رضا رمضانی طرقی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:وجود جاذبههای طبیعی و آب و هوای کوهسرخ و سایر ظرفیتها میطلبد در زمینه توسعه گردشگری منطقه بهتر از این ظرفیتها استفاده شود هرچند این امر مستلزم این است که متولی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حداقل در روستاهای هدف گردشگری اقداماتی در حوزه بازسازی بافت سنتی انجام دهد.
وی اضافه کرد: بافت برخی روستاهای با قابلیت گردشگری این منطقه در حال از بین رفتن است و با توجه به برنامه ششم توسعه، میراث فرهنگی باید حداقل برای چند روستایی که به عنوان روستاهای هدف گردشگری به ثبت رسیده است طرح داشته باشد و ضمن بازسازی، در نگهداری بافت سنتی آن تلاش کند.
فرماندار کوهسرخ با تاکید بر لزوم وجود پیوست فرهنگی برای طرحهای گردشگری منطقه افزود: اگرچه مراکز بومگردی ظرفیت بسیار خوبی برای شهرستان هستند اما در برخی مناطق اجرای این طرحها مشکلاتی به وجود میآورد که با خلق و خو و فرهنگ مردم سازگار نیست و اصل کار دستخوش برخی مسایل حاشیه ای قرار میگیرد.
هم اکنون پنج اقامتگاه بومگردی در کوهسرخ فعال است و این شهرستان به دلیل تنوع آب و هوایی و تفاوت ارتفاع این منطقه دارای پوشش گیاهی گوناگون و به نسبت مطلوبی از جمله طاق و گز در نواحی بیابانی، زرشک وحشی در نواحی کوهستانی و گیاهان دارویی مانند گون، ریواس، خارشتری (ترنجبین)، آویشن، گل زنیا، بومادران و گل گاوزبان است.
همچنین این محدوده دارای روستاهای زیبا با بافت قدیمی و کوهپایهای و پلکانی شکل نیز هست و جاذبه های طبیعی و بافت سنتی روستاهای طرق، ایور و کریز نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند.
شهرستان کوهسرخ با ۲۸ روستا به مرکزیت شهر ریوش و ۳۰ هزار نفر جمعیت در ۳۰ کیلومتری شمال شهر کاشمر و ۲۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر مشهد واقع است.