به گزارش ایرنا، عنایت الله رحیمی شنبه در آیین آغاز لولهگذاری انتقال آب به لامرد و مهر در جنوب فارس با اشاره به روند اجرایی شدن طرح شیرین سازی آب خلیج فارس و انتقال آن به استان فارس
با اشاره تشکیل شورای راهبردی آب استان ازود: در این زمینه میبایست نگاه ویژه به راه اندازی سایر شوراهای راهبردی در زمینه های دیگر نظیر به توسعه زیستی، ورزشی، روستایی، کشاورزی، صنعتی و... داشت و برای تحقق این مهم می بایست از همه پتانسیل ها خارج از نگاه های سیاسی استفاده کرد.
استاندار فارس گفت:با حضور فعالانه بخش خصوصی در پروژه انتقال آب به استان فارس امیدواریم در فازهای بعدی نیز عملیات انتقال به شمالیترین نقطه استان فارس صورت گیرد.
نماینده لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی با اشاره به مشکل کمبود منابع آبی در کشور افزود: بر اساس گزارش کارشناسان، ما ابرچالش آب را داریم.
سید موسی موسوی افزود: در حال حاضر سه درصد آب شرب و ۹۷ درصد آب شور در کشور وجود دارد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس یازدهم گفت: در سال گذشته در شهرستانهای لامرد و مهر، ۲۴ میلی متر بیشتر باران داشته ایم و از سویی دیگر چاههای ما قابلیت کف شکنی نیز ندارند و بعضی از مناطق هم سه الی چهار ساعت بیشتر آب ندارند.
وی افزود: بهترین راه تأمین آب پایدار استفاده از منابع لایزال الهی در دریاست، گریزی به کشورهای حوزه خلیج فارس زد و افزود: ۸۵۰ آبشیرینکن که نیمی از ظرفیت نمکزدایی جهان میشود در کشورهای اطراف ما مستقر شده که بیش از ۲۶ میلیون مترمکعب آب در روز تولید میکنند؛ بهطوری که کشورهای مختلف عربی همچون عربستان، امارات، قطر و حتی بحرین آب شرب خود را از این طریق تأمین میکنند، اما سهم ایران از دریا یکپنجاهم کشورهای عربی است.
موسوی ادامه داد: تنها راهکار ما استفاده از آب تمام ناشدنی دریاست.
وی به تاریخچه آب از دریا به لامرد و مهر اشاره کرد و گفت: از سال ۹۴ با پیگیریهایی که از طریق وزارت نیرو و وزیر وقت جناب مهندس چیت چیان انجام شد، بعد از چندین مکاتبه موافقت ایشان اخذ شد که آب از دریا به لامرد انتقال یابد و بنده جا دارد از ایشان تقدیر و تشکر کنم.
موسوی با اشاره به همراهی مدیریت ارشد اجرایی استان فارس گفت: خدا را شاهد میگیرم در همه پروژه های استان فارس، هرکجا که تحت مدیریت و اشراف استاندار فارس بوده است، پیگیری جدی داشته اند و هرکجا ما نیازمند کمک ایشان بودیم دریغ نکردند و جا دارد از ایشان قدردانی و سپاسگذاری نمایم.
نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی گفت: ما دوست داشتیم در دوسال گذشته این پروژه افتتاح میشد و در این یکسال فراز و فرود زیادی نیز داشته ایم.
ابراهیم عزیزی نماینده شیراز و زرقان نیز در این آیین گفت: از ابتدای مجلس یازدهم تمام توان مجمع نمایندگان و شورای راهبردی توسعه استان را معطوف به فعالیتهای بزرگ کردیم که باعث پیشرفت استان شود و در حال حاضر نزدیک به پنج هزار و یکصد پروژه عظیم در استان فارس وجود دارد.
وی افزود، از جمله مواردی که ما در مجمع نمایندگان پیگیری و در دستورکار قرار دادیم، تبدیل استان به چهارراه ریلی کشور و اتصال آن به کرمان، بندرعباس، خوزستان بوده است و نیز احداث بیمارستان بزرگ عمومی برای فارس و نیز آزادراه شیراز به بوشهر، شیراز، شیراز به فیروزآباد و جم و نیز تکمیل آزادراه شیراز اصفهان و آزادراه لامرد به پارسیان از جمله موضوعات محوری در دستور کار قرار گرفته اند.
وی گفت: امروز نیاز به آب شرب در استان بسیار احساس میشود به طوریکه نیاز مصرفی استان در شبانه روز ۲۰۰ میلیون مترمکعب است.
عزیزی افزود، هدف ما اگر توسعه و تکمیل زیرساخت های استان فارس باشد، راهی جز حرکت به سمت شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس به استان نداریم که انشالله انتظار داریم در فازهای بعدی این عملیات تا شمالی ترین نقطه استان فارس ادامه یابد که مطمئنا اگر این موضوع با جدیت دنبال شود، زمینه ساز رشد سایر بخش ها را در پی خواهد داشت.
رئیس شورای راهبردی انتقال آب به فارس هم در این آیین گفت: پروژه انتقال آب دریا به جنوب فارس در فاز بعدی برای سایر نقاط استان نیز تعریف می شود.
محمدرضا رضازاده اظهار کرد: در مرحله اول، آب را تا شهرستانهای مُهر و لامرد میآوریم و از آنجایی که همه استان تشنه این آب هستند بنا داریم در مراحل بعدی این مهم به دیگر مناطق استان فارس اتفاق بیابد.
وی گفت: خوشبختانه امروز قرارداد مابین شرکت پیمانکار و ایمیدرو نیز بسته شد.
رئیس شورای راهبردی انتقال آب به فارس افزود: آب یکی از مهمترین مسائل زیستی است و اجرای این طرح بسیار ارزشمند محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه ۱۶۷ طرح ملی در استان فارس وجود دارد، تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی باید تامین آب شهر جدید تابناک را نیز محقق کند.
عملیات اجرایی این طرح در افق بلند مدت با هدف تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت استان فارس در اول اسفند ۹۷ با حضور وزیران صمت، نیرو و اطلاعات آغاز شده بود که تاکنون۲.۲ میلیون مترمکعب خاکبرداری از ۷.۵ میلیون مترمکعب خاکبرداری پروژه انجام شده است.
هم اینک، حدود ۳۰ کیلومتر (از سمت لامرد به پارسیان) از ۶۷ کیلومتر (کل مسیر) خط انتقال آب، آماده اجرای کانالزنی برای لولهگذاری است. از امروز شنبه ۲۶ تیرماه جاری عملیات لولهگذاری در حدود یک کیلومتر آغاز شد که ادامه خواهد یافت.
در فاز نخست بهرهبرداری، آب خلیج فارس پس از شیرینسازی به روش اسمز معکوس (RO) از آبگیر ساحل بندر پارسیان واقع در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان (استان هرمزگان) توسط خط لوله (به طول ۶۷ کیلومتر) به منطقه ویژه اقتصادی لامرد منتقل میشود و با طراحی این خط نیز انتقال آب به دیگر مناطق استان فارس امکانپذیر است.
شهرستان لامرد در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.