروز به این استان ارسال شده تا هر چه سریع تر وضعیت کمبود آب در این استان بهبود یابد. این اقدام تا به انتها ادامه پیدا می کند و پس از رسیدن محموله ها به زاهدان در تمامی شهرستان ها توزیع می شود. کپسولهای اکسیژن نیز به همراه این محموله های بهداشتی ارسال شده است. تا این لحظه ۵۰۰ کپسول اکسیژن به منطقه ارسال شده است.
سخنگوی جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: بسته های معیشتی و منابع آب نیز به شهرستان ها منتقل می شود. از سوی دیگر در سه استان شرقی کشور انبارهای امدادی خود را آماده کرده ایم تا در صورت نیاز اردوگاه آوارگان برای جنگ افغانستان راه اندازی شود و بتوان این عرصه را مدیریت کرد.
امکان برگزاری جلسه شورایعالی جمعیت هلال احمر وجود ندارد
دبیرکل جمعیت هلال احمر همچنین در خصوص عدم برگزاری جلسات شورایعالی گفت: جمعیت هلال احمر یک بعد اجرایی (رئیس جمعیت، دبیرکل و خزانه دارکل) و یک بعد حاکمیتی شامل مجمع عمومی دارد . مجمع عمومی در سطح کشوری است که متناسب با آن در استان ها مجمع استان و در شهرستان ها مجمع شهرستان وجود دارد.
محمد حسن قوسیان مقدم ادامه داد: یکی از بحث های اصلی در کشور رعایت قانون است و همه به نوعی باید از این موضوع تبعیت کنند در ماده بودجه در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ در تبصره ۲ بندی وجود دارد که طبق این بند "کسانی که مسئولیت در هر سطحی دارند نباید عضو هیئت مدیره جایی باشند" یک اختلاف دیدگاه بین دوستان ایجاد شد که برخی متعقدند که مشمول جمعیت هلال احمر می شود و برخی برخلاف این را معتقدند. ملاک تصیم گیری دیوان محاسبات است که دیوان محاسبات اعلام کرد که باید اجرا شود و در هر استانی اگر کسی مسئولیت دارد نباید در هلال احمر عضو هیئت مدیره باشد.
وی با تاکید بر این که در زمان انتخابات سال ۹۹ به دلیل اینکه دبیرکل رئیس ستاد انتخابات هلال احمر است در ابلاغی به استان ها ممونعیت ورود این افراد را اعلام کرد، افزود: اما داستان دیوان محاسبات در زمان انتخابات از سوی بازرس وقت شورایعالی مورد سوال قرار گرفت و اعلام شد که مشکلی نیست و دوستان می توانند شرکت کنند و انتخابات برگزار شد.
قوسیان مقدم افزود: در بهمن ماه ۹۹ معاونت حقوقی دیوان محاسبات در مکاتبه ای اعلام کرد که ورود مدیران ممنوع است و این مسئله به استان ها ابلاغ شد. به هر حال یک مقاوتی شکل گرفت و ما نیز سخت گیری نکردیم اما در برخی استان ها دیوان محاسبات ورود جدی کرد و اعلام شد در صورت انجام ندادن این ابلاغ ترک فعل انجام شده است.
وی تاکید کرد: چند نفر از اعضای مجمع عمومی نمانیده مجلس، مدیران وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و.. بودند داوطلبانه استعفا دادند اما گروهی از افراد که نیروهای وزارت کشور بودند (در سطح معاون وزیر و استاندار) استعفا ندادند. بنابراین اعضایی که در هیئت مدیره ممونعیت دارند به تبع آن در مجمع عمومی و شورایعالی هم نمی توانند حضور داشته باشند و ما براساس آیین نامه جمعیت هلال احمر افرادی که مشمول بودند حذف کردیم و افراد جدید را جایگزین کردیم و هیئت مدیره ها تشکیل شد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر تاکید کرد: اما هنگامی مقرر شد جلسه شورایعالی برگزار شود برخی افراد را مشمول می شد این دوستان به دیوان عدالت اداری شکایت کردند و دیوان حکم توقف رای را داد و چون در حال حاضر دو گروه براساس همان ماده واحده داریم و حکم توقف نیز صادر شده است امکان برگزاری جلسه شورایعالی وجود ندارد. چون مشخص نیست باید اعضای قبلی دعوت شوند یا اعضای جدید بنابراین تا زمانی که حکم قطعی دیوان عدالت صادر نشود امکان برگزاری نمی شود.