یزد - ایرنا - رییس اداره بهزیستی اردکان گفت: بیشترین فعالیت این ارگان در حوزه توانمندسازی مددجویان، تامین مسکن برای افراد تحت پوشش و پیشگیری از آسیب های اجتماعی، معلولیت ها و اعتیاد با تاکید بر  جلب مشارکت های مردمی است.

امیر ولی عضدزاده روز شنبه در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد تشکیل سازمان بهزیستی برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن هفته بهزیستی (۲۲–۲۸ تیر ماه) شعار سال جاری سازمان بهزیستی را «بهزیستی در گام دوّم؛ هوشمندسازی، محله محوری، سلامت اجتماعی در خانواده» بیان کرد و افزود: بهزیستی، مجموعه‌ای هماهنگ از برنامه‌ها و فعالیت‌هایی است که برای بهبود زندگی آحاد افراد جامعه و به ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه، انجام می‌شود.

وی سازمان بهزیستی را سازمانی متخصص، دانش مدار و پاسخگو دانست که پا به پای مردم و همراه با رشد و تکامل آنان خدمات متنوع و گوناگونی را با رویکرد پیشگیری، حمایتی، توانبخشی و اجتماعی به آحاد جامعه ارائه می دهد.

عضدزاده تصریح کرد: در شرایط حاضر مسئله ای که باید بسیار در جامعه مورد توجه قرار گیرد آگاهی از آسیب های اجتماعی و مشکلاتی است که قشرهای مختلف جامعه ما را تهدید می کند.
عضدزاده با بیان اینکه باید با نگاهی روزآمد و منطبق با واقعیات این مشکلات را بشناسیم و بتوانیم برای مقابله با آنها راهکاری مناسب ارائه کنیم تا جامعه را از معرض خطر ابتلا به این آسیب ها مصون نگه داریم گفت: بر همین اساس امروز باید آسیب هایی چون طلاق، اعتیاد؛ خشونت های خانگی و غیر خانگی، خودکشی و فرار از منزل  را مد نظر داشت و با شناخت دلایل پیدایش آنها این آسیب ها را محدود و کنترل کنیم.

وی عنوان کرد: بیشترین فعالیت بهزیستی در حوزه توانمندسازی مددجویان، تامین مسکن برای افراد تحت پوشش و پیشگیری از آسیب های اجتماعی، معلولیت ها و اعتیاد با تاکید بر  جلب مشارکت های مردمی است.

رییس اداره بهزیستی شهرستان اردکان ضمن ارائه گزارش عملکرد بهزیستی در سال ۹۹، گفت : در طرح غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم با رعایت پروتکل های بهداشتی تدوین شده از سوی سازمان بهزیستی کشور و با توجه به تعطیلی مهدهای کودک در پایگاه های دائم سنجش بینایی یک هزار و ۵۰۰ نفر از کودکان سه تا ۶ ساله شهرستان در سال گذشته مورد ارزیابی قرار گرفتند که از این تعداد ۱۲۳ نفر مشکوک  به تنبلی چشم و سایر بیماریهای چشمی شناسایی و برای پیشگیری و درمان به متخصصان ارجاع شدند.

وی افزود: همچنین تعداد یک هزار و  ۱۵۸ نوزاد در سال گذشته مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند که از این تعداد، ۲۲۷مورد با شک به وجود مشکلات شنوایی برای پیگیری تشخیصی تکمیلی و مداوا به مراکز درمانی تخصصی معرفی شدند.

دکتر عضدزاده برگزاری بیش از ۲۷ دوره آموزشی مهارتهای زندگی، مشاوره پیش از ازدواج و آموزش خانواده، اجرای طرح رصد آسیب های اجتماعی، اجرای طرح اجتماع محور با موضوع پیشگیری از اعتیاد در خانواده، اجرای طرح  پرسشگری در خصوص پیشگیری از آسیب های اجتماعی (اعتیاد) برای بیش از ۶۵۰ نفر از شهروندان با رعایت  پروتکل های بهداشتی و همچنین ارائه خدمات طرح مراقبین و ویزیت در منزل به۱۱۰  سالمند و معلول اردکانی را از دیگر اقدامات این نهاد در سال گذشته عنوان کرد.

وی با اشاره به نقش بی بدیل و حیاتی مردم و خیران در کمک به جامعه هدف سازمان، میزان جذب مشارکتهای مردمی توسط موسسات خیریه تحت نظارت  را  بیش از سه میلیارد و ۲۰۰ هزار تومان  اعلام و موارد هزینه کرد آن را در زمینه های معیشتی، بهداشتی، دارو و درمان و جهیزیه   بر شمرد.

