«محمد زاهدی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیشترین خسارت خشکسالی در بخش زراعت استان مرکزی به محصولات گندم و جو آبی در شهرستانهای آشتیان، فراهان، اراک، ساوه و خمین و در بخش باغبانی به محصول پسته در شهرستان زرندیه، انار در ساوه و انگور در شهرستان خنداب بوده است.
وی ادامه داد: اعطای تسهیلات بلاعوض برای اجرای سامانه های آبیاری نوین، استمهال بدهی بانکی بهرهبرداران، کمک به تهیه و تامین بذور و نهال یارانهدار ارقام مقاوم از جمله اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی برای جبران خسارت کشاورزان استان است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: توسعه کشتهای گلخانهای، افزایش اعتبارات اجرای سامانه آبیاری قطره ای، توسعه سایبان در باغات، توسعه کشت گیاهان دارویی بهعنوان جایگزین گیاهان آببر و اجرای کشاورزی حفاظتی از دیگر اقدامات این سازمان برای کاهش خسارت خشکسالی به محصولات کشاورزی است.
زاهدی گفت: بستن چاههای غیر مجاز، نصب کنتورهای حجمی هوشمند بر روی چاههای آب کشاورزی، اصلاح الگوی اقتصادی کشور در درآمدزایی و اشتغال با سویه صنعت و خدمات و برداشتن بار داز بخش کشاورزی و فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف غذا در جامعه از جمله راهکارهای مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی است.
وی افزود: اصلاح الگوی تولید در بخش کشاورزی(جایگزینی فعالیتهای پرآب بر مانند زراعت علوفه و حبوبات و غلات آب بر با تولید عسل، قارچ، گیاهان دارویی)، اصلاح الگوی کشت در محصولات زراعی و جایگزینی محصولات پر آب بر زراعی، توسعه روشهای نوین آبیاری و بکار گیری روش کم آبیاری در تمامی محصولات با هدف افزایش کارایی مصرف آب و بهکار گیری روشهای کشاورزی حفاظتی در زراعت و باغبانی از دیگر راهکارهای مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: تامین تسهیلات کم بهره بانکی، استمهال بدهی تسهیلاتی کشاورزان، پیگیری برای تامین کمکهای بلاعوض ریالی، تامین اعتبار یارانه برای توسعه سامانه های آبیاری نوین، ترویج و آموزش روشهای افزایش بهرهوری آب در کشاورزی برای بهره برداران بخش و کمک فنی اعتباری برای بهکارگیری آبیاری قطرهای و نواری(تیپ) در زراعتهای بهاره و باغات از جمله برنامههای حمایتی سازمان جهاد کشاورزی از کشاورزان است.
استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.