عمران یونسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : متاسفانه در کشور مطالب و مسائلی که در حوزه های مختلف بیان و تبیین می شود غالبا بر مبنای داده ها و اطلاعات غیردقیق و گاهی نادرست است که با قیودی مانند « حدود » و « شاید » یا اما و اگر همراه می شود و به همین خاطر هم تصمیم گیری های مبتنی بر اینگونه داده ها اغلب نه تنها راهگشا نیست بلکه خود تبدیل به مشکل جدید می شود.
وی توضیح داد : به عنوان مثال در خصوص آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد همواره کلی گویی می شود و فکت های لازم ارائه نمی شود و مسئولان هم تمام وقت از وجود مشکل در این زمینه در کشور سخن می گویند و جالب این که وقتی به ارائه اطلاعات آماری می رسیم و یا از میزان تاثیر برنامه های مختلف پرسش می شود ، مسئولان اطلاعات متفاوتی ارائه می دهند که این نشان می دهد در این بستر کاری برای برنامه ریزی مبتنی بر اطلاعات جامع و کامل نیست.
این استاد دانشگاه با بیان این که در بسیاری از زمینه ها کشور با آمار و ارقام مختلف و متناقض مواجه است ، گفت : این در حالی است که مدیران در هر کشور و هر نهادی برای برنامه ریزی موثر و دستیابی به اهداف خود نیاز دارند تا اطلاعات کاملی از موضوع مورد نظر داشته باشند و منبع تامین و تزریق این داده های جامع هم دانشگاه ها هستند.
وی با اظهار این که علمی بودن دانشگاه ها و دانشگاهیان باعث شده تا زبان این مجموعه ها و افراد زبان قابل اعتمادی برای جامعه باشد ، افزود : دانشگاه ها برای حفظ جایگاه و اعتبار خود در جامعه تمام سعی خود را می کنند که بدرستی وظایف محوله را انجام دهند و به همین دلیل هم مطمئن ترین منبع برای دستیابی به اطلاعات درست محسوب می شوند.
یونسی گفت : همواره طی سال ها و در دولت های مختلف استفاده از ظرفیت دانشگاه ها در عرصه برنامه ریزی و روند اجرای برنامه ها در سطح شعار مطرح و تکرار شد ، اما در عمل این رنگ واقعیت به خود نگرفت و برای نمونه می توان به موضوع قدیمی و مزمن ارتباط صنعت با دانشگاه اشاره کرد که همواره شعارش مطرح می شود ولی هیچگاه محقق نمی شود.
وی افزود : با توجه به اینکه در سطح کشور و استان ها دانشگاه های مرجع خوبی فعالیت دارند که با ظرفیت ها و چالش های هر منطقه آشنا هستند ، توجه به این مجموعه ها در دولت سیزدهم و توسط رییس جمهوری منتخب می تواند کمک بزرگی برای حل مشکلات کشور باشد.
این استاد دانشگاه گفت : هم اکنون وجود دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی در ساری و دانشگاه مازندران در بابلسر که محل انجام کارهای علمی و تحقیقاتی در حوزه کشاورزی و مسائل مربوط به این بخش و دیگر بخش ها محسوب می شوند ، فرصت مغتنمی برای رییس جمهوری منتخب است تا از این طریق با ظرفیت ها و چالش های استان مازندران آشنا شود و بر اساس داده های دقیق این مراجع علمی برای رفع مشکلات برنامه ریزی کند.
وی افزود : عدم استفاده از ظرفیت های دانشگاه های ویژه در حوزه کشاورزی مازندران باعث شده تا عناصر دانشگاهی در محیط های آزمایشگاهی یا به قولی آکواریومی به انجام کارهای علمی خود بپردازند ، در حالی که با فراهم کردن شرایط لازم می توان از اطلاعات و داده های تخصصی آنها در حوزه برنامه ریزی کشاورزی ترین استان کشور استفاده کرد .
یونسی گفت : اگر امروز آلمان یکی از کشورهای برتر در حوزه اقتصاد جهان محسوب می شود ، ناشی از تصمیم مدیران آن کشور است که با سپردن کارهای زیربنایی اقتصادی به چند دانشگاه مهم خود در این عرصه توانستند برنامه هایی را طراحی و اجرا کنند که دیگران امروز به حسرت به آنها نگاه می کنند.
وی افزود : همان گونه که آلمان از ظرفیت و توانمندی اساتید چند دانشگاه اقتصادی خود برای دستیابی به داده ها و تجزیه و تحلیل آنها و بعد از آن برنامه ریزی و اجرا توانست به موفق ترین اقتصاد اروپا تبدیل شود ، دولت آینده هم با می تواند با تشکیل کارگروه های تخصصی با حضور دانشگاهیان به داده های خوب و منطقی برسد تا از طریق همین مجموعه ها برنامه های لازم را برای برون رفت کشور از مشکلات طراحی و اجرا کند و به موفقیت برسد.