ساری – ایرنا – چهار پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و دولتی به ارزش اقتصادی ۸۳۹ میلیارد ریال امروز پنجشنبه با دستور ویدئوکنفرانسی رئیس‌جمهوری در منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد در شرق مازندران به بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایرنا، هشتاد و یکمین برنامه افتتاح پروژه‌های ملی دولت تدبیر و امید امروز –پنجشنبه- با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس‌جمهوری و بهره‌برداری از ده‌ها پروژه متعلق به وزارت راه و شهرسازی و وزارت ورزش و جوانان انجام شد که هفت پروژه سرمایه‌گذاری از حوزه وزارت راه و شهرسازی به دو بندر نوشهر و امیرآباد اختصاص داشت.

امروز با دستور رئیس‌جمهوری در بندر امیرآباد یک پروژه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و سه پروژه نیز از اعتبارات بخش دولتی، به بهره‌برداری رسید. پروژه‌های باشگاه ملوانان، ایستگاه شماره۲ آتشنشانی، کارخانه آرد، بلغور و کنسانتره ذرت و جرثقیل منگان از پروژه‌هایی هستند که امروز با دستور رئیس‌جمهوری در بندر امیرآباد به بهره‌برداری رسیدند.

پروژه‌ احداث ساختمان شماره‌۲ آتش‌نشانی بندرامیرآباد، با بیش از ۷۵ میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریال اعتبار و به منظور افزایش سطح ایمنی و مقابله با حوادث آتش‌سوزی احتمالی، با زیربنای ۷۰۰ متر مربع شامل بخش اداری و آشیانه به مرحله بهره‌برداری رسید.

همچنین با هدف ایجاد فضایی مناسب برای اقامت ملوانان و تکریم ارباب رجوعان خارجی، پروژه‌ای با عنوان باشگاه ملوانان با اعتبار ۵۱ میلیارد و ۴۷۳ میلیون ریال اجرا شد. این مجموعه با زیربنای ۸۵۰ متر مربع شامل فضای اقامتی مناسب و زیرساخت‌هایی مانند سالن غذاخوری، لابی، سالن ورزشی و امکانات رفاهی ایجاد شده است.

در بخش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نیز بهره‌برداری از کارخانه‌ آرد، بلغور و کنسانتره‌ ذرت آرین‌پروتیین سویای فارس، علاوه بر ایجاد توان تولید سالانه ۲۰ هزار و ۲۰۰ تن فرآورده‌های ذرت در منطقه‌ ویژه‌ اقتصادی امیرآباد، برای ۵۰ نفر نیز به طور مستقیم شغل ایجاد می‌کند. این کارخانه به فناوری‌های روز دنیا در صنعت آرد مجهز است و با سرمایه‌گذاری ۱۱۳ میلیارد ریالی در زیربنای ۱۵ هزار و ۲۰۸ متر مربع ساخته شده است.

بهره‌برداری از یک دستگاه جرثقیل موبایل ساحلی ۶۰ تنی منگان با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال نیز از دیگر برنامه‌های افتتاحی امروز در بندر امیرآباد بود.

افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در امیرآباد

مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد در حاشیه این مراسم اظهار کرد: رشد چشمگیر زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری در منطقه‌ ویژه‌ اقتصادی بندر امیرآباد طی سال‌های اخیر، بدون توقف و حتی در شرایط تحریم استمرار یافت و اکنون نیز در ادامه‌ همین مسیر، سه پروژه‌ زیرساختی و یک پروژه‌ سرمایه‌گذاری به بهره‌برداری می‌رسد.

محمدعلی سعیدی‌پور افزود: برای از سرگیری فعالیت پروژه‌های راکد سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر پیگیری‌های متعددی انجام شد و در آینده نزدیک قرارداد پروژه‌های متعدد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این منطقه منعقد خواهد شد. امیدواریم با جلب اعتماد سرمایه‌گذاران و تشویق آن‌ها به سرمایه‌گذاری در این بندر همانند سال گذشته شاهد رشد چشمگیر و تحقق سرمایه‌گذاری باشیم.

این مسئول خاطرنشان کرد: افزایش جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی در بندرامیرآباد با تلاش بر جلب اعتماد سرمایه‌گذاران و روند توسعه در بخش زیرساخت‌ها با شتاب بسیار بالایی در تمامی حوزه‌ها در حال انجام است. اظهار داشت:

وی به افتتاح حوضچه شماره ۲ بندر امیرآباد در دولت یازدهم اشاره کرد و یادآور شد: بندرامیرآباد به طور مداوم در راستای سیاست‌های تبیینی بنادر نسل سوم و تحقق برنامه ششم توسعه بر اساس منویات مقام معظم رهبری، پروژه‌های زیربنایی و سرمایه‌گذاری زیادی را در مرحله مطالعات و اجرا دارد.

بندر امیرآباد دهه ۷۰ در شرق مازندران ایجاد شد و با ارتقاء به منطقه ویژه اقتصادی در دهه ۸۰ هم اکنون حدود ۲  هزار هکتار مساحت دارد.

تا کنون بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از سوی بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد سرمایه‌گذاری شده است. همچنین به همین میزان در حوزه زیرساختی این بندر سرمایه‌گذاری شده است , در حال حاضر بیش از چهار هزار نفر در این منطقه مشغول کار هستند.

بندر امیرآباد با داشتن ۱۵ اسکله بارانداز و یک اسکله‌رو رو در دست ساخت، دارای ظرفیت حدود ۶ میلیون تنی بارگیری و تخلیه بار است. نیمی از فعالیت صادرات و وارداتی شمال ایران از این بندر انجام می‌شود و تنها بندر راهبردی متصل به راه‌آهن سراسری در شمال ایران محسوب می‌شود.

امروز در بندر نوشهر نیز سه پروژه عمرانی شامل سامانه دوربین مدار بسته و حفاظت الکترونیکی، ریل‌گذاری اسکله‌های جنوبی برای استفاده جرثقیل‌های بکرا و اجرای محوطه کانتینری با دستور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید.

رئیس‌جمهور همزمان ۱۶ طرح بندری و دریایی را در استان‌های هرمزگان، خوزستان، بوشهر و مازندران به ارزش حدود ۶ هزار و ۸۷۶ میلیارد ریال و ۸۷.۹ میلیون یورو از محل منابع داخلی سازمان بنادر و دریانوردی و منابع بانکی و همچنین بیش از ۳۸۲ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی مربوط به سازمان بنادر و دریانوردی را افتتاح کرد.