به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز با پرداختن به این خبر نوشت: کسی از تغییرات آب و هوایی در امان نیست. سیل و آتش سوزی، کشورهای ثروتمند غربی را درهم نوردید؛ حال آتش به سیبری سرزمینی یخ و یخبندان رسیده است و کسی تصور آن را نمی کرد این شرایط به این نقطه ازجهان سرایت کند. اکنون سیبری شاهد آتش سوزی های مهیبی است که وسعت برخی از آنها به اندازه بعضی از ایالت های آمریکا است.
نیویورک تایمز درادامه نوشت: برای سومین سال پیاپی است که ساکنان منطقه شمال شرق سیبری واقع در روسیه، بدترین آتش سوزی هایی که تاکنون می توانند به یاد داشته باشند را شاهد هستند، سرزمینی قطبی که مدتی است دمای بیش از ۱۰۰ درجه فارنهایت را (بیش از ۳۷ درجه سانتی گراد) تجربه می کند.
آتش سوزی سیبری به وسعت ایالت فلوریدا آمریکا
این نشریه آمریکایی می نویسد: آتش سوزی های سال گذشته در سیبری پهنه ای بیش از ۶۰ هزار مایل مربع (۱۵۵هزارکیلومتر مربع) را از جنگل ها و «توندرا» ها را سوزاند، پهنه هایی به اندازه ایالت فلوریدا آمریکا، آتش سوزی های سال گذشته در سیبری روسیه چهاربرابر آتش سوزی های ویرانگر سال قبل از آن بود.
این گزاش می افزاید: بنابر آمارهای دولتی، در سال جاری میلادی تاکنون ۳۰ هزار مایل مربع (۷۸ هزار کیلومتر مربع ) در روسیه در آتش سوخته است.
سیبری سریع تراز هرنقطه دیگر در جهان با گرمایش مواجه است
نیویورک تایمز نوشت: به گفته دانشمندان، آتش سوز ی های مهیب در سال های اخیر و گرمای بی سابقه در تابستان ها موجب شده تا بخش ها شمالی سیبری سریع تر از هرنقطه دیگری در جهان با گرمایش مواجه شود، تاثیراتی که تصور میشد از این نقطه از جهان بدور مانده باشد.
این گزارش در ادامه می نویسد: آتش سوزی در جنگل های سیبری افزایش گازهای گلخانه ای در سطح جهان را شدت می بخشد.
آتش سوزی درسردترین و دورترین نقطه سیبری حجم دی اکسید کربنی بیش از سوخت مصرفی مکزیک
نیویورک تایمز افزود: «یاکوشیا» (Yakutia) منطقه ای دور افتاده در شرق سیبری که پهنه ای چهار برابر ایالت تگزاس آمریکا را دارد ، میزان دی اکسید کربن ناشی از آتش سوزی های سال گذشته آن بیش از کل دی اکسید کربن تولید شده حاصل از مصرف سوخت در کشور مکزیک در سال ۲۰۱۸ میلادی بود.
این نشریه آمریکایی نوشت: بومیان منطقه سیبری درباره جنگل هایی که بر اثر وقوع آتش سوزی از بین می روند آنرا باعث نگرانی دانسته و می گویند؛ «اگر جنگل و درختی نباشد، دیگر زندگی هم وجود ندارد؛ طبیعت بر بشر خشم گرفته است».
کانادا و غرب آمریکا در آتش
درحالی روزنامه نیویورک تایمز از آتش سوزی های بی سابقه و گسترده در سردترین نقطه جهان گزارش می دهد که طی روزهای اخیر به علت دمای بالا، نبود بارندگی های مناسب و خشکسالی غرب آمریکا و علاوه بر آن کانادا نیز با آتش سوزی های زودهنگام تابستانی مواجه شدند.
کانادا؛ بیش از ۳هزار مورد آتش سوزی
شبکه خبری سی ان ان ۲۳ تیرماه اعلام کرد: تاکنون سه هزار و ۱۸۷ مورد آتش سوزی در کشور کانادا رخ داده است، در ایالت بریتیش کلمبیا واقع در جنوب غرب کانادا تنها ۳۰۰ مورد آتش سوزی روی داده که ۸۰ مورد از این آتش سوزی غیر قابل مهار است.
این گزارش می افزاید: آتش سوزی های مهیب در کانادا تاکنون موجب سوختن نزدیک به ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی و جنگل ها شده است.
آمریکا نزدیک به ۳۴هزار مورد آتش سوزی
سی ان ان در ادامه این گزارش افزود: تا به امروز ۳۳هزار و ۹۵۳ مورد آتش سوزی در نواحی و ایالت های غربی آمریکا رخ داده که درمجموع بیش از ۸۳۴ هزار هکتار از اراضی را طعمه حریق قرار داده است.
غرب اروپا غرق در سیل- پدیده نادری که در یکهزار سال اخیر بی سابقه بود
از سویی دیگر غرب اروپا در پی بارندگی و طغیان رودخانه ها در سیلی ویرانگر فرو رفت بطوریکه تا به امروز این سیل که کشورهایی همچون، آلمان، بلژیک، سوئیس، هلند، لوگزامبرگ را در نوردیده ، بیش از ۱۸۰ کشته و بالغ بر صدها ناپدید از خود برجای گذاشته است.
نیویورک تایمز روز گذشته ۲۶ تیرماه درباره وقوع این سیل نوشت: سیلی اینچنین که بیش از یکصد کشته برجای گذاشته است، هرگز طی یکهزار سال گذشته دیده نشده و این نشانه ای محرز از تغییرات آب وهوایی بر روی زمین است.
*۱۳۰۲**