لندن – ایرنا – جاری شدن سیل‌های ویران‌گر در شمال غرب اروپا به ویژه در آلمان و بلژیک ۱۶۰ کشته، صدها مفقود و خسارات گسترده‌ای برجای گذاشته است. کارشناسان این فاجعه‌ را به بحران تغییرات آب‌وهوایی نسبت می‌دهند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، نیروهای امدادگر همچنان سرگرم جست‌وجو برای اطلاع از آخرین وضعیت مفقودشدگان هستند. ارتش آلمان برای کمک به عملیات آواربرداری در شهرها و روستاهای آسیب‌دیده مستقر شده است. مقام‌های رسمی پیش‌بینی می‌کنند که آمار کشته‌شدگان طی روزهای آینده افزایش یابد.

این درحالیست که با ادامه بارش باران در مناطق غربی آلمان، سطح آب رودخانه راین و رودهای منشعب از آن همچنان به صورت خطرناکی در حال بالا آمدن است و احتمال شکسته شدن سد و وارد شدن خسارت‌های بیشتر پیش بینی می‌شود.

پلیس آلمان می‌گوید که تاکنون ۱۳۳ نفر بر اثر این بلای طبیعی جان باخته‌اند. فقط حدود ۹۰ کشته در محله اهرویلر واقع در غرب المان کشته‌شده و این منطقه همان‌جایی است که احتمال می‌رود مجروحان و اجساد بیشتری یافت شود.  حدود ۴۳ کشته هم در ایالات نوردراین-وستفالن که از مناطق پرجمعیت آلمان است گزارش شده است.

«ارمین لشت» فرماندار نوردراین-وستفالن این حوادث را به لحاظ تاریخی فاجعه بار توصیف کرده و رئیس جمهوری آلمان هم گفته که از مشاهده تصاویر این فاجعه شوکه شده است. به تعبیر «لشت» جاری شدن سیل، زمین را از زیر پای مردم بیرون کشیده و خانه، مزرعه و کسب و کار آن‌ها را نابود کرده است.

گزارش‌ها حاکیست که دیشب سد رودخانه «رور» در نزدیکی شهر «وازنبرگ»، واقع در ایالات نوردراین-وستفالن شکست و حدود ۷۰۰ نفر از این منطقه تخلیه شدند. روستای شولد هم با حدود ۷۰۰ نفر جمعیت زیر آب رفته‌ است.

همچنین، «آنالیش فرلیندن» وزیر داخلی بلژیک مرگ ۲۷ نفر را بر اثر جاری شدن سیل در این کشور تائید کرده و گفته ۲۰ نفر دیگر مفقود هستند. بلژیک در واکنش به این حوادث روز سه شنبه عزای عمومی اعلام کرده است.

«فرلیندن» هشدار داده که دیوار اطراف رود ماس در معرض شکستن است. ماس رودی مهم به طول ۹۲۵ کیلومتر در اروپاست که از فرانسه آغاز شده و پس از گذشتن از بلژیک و هلند در پایان به دریای شمال می‌ریزد. حوضهٔ آبریز این رود ۳۶٬۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد.

در هلند هم اوضاع مشابهی گزارش شده و بیماران یک مرکز درمانی در شهر فنلو تخلیه شده‌اند. اهالی استان «لیمبورخ» واقع در جنوب هلند دیشب به دستور دولت، منطقه را ترک کرده‌اند. سیل تاکنون در هلند تلفاتی برجای نگذاشته اما نیروهای ارتش در حالت آماده‌باش قرار دارند.

جاری شدن سیل در انگلیس هم چند روز پیش باعث تخلیه خانه‌ها و مسدود شدن محورهای مواصلاتی در پایتخت شد. این کشور چهار ماه دیگر میزبان کنفرانس تغییرات آب و هوایی با حضور سران کشورهاست.  

از شکسته‌شدن دکل‌های برق و نابودی خانه‌ها تا غلط زدن خودروها در آب،  تصاویر منتشر شده از سیلاب شمال غرب اروپا بشدت تکان دهنده است و نشان دهنده اهمیت تغییرات آب‌و هوایی است.   

دانشمندان پیشتر هشدار داده بودند که تغییرات اقلیمی منجر به بارش‌های سیل‌آسا و ویران‌گر خواهد شد. آن‌ها می گویند که در برخی مناطق غرب اروپا حجم دو ماه بارندگی در دو روز صورت گرفته است.

«مالو دریر» فرماندار ایالت «راینلاند-فالتس» آلمان می‌گوید که بحران تغییرات آب و هوایی دیگر بر کسی پوشیده نیست. وی با اشاره به خسارت‌های گسترده سیل در آلمان  خواستار توجه جامعه جهانی در زمینه مقابله با این بحران شد.

«فرانک والتر اشتاین‌مایر» رئیس جمهوری آلمان هم گفته که محدود کردن شدت تغییرات اب و هوایی منوط به اقدامات قاطعانه است. همچنین آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان که در واشنگتن به سر می‌برد خواستار اراده جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی شده است. گزارش‌ها حاکیست که او در بازگشت قصد دارد تا از روستای سیل زده شولد بازدید کند.