به گزارش ایرنا از اعلام روز شنبه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، این برنامهها با شعار «دست در دست علی باید نهاد» و با سه رویکرد بزرگداشت سنتهای غدیر و ترویج جشن و شادی، تبیین حقانیت ولایت و خلافت بلافصل امیرالمومنین علی(ع) در بین مردم و تقویت علقه و محبت مردم نسبت به حضرت علی(ع) به دلیل شرایط شیوع ویروس کرونا عمدتا به صورت مجازی برگزار میشود.
جشنواره «نقالان غدیر» برای گروههای سنی کودک و نوجوان برگزار میشود. آموزشهای نقالی به همراه محتوای مجالس نقالی «واقعه غدیر» توسط دبیرخانه جشنواره تولید و طی انتشار فراخوان و ثبتنام از علاقهمندان، شرکتکنندگان در جشنواره با اجرای نقالی با یکدیگر رقابت میکنند و در پایان جشنواره به برگزیدگان جوایزی اهدا میشـود و همچنین در مرحله پایانی رقابت، اجراهای جشنواره در ایستگاه مترو میدان ولیعصر(ایوان انتظار) انجام میشود.
از سوی دیگر برنامه «با کاروان غدیر» با راهاندازی کارناوال شادی برای شـهروندان اجرا میشود؛ در این کارناوال، کاروانی از شتر به همراه دفنوازانی با سبک و پوشش لباس مسلمانان صدر اسلام در سطح شـهر حرکت میکند و با خواندن مدیحه و اشـعار غدیر و خطبهخوانی حال و هوای شهر را با غدیر همراه میکند.
از دیگر برنامههای ویژه عید غدیر میتوان به دومین جشنواره «بیعت بیتها» اشاره کرد، این جشنواره ویژه اعیاد قربان تا غدیر و با موضوع ولایت امیرالمومنین علی(ع) ویژه کانونهای ادبی سازمان فرهنگی هنری و شاعران آیینی برگزار میشود.
در پایان جشنواره، آثار برتر توسط اساتید حوزه خوشنویسی نگارش و دهه ولایت در لایت باکسهای فرهنگسرای مترو نمایش داده خواهد شد. این برنامه با مشارکت انجمنهای شعری کشور اجرا میشود.
پویش مجازی «علی یار» با هدف دعوت از مردم برای کمک به نیازمندان و اطعام غدیر برگزار میشود. در این پویش از مخاطبان دعوت میشود تا در دهه ولایت به عشق امیرالمومنین علی(ع) به یک نیازمند کمک کنند و با انتشار پوستر پویش در صفحه مجازی خود، دیگران را نیز به شرکت در پویش دعوت کنند.
مسابقه عکاسی «پلاک ۱۱۰» با موضوع عکاسی از سردرهایی که مزین به اسامی، القاب، اشعار و... منتسب به امیرالمؤمنین(ع) هستند، در بخشهای موبایلی و حرفهای برگزار میشود و در نهایت به ۶ نفر از برگزیدگان به رسم یادبود جوایزی اهدا میشود. همچنین سردرهایی با ذکر «ولایه علی بن ابی طالب حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی» برای عرضه به شهروندان تولید میشود.
پویش میدانی «یکشنبههای علوی» از دیگر برنامههای دهه ولایت سازمان فرهنگی هنری است، در این پویش بخشهای کوتاه و اثرگذار از حکمتها و خطبههای نهجالبلاغه، استخراج و در قالب تولید محصـول «لوح جان» توسـط کانونهای مردمی بین شـهروندان توزیع میشود.
از دیگر برنامههای «عید غدیر» میتوان به پویش مجازی «برادرانه» اشاره کرد، این پویش با هدف احیای سنت عقد اخوت در روز عید غدیر که یادآور پیمان برادری حضـرت محمد مصـطفی(ص) با حضرت علی(ع) و تقویت همبستگی اجتماعی بین مردم است، برگزار میشود.
در این پویش ضمن تولید و انتشار محتوا، از شهروندان دعوت میشود تا در روز عید غدیر با یکی از برادران یا خواهران دینی خود پیمان برادری بسته و پوستر پویش را برای ترویج این سنت حسنه در فضای مجازی منتشر کنند.
ویژهبرنامه «مهر آیین» با هدف دیدار از خانواده شهدا و تکریم آنان در مناسبتهای مختلف برگزار میشود.
این برنامه در دهه ولایت و به مناسبت عید غدیر با دیدار از خانواده شهدای سادات برگزار میشود. نوجوانان با انتخاب یکی از شهدای سادات اقدام به تولید مستند میدانی یا مکتوب در مورد آن شهید کرده و در این بخش با یکدیگر رقابت میکنند. در پایان نیز مراسمی از خانواده معظم شهدای سادات تجلیل میشود.