قم ـ ایرنا ـ مدیرکل ورزش و جوانان قم با اشاره به حضور چهار ورزشکار قمی در بازی‌های المپیک و پارالمپیک توکیو گفت: استان قم یکی از ۱۷ استان سختکوش کشور است که موفق به حضور در این آوردگاه بزرگ ورزشی شده است.

رسول مُنعِم روز شنبه در آیین بدرقه قهرمانان استان قم به مسابقه‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۱ توکیو (ژاپن) در سالن امام جواد(ع) استانداری افزود: تداوم حضور ورزشکاران استان، پس از حضور پرافتخار سعید چاووشی در رشته پرتاب با دیسک در مسابقات پارالمپیک ۱۹۸۸ سئول (کره جنوبی) و حضور موفق ۲ قهرمان ارزنده (محمد محمدنژاد و حسین گلستانی) در رقابت‌های بسکتبال با ویلچر و والیبال نشسته در المپیک ۲۰۱۶ برزیل؛ در المپیک توکیو با حضور دوباره این ۲ قهرمان و نیز شرکت سید محمدحسین حسینی جد (والیبال نشسته)؛ حضور بی‌سابقه چهار نماینده قم در رقابت‌های مذکور را رقم زد.   

وی همچنین با تقدیر از ورزشکاران، مربیان، دست‌اندرکاران و حامیان ورزش استان قم گفت: رشد و توسعه، چه در ورزش همگانی و چه در ورزش قهرمانی و نیز شناسایی قهرمانان ملی، بدون توجه به توسعه زیرساخت‌های ورزشی و انجام امور زیربنایی در سطح استان و کشور میسر نمی‌شود.

وی با اشاره به اقدام های صورت گرفته در هشت سال گذشته تاکید کرد: با وجود همه مشکلات اقتصادی و تحریم ها و نیز شیوع ویروس کرونا؛ شاهد تحولات بسیار مثبتی در ورزش استان بوده‌ایم.    

منعم گفت: در شاخص توسعه ورزش همگانی در سال ۱۳۹۱، ۱۷۶ هزار تَن به فعالیت ورزشی مشغول بودند که ۱۳ درصد جمعیت استان را شامل می‌شد، اما با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و همکاری دستگاه‌های اجرایی مرتبط و با پیش‌بینی و اجرای برنامه‌های متنوع این رقم در پایان سال ۱۳۹۹ به ۲۴۷ هزار تن رسید که نشاندهنده مشارکت ۲۱ درصدی مردم استان در ورزش همگانی است.

مدیرکل ورزش و جوانان قم خاطرنشان کرد: در شاخص افزایش ورزشکاران سازمان یافته، با رشد ۳۰ درصدی از ۴۰ هزار تن در سال ۱۳۹۱ به ۵۲ هزار تن در سال ۱۳۹۸ رسیدیم.

وی ادامه داد: در شاخص تیم های ورزشی در لیگ های معتبر کشور، با رشد ۷۸ درصدی از ۶۰ تیم در سال ۱۳۹۱ به ۸۹ تیم در سال ۱۳۹۹ رسیدیم.

وی اضافه کرد: در شاخص کسب عنوان های انفرادی کشوری با رشد ۱۹۷ درصدی از ۵۳۴ عنوان انفرادی در سال ۱۳۹۱ به یک هزار و ۵۸۷ عنوان در سال ۱۳۹۸ رسیدیم و در شاخص کسب عناوین تیمی با رشد ۱۰۰ درصدی از ۶۲ عنوان در سال ۱۳۹۱ به ۱۲۳ عنوان در سال ۱۳۹۸ ارتقا داشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه مهم ترین شاخص ورزش قهرمانی کسب مدال در مسابقه های برون‌مرزی است، افزود: ورزشکاران قم در هشت سال گذشته، در همراهی تیم های ملی موفق به کسب یک هزار و ۱۷۰ عنوان جهانی، آسیایی و بین المللی شده اند.

وی افزود: کسب سهمیه المپیک توکیو، پایانی بود بر انتظار ۳۱ ساله اهالی ورزش این استان که با هنرنمایی علیرضا نجاتی در ورزش کشتی فرنگی به دست آمد و این قهرمان شایسته ادامه‌دهنده راه پرافتخار قهرمانانی همچون «حمید سوریان» در وزن ۶۰ کیلوگرم کشتی فرنگی است.

وی تاکید کرد: توجه به توسعه زیرساخت های ورزشی در سال های اخیر، سرانه ورزشی استان با ساخت و بهره برداری از ۳۸ مکان ورزشی به میزان ۱۲۷ هزار مترمربع از ۱۹صدم به ۲۶صدم مترمربع افزایش یافته است.      

منعم افزود: سرانه کل فضای ورزش استان قم با افزایش ۱۰۹ مکان سرپوشی و روباز با احتساب اماکن ورزشی سایر دستگاه ها، شهرداری و بخش خصوصی از ۳۹صدم مترمربع در سال ۱۳۹۱ به ۵۲صدم مترمربع در سال ۱۳۹۹ افزایش یافت.

عباس آقاکوچکی سرمربی تیم بسکتبال با ویلچر ایران نیز در این جلسه، از همکاری مسئولان ورزشی این استان در برگزاری اردوی این تیم ملی در قم تقدیر و بیان کرد: امیدواریم که مسئولان استان‌ها در تامین ویلچر مورد نیاز ورزشکاران برای مسابقات حمایت لازم را انجام دهند.   

در پایان این آیین با اهدای لوح سپاس توسط استاندار قم، از این ورزشکاران تقدیر به عمل آمد.  

از استان قم؛ سجاد امیری ماساژور استان قم در تیم ملی کشتی آزاد و نیز علیرضا نجاتی با تیم ملی کشتی فرنگی، حسین گلستانی و سید محمدحسین حسینی جد با تیم ملی والیبال‌نشسته و محمد محمدنژاد با تیم ملی بسکتبال با ویلچر به عنوان «بازیکن» در بازی‌های پارالمپیک توکیو حضور دارند.