تهران – ایرنا- ریاست جمهوری لبنان چهارشنبه شب به فهرست پیشنهادی کابینه "سعد الحریری" مأمور تشکیل کابینه جدید دولت بیروت واکنش نشان داد.

به گزارش ایرنا از المیادین، ریاست‌جمهوری لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد که کابینه جدید الحریری با توافقی که قبلا صورت گرفته بود کاملا تفاوت دارد.

بر اساس گزارش نهاد ریاست جمهوری لبنان، میشل عون به الحریری گفته، این کابینه نیازمند بحث و بررسی و مشورت است.

سعد الحریری نخست وزیر مامور شده برای تشکیل دولت لبنان عصر امروز چهارشنبه فهرست اسامی وزیران مورد نظر خود را به عون ارائه داد.

وی امروز (چهارشنبه) با حضور در کاخ  «بعبدا» در بیروت با عون دیدار و لیست اسامی وزیران مورد نظر خود برای تشکیل دولت این کشور را به رئیس جمهور این کشور ارائه کرد.    

  «الحریری» پس از این نشست گفت که اسامی ۲۴ نفر را بر اساس ابتکار فرانسه و «نبیه بری» رییس مجلس به رییس جمهوری تقدیم کردم و منتظرم تا فردا پاسخ عون را برای تشکیل دولت دریافت کنم.  

الحریری صبح امروز و پیش از این دیدار با "عبدالفتاح السیسی" رییس جمهوری و وزیر امور خارجه مصر در قاهره برای تشکیل دولت لبنان دیدار و رایزنی کرد.

وی پیش از این نیز با سفر به ترکیه و امارات به ترتیب با مقامات آنکارا و ابوظبی برای تشکیل کابینه رایزنی و مشورت کرده بود.

سعد الحریری وظیفه تشکیل دولت جدید لبنان را در اکتبر گذشته بر عهده گرفت، اما سایه نفوذ و مداخله دولت‌های خارجی بر او و تصمیم گیری هایش و نیز اختلافات در روند سیاسی این کشور، به رغم آنکه لبنان با بحران مالی و در بدترین وضعیت اقتصادی طی دهه‌های گذشته قرار دارد، تاکنون مانع از تشکیل دولت در لبنان شده است.  

سعد الحریری با تصویب پارلمان لبنان و تایید میشل عون رییس جمهوری این کشور برای چهارمین بار مکلف به تشکیل کابینه شد.

در تازه‌ترین دخالت‌ها در امور داخلی لبنان نیز جان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه دوشنبه شب گفته بود: کشورهای اتحادیه اروپایی با اجماع سیاسی به این توافق رسیدند که یک چارچوب قانونی برای اعمال تحریم‌های پیش از پایان ماه جاری میلادی؛ یعنی پیش از سالگرد انفجار بندر بیروت وضع کنند.

همزمان با این رویداد، نیز «ولید البخاری» سفیر عربستان در بیروت روز دوشنبه با «دورتی شیا» سفیر آمریکا و «آن گریلو» سفیر فرانسه در بیروت دیدار و درباره لبنان گفت وگو کرده است.  

بسیاری از ناظران و کارشناسان سیاسی منطقه، دخالت‌های خارجی در مسیر تشکیل دولت را از مهمترین عوامل مشکل آفرین لبنان می‌دانند که فرانسه به همراه آمریکا و عربستان بیشترین نقش را در افزایش این مشکلات ایفا کرده‌اند.