به گزارش روز یکشنبه ایرنا از چاینا دیلی، مجوز استفاده اضطراری از واکسن ضد کرونای تولیدی شرکت «سینوفارم» چین برای کودکان و نوجوانان در رده سنی ۳ الی ۱۷ سال صادر شده است.
واکسن سینوفارم مبتنی بر یک ویروس غیرفعال است. شرکت سینوفارم این واکسن را با همکاری موسسه ویروس شناسی ووهان و موسسه محصولات بیولوژیکی پکن توسعه داده است. واکسن های غیرفعال برای دهه ها آزمایش شده و با موفقیت در برابر بیماری هایی نظیر دیفتری، هپاتیت B، فلج اطفال، سرفه سیاه و کزاز استفاده شده اند.
تولیدکنندگان واکسن معمولاً ۵ مسیر فنی را در سراسر جهان پیش می گیرند که «واکسن ویروس غیرفعال» رایج ترین روش است. ویژگی های این نوع واکسن، تولید ساده و سریع با ایمنی بالا است و معمولاً برای مقابله با بیماری های حاد استفاده میشود.
آزمایش های فاز سوم واکسن سینوفارم در ۱۰ کشور جهان از جمله امارات متحده عربی، بحرین، پرو، مراکش، آرژانتین، اردن و پاکستان انجام شده است. یکی از دلایل آزمایش این واکسن در خارج از جمهوری خلق چین این است که در چین به دلیل کنترل شدید، تعداد عفونت ها به شدت کاهش یافته بود و به طور کلی به دست آوردن داده های معنی دار دشوار بود.
اطلاعات رسمی این واکسن به ویژه داده های مربوط به آزمایش بالینی مرحله سوم به طور رسمی منتشر شده است. در ۲۹ دسامبر سال ۲۰۲۰ /۹ دی ۱۳۹۹/ این شرکت اثرگذاری واکسن سینوفارم را ۷۹ درصد اعلام کرد. سینوفارم ۱۰ دی ۱۳۹۹ در چین مجوز گرفت.
پیش از این نیز نتایج یک مطالعه که در مجله لنست ( Lancet Infection Diseases ) منتشر شد، نشان داد تزریق «کروناواک»، واکسن کووید-۱۹ ساخته شده توسط شرکت چینی زیست دارویی «سینوواک» برای کودکان و نوجوانان بی خطر است و یک پاسخ آنتی بادی قوی ایجاد می کند.