غلامرضا هوایی روز جمعه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مطالعه فرودگاه جاجرم به عنوان فرودگاه دوم استان با همکاری شرکت آلومینای ایران و سازمان هواپیمایی کشور در حال انجام است . پیگیری برای جذب مشاور اجرایی نیز در دست پیگیری قرار دارد.
وی افزود: بر اساس برآوردهای اولیه برای رفع ایرادات باند فرودگاه و ساخت برج حدود سه هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است و پیش بینی می شود حداکثر در 24 ماه آینده این مشکلات بر طرف و فرودگاه برای پرواز آماده سازی شود.
وی با بیان اینکه فعلا اعتبار لازم برای این فرودگاه به وسیله شرکت آلومینای ایران واقع در شهرستان جاجرم تامین می شود اظهار داشت: با توجه به باند سه هزار متری که برای این فرودگاه پیش بینی شد امکان نشست و برخاست برای تمام هواپیماها وجود دارد.
هوایی درباره نیاز استان به فرودگاه دوم گفت: حادثه های اخیر برای هواپیمای آموزشی، نشان داد که نیاز به فرودگاه دوم ضروی است، اگر باند فرودگاه جاجرم قابل بهره برداری بود شاید از خسارت های حادثه جلوگیری می شد.
وی تصریح کرد: فرودگاه بجنورد هم با مشکل مهندسی روبه رو است و به لحاظ شرایط جغرافیایی، کوهستانی بودن فرودگاه خاص در کشور محسوب می شود که بیش از این نمی توان برای توسعه خدمات در آن کاری انجام داد.
وی افزود: با این وجود، با تلاش و پیگیری های انجام شده اکنون روزانه یک پرواز در این فرودگاه انجام می شود، در برخی از روزها ۲ پرواز انجام می شود این در حالی است که پیش از این در هر هفته یک یا دو پرواز برقرار بود.
فرودگاه جاجرم حدود ۲۰ سال قبل در حاشیه مجتمع آلومینای ایران با دو هزار و ۵۰۰ متر باند برای نشست و برخاست هواپیماهای کوچک حامل کارشناسان داخلی و خارجی این واحد صنعتی ساخته شد که پس از تکمیل کارخانه پودر الومینا این فرودگاه نیز فعالیتش متوقف و از حدود دو دهه گذشته تاکنون رها شد.
در سالهای اخیر به دلیل افزایش پرواز فرودگاه بجنورد ناشی از وضعیت جوی بار دیگر بهره برداری مجدد از فرودگاه جاجرم در دستور کار قرار گرفت که تاکنون با وجود وعده های زیاد هنوز به مرحله اجرایی نرسید و با پیگیری استاندار خراسان شمالی از شرکت فرودگاههای کشور قرار شد تا بزودی کارشناسان این شرکت برای بازدید اعزام شوند که در صورت تایید ، این فرودگاه با اعتبار شرکت آلومینای جاجرم تکمیل و پرواز در آن از سر گرفته شود.
مجتمع آلومینای ایران به عنوان تنها تولید کننده پودر آلومینا از مواد مورد نیاز برای صنعت آلومینیوم در کشور محسوب می شود که سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن پودر آلومینا در این واحد صنعتی تولید می شود که یک پنجم نیاز داخلی را تامین می کند و مابقی نیاز کشور در این بخش از خارج وارد می شود.
مجتمع آلومینای ایران در ۱۵۰ کیلومتری جنوب بجنورد و ۵ کیلومتری شمال شهر جاجرم واقع است که در سال ۱۳۸۲ به بهره برداری رسید و هم اکنون حدود دو هزار کارگر در این واحد اشتغال دارند.