قم - ایرنا - مدیرکل دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم گفت: هفت هزار و ۶۰۰ درخواست دریافت شناسنامه فرزندان حاصل از مادران ایرانی در سامانه استان ثبت، و تاکنون برای ۳۰۰ متقاضی با تکمیل مراحل شناسنامه قم صادر شده است.

عباس شیرمحمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قم در صدور شناسانامه برای فرزندان مادر ایرانی رتبه اول کشوری را دارد و تاکنون هیچ استانی نتوانسته است این تعداد شناسنامه را در این مدت صادر کند.

وی ادامه داد: با ابلاغ قانون صدور شناسنامه ایرانی برای فرزندان مادران ایرانی و پدران غیرایرانی در سال گذشته، فراخوان ثبت نام متقاضیان اعلام شد که تاکنون بیش از هفت هزار و ۶۰۰ متقاضی برای دریافت شناسنامه ایرانی در سامانه تعیین شده در استان درخواست خود را ثبت کردند.

مدیرکل دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم افزود: از هفت هزار و ۶۰۰ متقاضی ثبت نام شده در سامانه،‌ برای ۲ هزار و ۴۰۰ متقاضی پرونده تشکیل و از این تعداد نیز ۵۰۰ پرونده برای انجام استعلام های قانونی به مراجع ذی صلاح ارسال شده است.

وی با اشاره به گلایه متقاضیان دریافت شناسنامه مادر ایرانی به طولانی بودن این فرایند گفت: درخواست های بسیار زیاد، مراجعه های غیرضرور و همچنین روند قانونی تعریف شده موجب طولانی شدن روند صدور شناسنامه برای متقاضیان شده است.

وی اظهار داشت: روزانه ۲۰۰ نفر از این افراد که اطلاعات خود را در سامانه ثبت کرده اند، برای پیگیری کار خود به این اداره کل مراجعه  می کنند که این مراجعه های غیرضروری بخش زیادی از توان کارشناسان این اداره کل را صرف پاسخ به مراجعان کرده که این خود موجب تاخیر در تکمیل پرونده ها شده است..

شیرمحمدی، ترس از لغو قانون را یکی از دلایل نگرانی و عجله این متقاضیان دانست و ادامه داد: یکی از دلایل مهم حجم بالای مراجعه کنندگان نگرانی آنها از لغو این قانون است که توصیه بنده به متقاضیان این است که نگران این موضوع نباشند چرا که این قانون با طی کردن تمام فرایندهای خود، تصویب و لازم الاجراست و دلیلی برای لغو آن وجود ندارد.

مدیرکل دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم افزود: توصیه ما به فرزندان مادر ایرانی این است که صبور باشند و آرامش خود را حفظ کنند و مطمئن باشند که تمام تلاش ما در مجموعه استانداری و اداره کل اتباع این است که به هیچ عنوان حقی از آنها ضایع نشود و همه واجدان شرایط شناسنامه خود را دریافت کنند.

وی ادامه داد: ثبت نام در سامانه، انجام مصاحبه حضوری و همچنین صدور و تحویل شناسنامه به متقاضی سه مرحله ای است که برای دریافت شناسنامه فرزندان مادر ایرانی طی می شود و در هر مرحله با متقاضی تماس گرفته می شود به همین دلیل توصیه می شود به جای مراجعه حضوری، منتظر تماس کارشناسان این اداره کل باشند.

شیرمحمدی، با بیان اینکه روند صدور شناسنامه به دلیل اینکه باید فرایند قانونی برای هر پرونده طی شود و همچنین وجود حجم بالای متقاضی ممکن است ماه ها به طول انجامد به همین دلیل درخواست ما از متقاضیان این است که تا تماس کارشناسان مربوط صبور باشند.

مدیرکل دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم افزود: به دلیل حجم بالای پرونده های متقاضی، تمهیداتی برای افزایش سرعت بررسی و طی کردن روند قانونی تکمیل پرونده ها در استان انجام شده است که امیدواریم این روند طی یک تا ۲ ماه آینده تسریع شود.

شیرمحمدی همچنین با اشاره به حضور ۲۰۰ هزار تبعه از کشورهای مختلف جهان در این استان افزود: اتباعی که دارای اقامت رسمی هستند برای دریافت سیم کارت، افتتاح حساب بانکی و همچنین گرفتن گواهینامه منع قانونی ندارند و با داشتن اقامت رسمی می توانند از بسیاری از امتیازهای قانونی استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، بر اساس گفته های سیف‌الله ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور، تا اردیبهشت ماه سال جاری برای بیش از  یک هزار و ۴۰۰  نفر از فرزندان حاصل از ازدواج مادر ایرانی با پدر خارجی در کشور شناسنامه صادر و تحویل داده شده است.
مصوبه «اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی» ۱۳ خرداد سال ۱۳۹۹ ابلاغ شد و لازم‌الاجر است. 

براساس این آیین‌نامه، هر زن ایرانی که با مرد غیرایرانی ازدواج کرده و در نتیجه این ازدواج، دارای فرزند زیر ۱۸ سال باشد و هر فردی که از مادر ایرانی و پدر غیرایرانی متولد شده و بیش از ۱۸ سال تمام داشته باشد می‌تواند متقاضی اعطای تابعیت برای فرزندش باشد.

متقاضیان دریافت تابعیت ایرانی زیر ۱۸ سال، براساس قانون اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، توسط مادر و متقاضیان بالای ۱۸ سال خودشان می‌توانند اقدام کنند.  /