ساری - ایرنا - مدیرکل بهزیستی مازندران از ساخت پنج هزار و ۴۰۷ واحد مسکونی برای مددجویان زیر پوشش این نهاد در هشت سال فعالیت دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت که این تعداد حدود ۷۰ درصد بیشتر از سهمیه تعیین شده برای استان بوده است.

به گزارش ایرنا، فرزاد گوهردهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران تعهد مازندران برای ساخت خانه در این مدت را سه هزار و ۲۵۷ واحد اعلام کرد و افزود که مازندران در ساخت و واگذری مسکن به مددجویان طی این مدت رتبه اول تا پنجم را کسب کرد.

وی گفت که برای ساخت خانه مددجویان طی هشت سال گذشته ۲۹۹ میلیارد و ۴۱۶ میلیون و ۹۷۴ هزار ریال تسهیلات پرداخت شده است.

گوهردهی همچنین از ایجاد اشتغال برای ۱۹ هزار و ۵۲۳ مددجوی بهزیستی مازندران طی هشت سال گذشته خبر داد و میزان تحقق تعهد سازمان در این زمینه را حدود ۱۳۰ درصد اعلام کرد.

وی تعهد بهزیستی مازندران برای ایجاد اشتغال در هشت سال فعالیت دولت تدبیر و امید را ۱۵ هزار و ۱۱۱ نفر اعلام کرد.

مدیرکل بهزیستی مازندران توضیح داد : دولت برای ایجاد حدود ۲۰ هزار شغل مددجیوان مبلغ ۲ هزار و ۶۵۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال تسهیلات اشتغالزایی پرداخت کرده است.

وی بیشترین میزان اشتغالزایی برای مددجویان را در این مدت مربوط به سال گذشته با ۲ هزار و ۹۲۱  فرصت شغلی اعلام کرد و گفت که تعهد استان پارسال ایجاد ۲ هزار و ۷۴۵ شغل بود ولی با پرداخت ۹۲۰ میلیارد ریال اعتبار ، افزایش حدود ۱۰ درصدی محقق شده است.

این مسئول کمترین میزان اشتغال ایجاد شده در این مدت را هم مربوط به سال ۹۲ با یکهزار و ۶۵۴ نفر دانست و گفت: بیشترین میزان اشتغال ایجاد شده در بخش‌های کشاورزی، دامداری و مشاغل خانگی بوده است.

بهزیستی مازندران ۴۶۰ هزار مددجو را زیر پوشش است که از این تعداد حدود ۶۰ هزار نفر مستمری دریافت می کنند و بقیه از دیگر خدمات بهزیستی بهره‌مند هستند.  

افزایش ۵۰ درصدی آمار مددجویان

مدیرکل بهزیستی مازندران همچنین از افزایش ۵۰ درصدی آمار مددجویان زیر پو شش این نهاد در هشت سال گذشته خبر داد و گفت که مجموع آمار افراد زیرپوشش این نهاد در استان به حدود ۶۱ هزار نفر رسیده است .

وی افزود : با وجود افزایش آمار افراد زیر پوشش و تنگناهای مالی دولت ،  میزان پرداختی به مددجویان و ارائه خدمات در بخش های دیگر افزایش چند صد درصدی داشت.

 گوهردهی گفت : به عنوان مثال بهزیستی در سال ۹۲ به هر خانوار دارای یک توانخواه ، ۵۳۰ هزار ریال پرداخت می‌ کرد که اکنون با رشد ۵۶۰ درصدی به سه میلیون و ۵۰۰ هزار ریال افزایش یافته است.

وی افزود : اکنون به خانوارهای پنج نفره و یا بیشتر که دارای معلول هستند ۱۱ میلیون ریال به عنوان کمک هزینه مستمری پرداخت می‌شود در حالی که سال ۹۲ و پیش از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید تنها یک میلیون ریال بود و به عبارتی ما در این بخش شاهد افزایش یکهزار درصدی هستیم.

مدیرکل بهزیستی مازندران گفت : شمار توانخواهانی که در ۲۹ مرکز توانبخشی استان نگهداری می شوند به ۶۵۰ نفر افزایش یافته است و  میزان پرداخت سرانه به مراکز توانبخشی هم از ۱۰ میلیون ریال اکنون به ۲۰ میلیون ریال افزایش یافته است ، ضمن اینکه هم اکنون برای نگهداری معلولان مجهول الهویه نیز بهزیستی ۲۴ میلیون ریال در قالب یارانه پرداخت می‌کند.