رییس بهزیستی تعداد اشتغال ایجاد شده ویژه  جامعه هدف سازمان بهزیستی در سال ۹۹ را ۲۱۷ نفر عنوان کرد و افزود : در سال گذشته با پرداخت  هشت میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال انواع تسهیلات قرض‌الحسنه، زمینه اشتغال ۲۱۷  نفر از مددجویان بهزیستی اردکان فراهم شد.  

وی افزود: در همین راستا ۲ نفر از کارفرمایان با به کارگیری  هشت نفر از مددجویان برای دریافت تسهیلات کارفرمایی به مبلغ ۴ میلیارد ریال به بانک‌های عامل معرفی شدند.  

عضدزاده با اشاره به وظایف اورژانس اجتماعی این اداره کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی با تاکید بر ارتقای کیفیت زندگی آحاد جامعه را از اهداف کلی این مجموعه دانست و ارائه خدمات تخصصی رایگان، به موقع و در دسترس گروه های هدف، ارتقای برنامه ها در جهت توانمندسازی مراجعین در ابعاد مختلف، توسعه برنامه های ارتقاء سلامت روانی و اجتماعی و همچنین توسعه و تقویت برنامه اورژانس اجتماعی در سطح شهرستان را از اهداف اختصاصی این برنامه عنوان کرد.

رییس بهزیستی اردکان اظهار کرد : در سال گذشته، ۳۰۰ پرونده  به  مرکز تحکیم بنیان خانواده بهزیستی اردکان ارجاع شده است.

این مسوول افزود: افرادی که در معرض کودک آزاری، همسر آزاری، والد آزاری، معلول آزاری  و خشونت خانگی قرار گرفته اند، افرادی که قصد خودکشی دارند یا اقدام به خودکشی کرده اند، کلیه افرادی که در بحران ناشی از بلایای طبیعی و غیرطبیعی گرفتار شده اند،  زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی، کودکان خیابانی و کار، مبتلایان به اختلال هویت جنسی، دختران و پسران فراری و سایر افرادی که در شرایط بحرانی قرار دارند از خدمت گیرندگان برنامه اورژانس اجتماعی هستند.

وی شماره تلفن ۱۲۳ را راه ارتباطی مردم با اورژانس اجتماعی برای اعلام آسیب های اجتماعی عنوان و بر پیگیری و مداخله فوری کارکنان اورژانس اجتماعی در موارد گزارش مردمی تایید نمود.

در ادامه رئیس بهزیستی اردکان  با اشاره به ایجاد مراکز مثبت زندگی به عنوان خدمت نوین سازمان بهزیستی گفت: ایجاد این مراکز روند خدمات رسانی به مددجویان زیر پوشش را سرعت می بخشد. 

وی با اشاره به ایجاد ۳ مرکز مثبت زندگی در شهرستان، از واگذاری تمام پرونده های زیر پوشش به این مراکز خبر دادو افزود : تاسیس این مراکز در نقاط مختلف شهرستان موجب دسترسی آسان جامعه هدف به خدمات بهزیستی می شود.

رئیس بهزیستی اردکان تاکید کرد: پرونده خدمات رسانی مددجویان از طریق مددکاران این مراکز به روزرسانی شده و تمامی مددجویان مستمری بگیر در نخستین مرحله مورد بازدید قرار گرفته و لیست آنها تکمیل شده است.

عضدزاده افزود: از طرف دیگر ایجاد این مراکز که توسط بخش خصوصی و با نظارت بهزیستی اداره می‌شوند،  نقش مهمی در اشتغال زایی در مناطق مختلف شهرستان داشته است.

وی با بیان اینکه مراکز مثبت زندگی محله‌محور هستند، یادآور شد: فعالیت این مراکز با توجه به پراکندگی در شهرستان علاوه بر اینکه موجب توزیع عادلانه خدمات و تسهیل دسترسی مردم شده همچنین تکریم بیش از پیش ارباب رجوع و توجه به ارزش‌ها و فرهنگ‌های مردم در هر منطقه را نیز بدنبال دارد.

بهزیستی اردکان بیش از  یک هزار  و ۷۵۰ معلول و ۲۱۲ خانوار نیازمند شهرستان را تحت پوشش و حمایت خود دارد و خدمات خود را از راه ۱۴ مرکز توانبخشی روزانه و شبانه روزی و ویزیت در منزل، ۵ موسسه فعال در حوزه پیشگیری و ۵ موسسه خیریه همکار و سه مرکز مثبت زندگی  به آحاد مردم، ارائه می نماید.

 شهرستان ۱۱۸ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، خرانق،  احمدآباد و اردکان است.