اسلام‌آباد - ایرنا - سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در «لاهور» پاکستان ضمن تاکید بر تقویت روابط میان جامعه بازرگانی دو کشور، آن را در راستای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی در منطقه دانست.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، منابع خبری پاکستان از برگزاری اولین جلسه تسهیل تجارت ایران و پاکستان در شهر لاهور مرکز ایالت پنجاب با حضور «محمد رضا ناظری» سرکنسول کشورمان خبر دادند.

در این نشست جامعه تجار ایالت پنجاب، نهادهای بازرگانی و بازرگانان واردکننده پاکستانی از بخش‌های موادغذایی، مصالح ساختمانی کاشی و سرامیک، صنایع بسته بندی، محصولات فرآوری شده کشاورزی، ال پی جی، تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی شرکت کردند.

سرکنسول ایران در لاهور گفت: نیاز به تقویت تعاملات بازرگانی ایران و پاکستان جهت ارتقای شرایط  اقتصادی-اجتماعی منطقه است.

وی افزود: ایران نیز در طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین (سیپک) ذی نفع است و همیشه حمایت خود را برای تقویت همکاری‌ها با همسایه شرقی اعلام داشته است.

ناظری تاکید کرد: پاکستان می تواند نیاز خود به انرژی از طریق دریافت برق و گاز به‌صرفه از جمهوری اسلامی ایران را تامین کند و این می‌تواند هزینه تجارت را برای طرف پاکستانی نیز کاهش دهد.

وی از جامعه تجار ایالت پنجاب خواست تا بهره مندی از ظرفیت‌های تجارت ترانزیت ایران و دسترسی به آسیای میانه و روسیه را بررسی کنند.

در ادامه این نشست «عاقب آصف» رئیس کمیته اکو در اتاق بازرگانی و صنایع لاهور طی سخنانی از دولت پاکستان خواست تا به طور جدی پیشبرد خط لوله گاز ایران را در راستای حل بحران انرژی کشور در دستور کار قرار دهد.

وی ضمن استقبال از روند صعودی در تقویت روابط پاکستان با ایران، اظهار داشت: دولت جدید ایران در نظر دارد روابط خود با همسایگان را بیشتر تقویت کند و پاکستان باید از این فرصت برای دستیابی به منافع حداکثری استفاده کند.

«نجم الحسن جاوا» رئیس شورای تجاری ایران-پاکستان در فدراسیون اتاق‌های بازرگانی پاکستان نیز بر ضرورت افزایش صادرات به ایران و اقدامات سختگیرانه دو کشور برای غلبه بر قاچاق در مرزها گفت: کانال‌های بانکی میان ایران و پاکستان برای افزایش حجم تجارت دوسویه اجتناب ناپذیر است.

اتاق‌های بازرگانی در پاکستان بارها ایده استفاده از ارزهای ملی میان ایران و پاکستان را نیز مطرح کرده و گفتند که فقدان سیستم بانکی اصلی‌ترین مانع برای افزایش حجم تجارت دوجانبه و افزایش مشکلات بازرگانان دو کشور برای دستیابی به ثمرات تجارت میان یکدیگر است.

پیش تر صادرکنندگان و تاجران برنج در پاکستان با تاکید بر موقعیت جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازار بزرگ برای برنج پاکستانی از دولت اسلام‌آباد ایجاد یک سیستم قوی بانکی میان دو کشور و یا اجرای «سازوکار ویژه SVP» برای تقویت تجارت به ویژه تهاتر میان ایران و پاکستان را خواستار شدند.