بایدن چهارم ژوییه (۱۳ تیرماه) پیشرفت ها در مقابله با کرونا را همزمان با روز استقلال آمریکا و بی توجه به نگرانی دموکرات ها جشن گرفت اما دستیارانش پذیرفته اند ترغیب گروه باقیمانده از شهروندان واکسینه نشده آمریکایی به پذیرش واکسن، دشوارتر از سایر افراد است.
از این رو، تب و تاب تشویق مردم به تزریق واکسن کرونا افزایش یافته است. کاخ سفید از سویی دل به محبوبیت جوان ستاره موسیقی و صفحات او در شبکه های اجتماعی در میان جوانان بسته و از سوی دیگر به مقابله با برخی شبکه های اجتماعی برخاسته است.
از سوی دیگر مقامات دولت بایدن به ویژه کاملا هریس معاون رئیس جمهوری و آنتونی فائوچی رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا در شبکه های اجتماعی و رسانه ها پیوسته در حال تشویق مردم به واکسیناسیون هستند.
امید کاخ سفید به ستاره جوان موسیقی برای ترغیب جوانان
هدف جو بایدن این بود که تا چهارم ژوییه ۷۰ درصد از بزرگسالان آمریکا حداقل دز اول واکسن کرونا را دریافت کرده باشند اما یکی از مشکلات پیش روی این برنامه، استقبال نکردن جوانان بوده است.
کاخ سفید حالا امیدش به "اولیویا رودریگو" ستاره جوان موسیقی با ۲۸ میلیون فالور است تا جوانانی را که از واکسن زدن استقبال نکرده اند، تشویق به زدن واکسن کند.
کندی روند واکسیناسیون و افزایش مبتلایان
بر اساس گزارش ها، روند واکسیناسیون در این کشور کندتر و تعداد مبتلایان به کرونا با توجه به گسترش گونه جدید دلتا، در میان افرادی که واکسینه نشده اند، افزایش یافته است.
بر اساس تجزیه و تحلیل سی ان ان از داده های دانشگاه جان هاپکینز، برای اولین بار از اوایل ژانویه، موارد ابتلا به کووید-۱۹ در هر ۵۰ ایالت در حال افزایش است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز می گوید تعداد فزاینده مبتلایان و فوت شدگان ناشی از افراد زیادی در میان بیش از ۹۰ میلیون آمریکایی واجد شرایط است که هنوز واکسینه نشده اند.
چهار ایالت با میزان پایین واکسیناسیون، ۴۰ درصد از موارد جدید را در هفته گذشته به خود اختصاص داده بودند. حدود نیمی از موارد ابتلا به کرونا در فلوریدا بوده است اما کاخ سفید تمایلی برای بازگشت به اجباری شدن زدن ماسک یا اقدامات دیگر وجود ندارد زیرا ۱۶۱ میلیون آمریکایی تاکنون به طور کامل واکسینه شده اند.
واشنگتن پست می گوید دولت بایدن مدعی است از زمان آغاز به کار در ژانویه، بیش از ۱۵۰ میلیون بزرگسال این کشور واکسن دریافت کرده اند که موجب افت ۹۳ درصدی ابتلا شده است.
با این حال، موارد ابتلا به ویروس کرونا در سه هفته گذشته سه برابر بیشتر شده است و موارد بستری و فوت افرادی که واکسن تزریق نکرده اند، افزایش یافته و پیش بینی می شود تعداد مبتلایان در هفته های آینده افزایش یابد.
بی اعتمادی طولانی مدت به دولت فدرال و ضربه به تلاش های بایدن
شبکه خبری سی ان ان اخیرا در گزارشی اعلام کرد آمریکایی ها از دهه ۱۹۷۰ به دولت فدرال اعتماد ندارند. از اواخر دهه ۱۹۵۰ تا رسوایی واترگیت، اکثریت آمریکایی ها اظهار می کردند در انجام کارهای درست در بیشتر مواقع به دولت فدرال اعتماد دارند.این عدم اعتماد عمومی اکنون به تلاش ها در جهت واکسیناسیون کووید ۱۹ آسیب می رساند. اعتماد به دولت برای دادن اطلاعات دقیق در مورد ویروس کرونا یکی از مهمترین متغیرهای پیش بینی ها درباره واکسیناسیون است.
