تهران - ایرنا -عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه دولت آینده، مجلس و شورای ششم با یکدیگر هم راستا و همسو هستند از منتخبان ششمین دوره شورای شهر خواست نکات مورد نظر دستگاه قضایی در انتخابات شورایاری‌ها را بررسی و در تعامل با مجلس آن را پیگیری کنند.

به گزارش ایرنا، احمد مسجدجامعی روز یکشنبه در جریان سیصد و یازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نامه دیوان عدالت اداری خطاب به وزیر کشور درباره شورایاری ها، اظهار داشت: این نامه در راستای تاکید بر حکمی بود که در سال گذشته با شکایت سازمان بازرسی کل کشور توسط دیوان عدالت اداری صادر شد.

وی افزود: در این نامه، دیوان عدالت، ابطال مصوبات شورای اسلامی شهر تهران در زمینه اساسنامه و آیین نامه های انتخاباتی و برخی از مصوبات مربوط به این نهاد را اعلام کرد.

مسجدجامعی تاکید کرد: شورایاری ها در تجربه ۲۰ ساله خودشان در هر شرایطی و با هر رویکردی که مدیران شهری و شوراها داشتند، فعالیت خودشان را ادامه دادند.

وی با تاکید بر اینکه این دوره شورایاری ها از نظر قانونی هیچ مشکلی ندارد، گفت: همه دولت ها و دستگاه‌های اجرایی از حضور شورایاران استقبال کردند در این دولت هم معاون اول رئیس جمهوری، اظهار نظر کردند و هم معاون حقوقی رئیس حمهوری متن مفصلی داد و همه اینها منجر به بارگذاری انتخابات شد.

به گفته وی، اینکه برخی جاها گفته شد که شورایاری ها غیر قانونی است درباره این دوره صحت ندارد، چرا که قانون عطف به ما سبق نمی شود.

عضو شورای تهران ادامه داد: در انتخابات شورایاری ها چالش هایی که با دستگاه قضایی داریم و در همه دوره ها، هربار که مسأله انتخابات مطرح شده، از ناحیه دستگاه قضایی تذکراتی داده شده که این انتخابات جزو وظایف شهرداران و شهرداری ها نیست.

وی تاکید کرد که با این تعداد محدود نمی توان شهر را اداره کرد و نیازمند شورایاری ها که نهاد مدنی پایدار است، هستیم.

وی با بیان اینکه مجلس عملا در این قضیه سکوت کرده است، گفت: شاید هم رقابت پنهان بین نمایندگان ملی و محلی وجود دارد.

وی از نمایندگان شورای ششم خواست با توجه به اینکه در دوره آینده، مجلس، دولت و شورای شهر نحوه تلقی شان از مسائل مختلف همگام و همراستا است، این مسئله را در اولویت قرار دهند.

مسجدجامعی عنوان کرد: برای یک بار موضوع شورایاری‌ها را در مجلس مطرح و مجلس با توجه به نکاتی که دستگاه قضایی در انتخابات شورایاری‌ها به آن تذکر داده است موضوع انتخابات شورایاری‌ها را قاعده مند کند و جایگاه شورایاری‌ها را از خدشه ها مصون نگه دارد.
 

تذکر به عدم سیستمی شدن عوارض نظارت فنی

«محمد سالاری» رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری به شهردار تهران گفت: دریافت عوارض نظارت فنی و تخلفات هنوز سیستمی نشده است و همچنان فرم‌های این عوارض، دستی صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه به‌رغم قول‌های معاون شهرسازی شهردار تهران هنوز این نوع عوارض دستی دریافت می‌شود، از شهردار تهران خواست طی دو هفته جاری و باقیمانده از مدیریت شهری این موضوع را به سرانجام برساند.

ارائه مهلت به شهروندانی که در زمان قانونی فرم عوارض را دریافت کردند

سالاری در بخش دیگری از تذکر خود گفت: قرار شد عوارضی که شورای شهر تصویب کرده بود به دلیل فضای کرونایی با تأخیر عملیاتی شود و دریافت آن به تاریخ ۱ تیر ماه ۱۴۰۰ موکول شد.

