اصفهان-ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: با توجه به وضعیت فعلی و تشدید خشکسالی ، استفاده از پساب به شرط رعایت استاندارها، راهکار مناسبی برای عبور از کم آبی است.

محمد باقر میران زاده،  شامگاه پنجشنبه در سخنرانی اینترنتی خود با موضوع استفاده مجدد از پساب راهکار مناسب برای عبور از کم آبی، در نخستین کنگره "استان اصفهان و توسعه ملی، چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌رو" افزود: کشاورزی، آبیاری فضای سبز، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی،تامین آب برای ایجاد مراکز تفریحی و گردشگری، شست و شوی خیابان‌ها و اطفای حریق، استفاده در فلاش تانک، مصارف صنعتی، پرورش آبزیان و شست و شوی شبکه فاضلاب از موارد استفاده مجدد پساب است.

وی افزود: استفاده از پساب، تقویت منابع آب و صرفه جویی در سایر منابع، کاهش مصرف کودهای شیمیایی در کشاورزی، کاهش برداشت از سفره های زیر زمینی و جلوگیری از شور شدن آنها و فرونشست زمین، توسعه کشاورزی و افزایش محصولات به دلیل وجود مواد مغذی در پساب را به‌دنبال دارد.

میران زاده به چالش‌های پیش روی استفاده مجدد از پساب اشاره و بیان کرد: پساب ها حاوی املاح و برخی عوامل بیماری زا و در برخی موارد فلزات سنگین و سایر ترکیبات آلی و معدنی مضر است، بنابراین کاربرد مدیریت نشده آنها و عدم توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی و استانداردها می‌تواند تبعات زیست محیطی زیادی به همراه داشته باشد.

وی شورشدن و تخریب بافت خاک، مسمومیت گیاهان آلودگی محصولات کشاورزی به مواد آلاینده شیمیایی و آلی و در نهایت خطرات بهداشتی برای مصرف کنندگان محصولات کشاورزی و شیوع بیماری‌ها را از جمله این چالش‌ها برشمرد.

به گفته وی، نکته مهم در استفاده مجدد از پساب رعایت استانداردها و دستورالعمل‌های نهادهای مربوط است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، افزود: آب خاکستری به‌دلیل دارا بودن آلودگی  کمتر، از روش های ساده و کم هزینه برای مصرف مجدد است که با ته نشینی  فیلتراسیون و گند زدایی می توان آن را بازچرخانی کرد.

به فاضلاب تولیدی در منازل بدون احتساب فاضلاب سرویس های بهداشتی «آب خاکستری» می گویند.

به گفته وی، جمع آوری آب باران منازل و مخلوط نمودن آن با آب خاکستری ضمن افزایش حجم پساب تولیدی در کاهش آلودگی آب خاکستری از طریق رقیق سازی آلاینده‌ها موثر است.

میران زاده افزود: آبیاری فضای سبز منازل و اماکن عمومی و استفاده در فلش تانک از موارد کاربرد آب خاکستری است.

نشست دوم از پنل سوم کمیته آب و محیط زیست با سخنرانی میران زاده، با موضوع استفاده مجدد از پساب راهکار مناسب برای عبور از کم آبی به صورت مجازی برگزار شد.

نخستین کنگره "استان اصفهان و توسعه ملی، چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌رو از"  سه شنبه هفته جاری در دانشگاه صنعتی اصفهان به طور حضوری و مجازی آغاز به کار کرد و پس از سه روز، پنجشنبه شب ٢۴ تیر در دانشگاه صنعتی اصفهان پایان یافت.

۱۳ کمیته با مشارکت ۱۱۶ عضو هیات علمی دانشگاه های مختلف کشور، حوزه های علمیه، صنعتگران و تجار در این کنگره تشکیل و شبکه مناسبی برای گفت و گو ایجاد شد.