ساری - ایرنا - دامپزشکی مازندران از استقرار اکیپ‌های ثابت و سیار متشکل از کارشناسان و بازرسانی بهداشتی در میادین عرضه دام شهرها خبر داد و از شهروندان خواست تا تاییدیه سلامت دام‌هایی را که برای قربانی خریداری می‌کنند از این کارشناسان دریافت کنند.

روابط عمومی دامپزشکی مازندران از قول مدیرکل این مجموعه اعلام کرد که اکیپ دامپزشکی از روز سه شنبه هفته جاری و یک روز قبل از عید قربان در میادین عرضه دام برای کمک به مردم جهت خرید دام سالم حضور می یابند.

دکتر محمد حسن گلپایگانی افزود : با هماهنگی شهرداری های استان در هر شهر دو مکان برای عرضه دام زنده قربانی تعیین شده است که اکیپ های ثابت دامپزشکی متشکل از کارشناسان آماده معاینه دام زنده برای تایید سلامت دام هستند.

وی با اعلام این که اعضای این اکیپ ها به صورت رایگان به شهروندان برای خرید قربانی یا معاینه دام و لاشه خدمات مشورت می دهند ، از شهروندان خواست تا پیش از خرید قربانی با مراجعه به این اکیپ ها از خدمات دامپزشکی بهره مند و از سلامت دام مطمئن شوند.

گلپایگانی گفت : در روز عید قربان هم کارشناسان در تمامی ادارات دامپزشکی آماده پاسخگوئی به مسائل بهداشتی شهروندان هستند و حتی شهروندان می توانند بعد از قربانی کردن دام نیز لاشه را در ادارات دامپزشکی و یا میادین اصلی شهر که اکیپ های ثابت در آن مستقر هستند ،نشان بدهند تا کارشناسان لاشه و اندرونه های خوراکی شامل دل، جگر، قلوه و ریه را مورد بازرسی سلامت قرار دهند.

وی  از مردم خواست تا به منظور تامین سلامت خود و خانواده از خرید دام های لاغری مفرط، پشم های ژولیده ، لنگش ، بیماریهای گوارشی همچون اسهال، کچلی یا ریختگی پشم و مهم تر از همه دارای کنه هستند جداً خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی مازندان با هشدار به شهروندان نسبت به تبعات کشتار دام در معابر عمومی ، گفت : به منظور جلوگیری از احتمال بروز بیماری های مشترک همچون بیماری تب کریمه کنگو، علاوه بر رعایت نمودن بهداشت فردی و استفاده از دستکش در زمان کشتار و قطعه بندی گوشت، لاشه دام قربانی شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.