وی با بیان اینکه مجدداً فرصت ۱۲ روزه از سوی شهرداری تعیین شد، گفت: بحثی که اکنون با آن مواجه هستیم این است که مجموعه‌ای از شهروندان فیش های عوارض خود را دریافت کردند اما، امکان پرداخت برای آنها فراهم نشد.

سالاری افزود: بنابراین درخواستی که بسیاری از اعضای شورای شهر از شهرداری دارند این است که به شهروندانی که در فرصت قانونی فرم خود را دریافت کردند، مهلت داده شود تا پرداخت خود را انجام و مشمول جریمه آن شوند.

وی همچنین از بازگشایی کوشک باغ هنر در محدوده عباس آباد به عنوان بنای فاخر و معماری فاخر تشکر کرد.

تذکر به تعلل در مرمت یادمان مصدق

«حجت نظری» عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه با بیان تذکری؛ گفت: واقعه  ۳۰ تیر سال ۱۳۳۱ شمسی یکی از مهمترین رخدادهای سیاسی قرن اخیر است که به شصت و نهمین سالگرد آن نزدیک می‌شویم.

وی با بیان اینکه پس از این واقعه، مصدق وصیت کرد که بعد از فوتش او را در کنار شهدای ۳۰ تیر دفن کنند، گفت: در  تاریخ ۲۹ تیرماه سال ۵۸ یادمان مصدق در کنار مقبره شهدای ۳۰ تیر در ابن‌بابویه نصب شد اما بعدها توسط برخی افراد ناشناس یادمان شکسته شد.

نظری با بیان اینکه پس از اعلام آمادگی باربد گلشیری (یکی از هنرمندان کشور) مبنی بر آمادگی به مرمت این یادمان، اظهار داشت: در این خصوص مکاتبه ای را با میراث فرهنگی و اوقاف تهران انجام دادم که اداره کل میراث فرهنگی تهران از این موضوع استقبال کرد اما  اداره کل اوقاف به رغم قول‌هایی که داده بود، به مکاتبه اینجانب پاسخ نداد.

وی با اشاره به ارائه تذکر خود در این باره در سال ۹۷ گفت: «پیش از این در رابطه با تعلل در مرمت یادمان دکتر مصدق تذکر داده‌ام و اکنون نیز تذکر می دهم که اداره کل اوقاف به ویژه اداره اوقاف شهر ری به درخواست ترمیم و مرمت و احیای یادمان تاریخی دکتر مصدق، پاسخ مثبت دهد.»

این عضو شورای شهر تهران گفت: شهرداری تهران نیز از ردیف مرمت آرامستانها هزینه این موضوع را تامین کند.

شهرداری تهران ملزم به رسیدگی گزارش های فساد و رشوه شد

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز خود کلیات طرح «الزام شهرداری تهران به اصلاح و بهبود فرآیند دریافت و رسیدگی به گزارش های شهروندان درباره فساد و رشوه و تشویق گزارشگران تخلفات در شهرداری تهران » را تصویب کردند.

«بهاره آروین» عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران و طراح این طرح  اظهار داشت: ضرورت حمایت از گزارشگران تخلف ها در شهرداری، اولین بار در سال ۹۷ و در قالب مصوبه «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران» طرح شد. 

وی با بیان اینکه در آن مصوبه شهرداری مکلف شد لایحه حمایت از گزارشگران تخلف را ظرف شش ماه به شورا آورد، افزود: پروسه ارائه لایحه از سوی شهرداری طولانی شد و همین امر سبب شد کمیسیون برنامه و بودجه در پیگیری مصوبه اول طرحی را تدوین کند تا خود شورا مصوبه را اجرا کرده باشد. 

آروین گفت: از سوی دیگر همزمان با ارائه طرح، لایحه شهرداری هم رسید و درنهایت توافق شد، نکات مثبت لایحه در طرح ادغام شود و مصوبه نهایی کمیسیون مشترک، به صحن آورده شود.