بر اساس گزارش سی ان ان، آخرین نظرسنجی نشان می دهد تنها ۱۷ درصد از آمریکایی ها کاملا به ارائه اطلاعات دقیق در مورد ویروس توسط دولت فدرال اعتماد دارند. ۳۸ درصد دیگر نیز نسبتاً اعتماد دارند. اما در اطمینان به دولت های ایالتی که بسیاری از آنها توسط جمهوری خواهان اداره می شوند، اعتماد همچنان مهم ترین شاخص است.
سی ان ان نوشته است ۸۶ درصد از بزرگسالان با اعتماد زیاد به دولت های ایالتی برای ارائه اطلاعات دقیق در مورد ویروس کرونا واکسینه شده اند و در مقابل فقط ۴۱ درصد کسانی که به دولت های ایالتی اعتماد ندارند، واکسینه شده اند.
واکسینه شدن فقط ۳۵ درصد افراد در حوزه های هوادار ترامپ
عدم اعتماد به دولت فدرال تلاش دولت بایدن را برای ترغیب افراد واکسینه نشده به تزریق واکسن دشوار می کند. این دشواری خصوصاً در مورد جمهوری خواهان واکسینه نشده بیشتر دیده می شود.
براساس تازه ترین ارزیابی و آمارگیری بنیاد خانواده کایسر، نزدیک به ۴۷ درصد ساکنان حوزه هایی که بایدن در آنها پیروز شده به صورت کامل واکسینه شده اند که این میزان در بخش های هوادار ترامپ ۳۵ درصد بوده است.
تلاش های دولت بایدن برای تشویق مردم به تزریق واکسن در حالی است که برخی نمایندگان جمهوری خواه از جمله مارجوری تیلور گرین و لورن بوبرت تلاش های دولت برای واکسیناسیون را به دوران نازی تشبیه کرده اند که مورد انتقاد هم حزبی های خود از جمله آدام کینزینگر قرار گرفتند.
استعفای یک سوم از مدیران ناظر برنامه واکسیناسیون آمریکا
روزنامه یو اس ای تودی در گزارشی درباره تاثیر کووید ۱۹ بر مدیران ایمن سازی آمریکا نوشته است: از ابتدای این همه گیری، یک سوم از ۶۴ نفری که بر برنامه های واکسیناسیون کشور نظارت می کنند، استعفا داده اند که در میان بزرگترین تلاش های واکسیناسیون در تاریخ کشور، تعداد خیره کننده ای از منابع انسانی و دانش آنها از دست رفته است.
این رسانه آمریکایی، دلایل این امر را خستگی ، فرصت های جدید کاری و گاهی اوقات ناامیدی از سیاسی شدن اوضاعی که زمانی تلاش ساده ای برای بهداشت عمومی محسوب می شد، بیان کرده است.
۶۵ درصد اطلاعات غلط ضد واکسن در فیسبوک
جن ساکی سخنگوی دولت بایدن در راستای تلاش برای رفع بی اعتمادی مردم به دولت فدرال درباره واکسن، شبکه اجتماعی فیس بوک را مقصر قلمداد و اعلام کرده است حدود ۱۲ نفر هستند که ۶۵ درصد اطلاعات غلط ضد واکسن را در شبکه های اجتماعی تولید میکنند. همه آنها برغم ممنوعیت فعالیت در برخی شبکه های اجتماعی در فیس بوک فعال هستند.
کاخ سفید از فیس بوک و سایر شبکه های اجتماعی خواسته است در حذف مطالب مخربی که در انتشار اطلاعات نادرست نقش دارند با شدت عمل بیشتری اقدام کنند.
جن ساکی برای نمونه به روایت های نادرست درباره نقش واکسن کرونا در ناباروری اشاره کرد که در برخی شبکه های اجتماعی منتشر شده اند.جو بایدن رئیس جمهوی آمریکا نیز در واکنش به این موضوع، شبکه های اجتماعی را مسوول کشته شدن مردم دانسته و معتقد است اطلاعات نادرست مردم را به کشتن می دهد.
تارنمای هیل، سخنان بایدن را رویارویی کاخ سفید با فیسبوک هم زمان با هشدار درباره نقش رسانه های اجتماعی در این خصوص، تشدید کرده است.