وی از راه‌اندازی پنج مرکز در قالب خانه‌های حمایت در حوزه توانبخشی مازندران خبر داد و افزود : در هفته بهزیستی نیز سه مرکز دیگر در مناطق مختلف استان راه‌اندازی می‌شود.

گوهردهی از افزایش بیش از دو برابری کمک هزینه نگهداری معلولان جسمی و حرکتی شدید در قالب حق پرستاری به خانوارهای زیرپوشش بهزیستی مازندران به عنوان دیگر تحول ایجاد شده در دوره فعالیت دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت : در حالی که در سال ۹۲ میزان پرداخت کمک هزینه پرستاری ماهانه سه میلیون ریال بود ، اکنون به ۶ میلیون و یکصد هزار ریال افزایش یافته است.

وی افزود : هم اکنون به خانوارهای زیر پوشش بهزیستی مازندران که دارای معلول ضایع نخاعی هستند، به ازای هر معلول ۱۰ میلیون ریال در قالب کمک هزینه پرستاری پرداخت می‌ شود.

عکس آرشیوی

تنوع در ارائه خدمات

مدیرکل بهزیستی مازندران از متنوع و گسترده تر شدن خدمات بهزیستی به توانخواهان طی هشت سال گذشته خبر داد و گفت : با توجه به گران شدن کالا و افزایش هزینه تعمیر وسایل ، اعتبار مورد نیاز برای خرید و تامین تجهیزات توانبخشی از جمله سمعک شنوایی و باطری برای جامعه هدف بهزیستی مازندران ۵.۵ برابر رشد داشته است.

وی با اعلام این که تعداد دریافت کنندگان تجهیزات توانبخشی در استان هم ۲ برابر شد ، توضیح داد : سال ۹۲ تنها ۲ هزار و ۱۲۵ نفر از توانخواهان زیرپوشش بهزسیتی تجهیزات مورد نیاز خود را از این نهاد دریافت می کردند ولی اکنون تعدادشان به چهار هزار و ۵۰۰ نفر افزایش یافته است.

گوهردهی از فراهم شدن زمینه کاشت و تعمیر حلزون شنوایی برای توانخواهان به عنوان دیگر خدمت قابل ارائه به مددجویان خبر داد و گفت : تا پیش از فعالیت دولت تدبیر و امید توانخواهان برای دریافت اینگونه خدمات به دیگر استان‌ها اعزام می‌شدند ، ولی اکنون مرکز کاشت و تعمیر حلزون شنوایی با زیرپوشش قرار دادن تمام افراد جامعه هدف بهزیستی، در شهر بابل مشغول ارایه خدمات به نیازمندان است.

وی افزود : تنها در سال گذشته بهزیستی مازندران به ۱۳۱ نفر از افرادی که به لحاظ شنوایی دچار مشکل بودند در بخش‌های مختلف خدمات ارائه کرد که افزایش ۳۰۰ درصدی نسبت به سال ۹۲ نشان می دهد و تحقق این مهم هم ناشی از افزایش امکانات زیرساختی در استان با سرمایه گذاری دولت بوده است.

مدیرکل بهزیستی مازندران گسترش چتر خدمات دهی به دانشجویان و دانش آموزان طی هشت سال گذشته را قابل توجه دانست و توضیح داد : سال ۹۲ بهزیستی مازندران ۵۰۸ دانش آموز را زیرپوشش داشت ولی اکنون تعداد آنها به ۲ هزار و ۷۵۰ نفر افزایش یافت.

وی آمار دانشجویان زیر پوشش را هم در حال حاضر ۴۷۰ نفر اعلام کرد و گفت : در این زمینه هم ما شاهد افزایش ۳۶۰ درصدی هستیم ضمن این ۷۰ تن از دانشجویان در حال تحصیل در مراکز دولتی و غیردولتی از معلولان جسمی و حرکتی هستند.

حمایت از کودکان کار 

مدیرکل بهزیستی مازندران از عملیاتی شدن طرح حمایت از کودکان کار به عنوان یکی از عملکردهای شاخص بهزیستی در دولت تدبیر و امید یاد کرد و گفت : این طرح هم اکنون در چهار شهر ساری، آمل، بابل و تنکابن به عنوان شهرهای نمونه در حال اجراست.

وی افزود : در حالی که در سال ۹۲ تنها ۴۸ کودک کار و خیابانی در مراکز زیرپوشش بهزیستی مازندران پذیرش شده بودند ، این میزان در سال گذشته به ۲۶۷ نفر افزایش یافت .

هر چند که اعتقاد داریم نباید در کشورمان کودکان کار و خیابانی وجود داشته باشد اما این یک معضل جهانی است.