آرد گندم و جو در جیره دام و طیور قرار دارد و دارای خواص بسیار ارزشمندی است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به بدن می‌رسد و کاربردهای آن نیز مفید و موثر است.

میزان فروش آرد دامی بسیار بالا است زیرا برای خوراک دام و طیور از آن استفاده می‌شود و خرید این محصول از نظر اقتصادی برای پرورش دهندگان دام و طیور بسیار مناسب‌تر بوده و به همین دلیل میزان فروش آرد دامی در کشور بسیار بالا است.

خرید آرد در خوراک دام و طیور

قبل از خرید و فروش آرد دامی از هر کارخانه یا شرکت بازرگانی بهتر است در ارتباط با آنالیز ارزش غذایی آن تحقیق نمایید.

در زمینه خرید آرد دامی نیز رعایت برخی نکات و اصول لازم  و ضروری می باشد تا پس از خرید پشیمان نشوید.

میزان مجاز مصرف گندم در خوراک دام و طیور :

حداکثر درصد استفاده از گندم در جیره گوساله، گوسفند و مرغ به در جیره متراکم به شرح ذیل می باشد :

گوساله 25 درصد

گاو شیری 40 درصد

گاو گوشتی 40 درصد

بره پرواری 25 درصد

میش 35 درصد

جوجه گوشتی 60 درصد .

موارد بالا حداکثر در جیره متراکم محاسبه شده است. توصیه می شود حداکثر 25 درصد در جیره استفاده شود.

انواع و مزایا آرد جو و گندم

آرد جو مزایا و انواع مختلفی دارد که آن ها را در زیر نام برده و برای هر کدام مختصر توضیحی خواهیم داد:

طبخ نان که از آرد و سبوس جو می باشد به منظور درد های مفاصل و سایر موارد سلامتی توصیه می شود.

به دلیل وجود فیبر و پروتئین آن از آمینو اسید های ضروری مفید و با ارزش غذایی بالا می باشد.

در همه کارخانه های تولید آرد ضایعاتی نیز تولید دارند که به منظور مصارف دامی کاربرد بسیاری دارد.

وسبوسی که در کارخانه تولید می گردد نیز با توجه به کیفیت های کار و نیز کیفیت ضایعات به وجود آمده نیز بسیار متفاوت می باشد.

با تغییر و نوسان قیمت شرکت های بازرگانی و تولیدی قیمت های بروز بازار را اعلام خواهند کرد.

آرد جو

آرد جو به آردی که از آسیاب و الک کردن جو بدست می‌ آید گفته می شود، البته می‌ توان از باقیمانده کارخانجات تهیه جو پوست کنده و یا بلغور جو نیز برای این منظور استفاده نمود.
برای تهیه آرد جو، دانه‌ های جو را پس از بوجاری در کارخانه، با آسیاب‌ های فلزی استوانه‌ ای تحت فشار قرار داده و آن‌ ها را آسیاب و آرد می‌ کنند.

پس از خرید آرد جو می‌ توان سبوس آن را با استفاده از الک‌ هایی مخصوص و با درصد های مختلفی جدا کرد، یعنی آرد جو را هم مانند آرد گندم می‌ توان به صورت کامل تولید یا این که سبوس آن را جدا نمود.
آرد جو کاربرد های بسیاری دارد که از جمله آن خا می توان به مارد زیر اشاره کرد:

آرد جو را با آرد گندم مخلوط و از آن برای تولید انواع نان در نانوایی های مختلف استفاده می‌ کنند و نان‌ های تولید شده از ترکیب آرد جو و گندم را با عنوان نان جو یا نان رژیمی به فروش می‌ رسانند.

علاوه بر استفاده آن در انواع نان از آرد جو و گندم برای استفاده در انواع کیک و کلوچه نیز استفاده می شود و از مواد اولیه کیک محسوب می شوند.

ناگفته نماند که آرد جو از نظر پروتئینی بسیار غنی می باشد به همین دلیل از جو برای خوراک دام نیز استفاده می‌ شود. برای تهیه مالت به منظور تولید ماءالشعیر در صنایع غذایی هم به محصولی مانند جو نیاز می باشد.

آرد گندم و جونه گندم

آردی که شامل آندوسپرم و جوانه است و سبوس در این گونه آردها وجود نداشته باشد را آرد جوانه گندم می گوییم.
برای تهیه آرد جوانه، باید دانه جوانه‌ زده را در آفتاب مستقیم قرار دهید تا خشک شود؛ سپس آن را آسیاب نمایید. هر چه جوانه بیشتر رشد کرده باشد، مقدار نشاسته در آرد کمتر می باشد.
آرد گندم جوانه زده به نام «مالت» در بازار شناخته شده و عرضه می‌ شود. از جوانه‌ های گندم، جو، برنج، ماش، عدس و لوبیا هم می‌ توان آرد جوانه تهیه کرد. شما می‌ توانید. کاربرد های دیگر این آرد برای تهیه انواع کلوچه، حلوا، سمنو و سوهان می باشد.

آرد دامی برای دام و طیور

همانطور که در بالا گفته شد از خرید آرد گندم در تغذیه دام و طیور نیز استفاده می شود در نتیجه گندم یک عضو جدا ناپذیر از تغذیه خوراک دام و طیور می باشد. آرد گندم پایه مهم در خوراک دام و طیوراست زیرا دارای خواص بسیاری برای دام می باشد که مصرف آن به صورت مستقیم به بدن او می رسد و خواصی نیز از آن با مصرف دام به طور غیر مستقیم در صورت مصرف گوشت آن دام، به بدن ما می رسد.

ما می توانیم از خود گندم برای خوراک دام و طیور استفاده نماییم. محصولات جانبی که از گندم می توانیم برای خوراک دام و طیور استفاده کنیم آردِ دامی و سبوس گندم می باشد. اگر درباره ارزش غذایی و سبوس گندم می خواهید اطلاعات کسب کنید این مطلب رابه دقت بخوانید در بالا گفته شده است که در تغذیه طیور چه مقدار آرد گندم لازم و قابل اضافه کردن می باشد.

یکی از مهمترین اساس در صنعت دامداری تامین خوراک دام متعادل و با قیمت ارزان است. بهره‌گیری از ضایعاتی مثل ضایعات جو، گندم و …در اولویت برای کاهش این قبیل هزینه ها می باشد.

نحوه تولید آرد دامی

یکی از محصولات فرعی کارخانه های تولید آرد، آردِ دامی است. شاید برای برخی این سوال باشد که چرا به آن آرد دامی می گویند؟ زیرا این محصول از لحاظ کیفیت پایین است و این کیفیت برای استفاده در نانوایی ها مناسب نیست. آرِد دامی قیمت پایین تری نسبت به گندم خام و آرد نانوایی دارد ولی از لحاظ خواص با این دو محصول برابر می باشد و قیمت و کیفیت پایین تر آن بر خواص و مزایا آن تاثیری ندارد.

م.خ

منبع: با مشارکت سایت کیمیا زر | ایرنا مسئولیتی در خصوص محتوای این خبر یا آگهی تبلیغاتی ندارد