وی با بیان اینکه این طرح دارای ۱۳ ماده است، گفت: روی طرح مزبور کار مفصلی انجام شده و جلسات متعددی با شهرداری و کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران تشکیل شده است تا همه دغدغه‌ها در گزارش نهایی لحاظ شود.

آروین افزود: نکته مهم در گزارش نهایی این است که اصل حمایت از گزارشگران تخلف در مجموعه شورای شهر دیده شده است نه شهرداری؛ چراکه ممکن است مجموعه شهرداری در حمایت جدی از گزاشگران تخلف و حفظ محرمانگی آنها دچار تعارض منافع باشد. 

عضو شورای تهران ادامه داد: به هر حال وقتی گزارش تخلفات یک سازمان مطرح باشد اگر حمایت از گزارشگران به همان سازمان ارجاع شود احتمال دارد در کار خلل‌هایی پیش آید. 

وی عنوان کرد: بنابراین کمیسیونی که باید بر فرایند رسیدگی به تخلفات و  حمایت از گزارشگران تخلف نظارت کند، در شورای شهر دیده شده است.

وی با بیان اینکه ممکن است این اشکال گرفته شود که فرایند رسیدگی به تخلفات از امور اجرایی است و قابلیت اجرای آن در شورا وجود ندارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه هم‌اکنون برای رسیدگی به تخلفات مختلف، فرایندهایی در شهرداری وجود دارد، ما در مصوبه خود آن فرایندها را تغییر نداده‌ایم و  تغییر اصلی که داده شده این بوده که کمیسیونی برای نظارت بر فرایند رسیدگی به تخلفات و حمایت از گزارشگران تخلف در شورای شهر تشکیل شده و رییس شورای شهر ریاست این کمیسیون نظارتی را برعهده گیرد.

آروین گفت: در این طرح شهرداری ملزم شده است به جای ایجاد سامانه‌ای جدید، با استفاده از بستر سامانه‌های موجود امکان گزارشگری امن تخلف را مهیا سازد؛ البته هر سامانه‌ای برای این کار انتخاب شود باید ویژگی‌هایی داشته باشد.

وی افزود: در ماده ۱۲ طرح نیز ضرورت اطلاع‌رسانی به مردم مورد توجه قرار گرفته است تا رسیدگی به تخلف و فساد تماما پشت درهای بسته نباشد و مردم از سرنوشت گزارش‌ها مطلع باشند.

عضو شورای شهر تهران عنوان کرد: این مصوبه آخرین حلقه از تلاش‌های متعددی است که شورای پنجم طی این چهار سال در مبارزه با فساد انجام داده است،  البته اجرای این طرح به شورای پنجم نمی‌رسد اما امیدوارم در شورای بعدی اجرایی شود تا تلاش‌هایی که طی این چهار سال برای کاهش فساد ریشه‌دار در شهرداری صورت گرفت بیش از پیش به ثمر بنشیند.

به گفته وی، در حال حاضر گزارشگران تخلف و فساد به جای اینکه حمایت شوند متحمل هزینه‌های مختلفی می‌شوند.

در نهایت اعضای شورای شهر تهران با ۱۸ رای کلیات طرح را تصویب کردند.

الزام شهرداری تهران به حفاظت از میراث طبیعی رشته کوه توچال و کوه بی بی شهربانو

اعضای شورای اسلامی  شهر تهران در جلسه امروز خود، ادامه بررسی طرح الزام شهرداری تهران به حفاظت از میراث طبیعی در بخشی از اراضی حریم جنوبی رشته کوه توچال و کوه بی بی شهربانو را در دستور کار قرار دادند.

 حسن خلیل‌آبادی عضو شورای اسلامی شهر تهران که در جلسه گذشته شورا به عدم توجه به کوه بی بی شهربانو در ری واکنش نشان داده بود،  تاکید کرد که یکی از شرایط تصویب طرح‌های چنینی و حفاظت از میراث تاریخی و طبیعی، جلوگیری از تخریب است.

