مراغه- ایرنا- شهردار مراغه با اشاره به اینکه مداخله در بافت‌های ناکارآمد شهری به نقش‌آفرینی بیشتر شهرداری، ادارات خدمات‌رسان و راه‌ و شهرسازی نیاز دارد، گفت: بر همین اساس مطالعات بازآفرینی بافت ناکارآمد و فرسوده محله «زغال‌آباد» از بهمن سال گذشته آغاز شده و مراحل نهایی آن در حال انجام است.

شهرام مروتی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود:‌ ۳۰۰ هکتار بافت ناکارآمد شهری در مراغه وجود دارد که ۱۶ هزار واحد مسکونی را شامل می‌شود و مداخله در ساماندهی این میزان بافت ناکارآمد از جمله محله «زغال‌آباد» امری اجتناب‌ناپذیر به شمار می‌رود. 

وی وسعت محله «زغال‌آباد» را حدود سه هکتار و ۱۸۰ پلاک ثبتی اعلام کرد و اظهار داشت: مداخله در بافت ناکارآمد محله «زغال‌آباد» پس از طی مراحل قانونی و تصویب آن از طریق مراجع ذیربط آغاز می‌شود و با توجه به بافت فرهنگی و اصیل این محله، امیدواریم اهالی نیز در اجرای این طرح به صورت فعال مشارکت داشته باشند.

شهردار مراغه خاطر نشان کرد: مطالعه مربوط به بازآفرینی بافت «زغال‌آباد» با رویکرد مداخله حداقلی و ایجاد مسیر دسترسی خودرویی با ۲ میلیارد ریال هزینه در حال انجام است.

«مروتی» بیان کرد: با توجه به بافت این محله، مداخله مستقیم شهرداری رویکرد صحیحی نیست و باید در زمینه مداخله در بافت ناکارآمد، مشارکت بخش خصوصی بیشتر تقویت شود و شهرداری در زمینه سیاست‌گذاری و گره‌گشایی نقش‌آفرینی کند.

به گزارش ایرنا محله «زغال‌آباد» اگرچه در هسته مرکزی شهر مراغه قرار دارد، اما گفته می شود ناکارآمدترین بافت شهری مراغه محسوب می‌شود و عرض کوچه‌های باریک این محله که از پشت مسجد «شجاع‌‍‌الدوله» به محله «سبزیچی‌ها» وصل می‌شود، گاهی به نیم‌متر کاهش می‌یابد.

همین معابر تنگ و غیرقابل تردد برای وسایل نقلیه، امکان امدادرسانی به اهالی در مواقع وقوع حادثه و ارائه خدمات زیرساختی مثل فاضلاب را با مشکل روبرو کرده است و اهالی می‌گویند در برخی از موارد سالمندان این محله که امکان راه رفتن ندارند، با چرخ دستی کوچک جابجا می‌شوند.  

بازآفرینی شهری، نگرش و اقدامی جامع و یکپارچه برای حل مشکلات شهری به ویژه در بافت‌های ناکارآمد به شمار می‌رود که در نهایت به یک پیشرفت پایدار اقتصادی، کالبدی، اجتماعی و محیطی منجر می‌شود.