ویویک مروتی پزشک ارشد آمریکایی با انتشار پیامی هشدار دهنده، اطلاعات غلط درباره مسائل مربوط به سلامتی را "تهدیدی فوری" در بحبوحه برنامه واکسیناسیون در آمریکا توصیف کرده و گفته است انتشار اطلاعات غلط از جمله دلایلی است که برخی از آمریکایی ها تمایلی به دریافت واکسن کووید-۱۹ ندارند.
دفاع فیسبوک از تلاش هایش برای مبارزه با اطلاعات نادرست
شبکه اجتماعی فیسبوک با رد این اتهامات، از خود و تلاش هایش برای مبارزه با اطلاعات نادرست درباره ویروس کرونا دفاع کرده و گفته است بیش از ۳ میلیون و سیصد هزار نفر در آمریکا از نرم افزارهای واکسن یاب ما برای آگاهی از چگونگی دریافت واکسن و مکان های تزریق واکسن مطلع شده اند.
فیسبوک معتقد است بیش از دو میلیون نفر اطلاعات ما را درباره واکسن و خود بیماری کووید-۱۹ در فیس بوک مشاهده کرده اند که بیش از هر مطلب دیگری در اینترنت است.
فایزر و توصیه به دز سوم واکسن کووید ۱۹
همزمان، فایزر یکی از شرکت های تولید کننده واکسن کووید ۱۹ در آمریکا اعلام کرده ممکن است زمان دز سوم تزریق این واکسن رسیده باشد.
اما دکتر آنتونی فائوچی رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا می گوید دولت ایالات متحده براساس داده های کنونی معتقد است هنوز به آمریکایی هایی که کاملا واکسینه شده اند به دز تقویت کننده واکسن کووید ۱۹ احتیاج ندارند.
او این پیشنهاد فایزر را خیرخواهانه و بر اساس تکامل داده ها دانسته اما می گوید این یک توصیه رسمی نیست.
دستور العمل به مدارس برای استقبال از کودکان واکسینه شده یا نشده
وال استریت ژورنال در گزارشی نوشته است مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده از مدارس می خواهد که آماده خوشامد گویی دوباره به کودکان اعم از واکسینه شده یا نشده باشند.
این رسانه آمریکایی نوشته است مقامات فدرال گفته اند مدارس باید پاییز امسال با برخی اقدامات احتیاطی باز باشند حتی در مناطقی که آمار ابتلا به کووید ۱۹ در حال افزایش است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا گفته است معلمان و دانش آموزانی که واکسینه هستند نیازی به ماسک زدن در مدارس ندارند و بزرگسالان واکسیناسیون نشده و کودکان زیر ۱۲ سال که هنوز واکسن نزده اند باید ماسک بزنند و دانش آموزان در هر سنی باید ۳ فوت از یکدیگر فاصله بگیرند.
این رسانه آمریکایی نوشته است بر اساس توصیه های این مرکز، کلاس ها باید همراه با سایر موارد احتیاطی مانند تهویه و تمیز کردن برگزار شود حتی در مناطقی که موارد ابتلا به کرونا با گسترش نوع بسیار مسری دلتا در حال افزایش است و کسانی که واکسینه نمی شوند به صورت هفتگی آزمایش شوند.
اجباری شدن ماسک در داخل خانه در لس آنجلس
در همین حال، با شیوع گسترده کرونای دلتا در لس انجلس ماسک درداخل خانه نیز اجباری شده است.
دکتر مونتو دیویس مسئول اداره بهداشت لس انجلس در نشستی خبری اعلام کرده است همه اعضای خانواده در خانه هنگامی که در فاصله یک متری هم هستند باید ماسک بزنند حتی اگر هر دو دز واکسن کرونا را هم زده باشند!
واکسن اجباری برای کارکنان دولت در سانفرانسیسکو
مقامات شهر سانفرانسیسکو از مهمترین شهرهای ایالت کالیفرنیا نیز اعلام کرده اند ۳۵ هزار کارگر این شهر باید حتما واکسن کرونا بزنند.
این قانون جدید، سان فرانسیسکو را احتمالا به اولین شهری در کالیفرنیا و همچنین آمریکا تبدیل میکند که زدن واکسن کرونا برای کارکنان دولتی در آن اجبار شده است.
البته به گفته مقامات سان فرانسیسکو این احتمال وجود دارد که کارگران شهرهایی که از واکسیناسیون کرونا خودداری کنند و معافیت پزشکی لازم را اخذ نکنند، از کار اخراج شوند.