وی اظهار داشت: کنار بقعه بی‌بی‌شهربانو حفاری‌های بزرگی صورت گرفته است و حفاظت از این بنا به عنوان یک بنای تاریخی، مذهبی و طبیعی ضروری است. 

 خلیل آبادی عنوان کرد: کوه بی‌بی شهربانو در حریم تهران است و همانگونه که برای حفظ سلامت مردم در زمان کرونا مغازه‌ها تعطیل می‌شود، برای حفاظت از جان مردم شهرری، فعالیت کارخانه سیمان نیز باید متوقف شود.

وی با بیا اینکه ما به دنبال حمایت و دفاع از منافع مردم هستیم، چراکه کارخانه سیمان رعایت مر قانون را نمی‌کند، افزود: هیچ‌کجا در کنار خانه‌های مردم انفجار ایجاد و مازوت مصرف نمی‌کنند و حمل و نقل‌شان باعث آزار سکنه نمی‌شود، با این حال در شهرری این امر به واسطه کارخانه سیمان صورت گرفته است.

 عضو شورای شهر با بیان اینکه اطراف کارخانه سیمان مناطق مسکونی است، گفت: متاسفانه کارخانه سیمان برداشت خود را توسعه داده و کوه در حال نابودی است.

به گفته وی، اغلب سکنه محدوده کارخانه سیمان دچار مشکلات ریوی شده‌اند و باید به این امور توجه ویژه‌ای کرد.

وی گفت: همچنین این مکان محلی برای تردد توریست است و منافع عمومی مردم را از بین می‌برد که با تصویب این طرح جلوی تخریب گرفته می‌شود. 

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۸ رای لایحه حفاظت از میراث طبیعی و تاریخی رشته کوه توچال و کوه بی بی شهربانو را تصویب کردند.

معرفی ۲۱ نفر از کارکنان رسمی شهرداری به عنوان قایم مقام ذی حسابی 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه بررسی یک فوریت لایحه « معرفی ۲۱ نفر از کارکنان رسمی شهرداری تهران جهت انتصاب به عنوان قائم مقام ذیحساب» را در دستور کار قرار دادند.

«مجید فراهانی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص توضیح داد که بر اساس نظام نامه ای که شورای پنجم تصویب کرد، فرایند انتخاب، ارزیابی و فعالیت ذیحسابان بر اساس این نظام‌نامه قاعده مند شده است.

وی با بیان اینکه ذیحسابان نیازمند تجربه و سنجش توانایی هستند، از اعضای شورای شهر خواست به لیست پیشنهادی شهرداری رای دهند تا در مدت باقیمانده از شورای شهر صلاحیت این افراد از نظر توانایی و تجربه تایید شود.در نهایت اعضای شورای شهر با ۱۷ رای لایحه یاد شده را تصویب کردند.

هاشمی: در تصویب طرح‌ها و لوایح اعضا باید قانع شوند

«محسن هاشمی» رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان جلسه امروز شورا، با حضور در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز نسبت به روند مدیریت جلسه انتقاد داشتند؟، گفت: امروز ۲ طرح و لایحه داشتیم که هر دو دارای سوء‌تفاهم حقوقی بود.

هاشمی افزود: اضافه شدن ناگهانی اراضی بی بی شهربانو به مصوبه حفاظت و ساماندهی رشته کوه توچال مورد انتقاد بود و برخی از اعضا مدعی بودند که با اضافه شدن کوه بی بی شهربانو به مصوبه، در کلیات تصویب شده تغییرات ایجاد می شود که ممکن است ابعاد حقوقی پیدا کند.

هاشمی افزود: در جلسه امروز اجازه دادم تا تمام اعضا در خصوص ابهامات حقوقی بیشتر صحبت کنند چرا که باید اعضا قانع می‌شدند و مجبور بودیم نظرات همه اعضا را دریافت کنیم.