تهران- ایرنا- شهردار منطقه ۵ تهران با تاکید بر اجرایی شدن ۲ طرح توسعه محلی در این منطقه اعلام کرد: خیابان شهران عریض می شود.

به گزارش ایرنا از اعلام روز یکشنبه شهرداری منطقه ۵، محمود کلهری در بازدید از دو پروژه توسعه محلی ناحیه یک، بردقت و سرعت در انجام آنها تاکیدکرد.

وی که به همراه رضا دهقان شهردار ناحیه یک به بازدید از دو پروژه توسعه محلی رفته بود با حضور در خیابان شهران شمالی از روند کوچک سازی انهار پیاده رو بلوار اصلی شهران بازدید کرد.

کلهری در خصوص اقدامات صورت گرفته در این پروژه گفت: از هفته گذشته پروژه کوچک سازی انهار بلوار اصلی خیابان شهران کلید خورد که جزو پروژه های مهم توسعه محلی این ناحیه محسوب می شود.

وی ادامه داد: با ساماندهی و کوچک شدن انهار این خیابان که ۴۰۰ متر طول است حدود ۷۰ سانت به عرصه خیابان افزوده شده و در عبور و مرور خودروها تسهیل می شود.

شهردار منطقه ۵ سپس در بازدید از طرح خیابان نیرو شد گفت:خیابان نیرو پیش از این فاقد پیاده رو بود که در برنامه های توسعه محلی ناحیه یک بر پیاده رو سازی در این خیابان تاکید شد.

کلهری ادامه داد: قرار است ۲۵۰ متر طول پیاده رو با عرض ۲۵.۱ در این خیابان احداث شود تا شرایط عبور و مرور عابر پیاده در این خیابان بهبود یابد.

وی تاکید کرد: این دو پروژه از هفته قبل آغاز شده و امیدواریم تا پایان تابستان آماده بهره برداری شود.

شهردار منطقه ۵ در جریان این دو بازدید از شهردار ناحیه یک خواست تا به طور مستمر بر پروژه های توسعه محلی این ناحیه نظارت داشته  و بر سرعت و دقت در انجام آنها تاکید کرد.

ضلع جنگلی بوستان مرجان منطقه ۱۹ بهسازی و ایمن شد

معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه ۱۹ از فعالیت های اجرایی این شهرداری در راستای اجرای طرح شهر امن و رفع نقاط بی دفاع شهری در محلات این منطقه خبر داد.

مهدی بصیری با اشاره به اجرای این طرح در محلات اسماعیل آباد، نعمت آباد و عبدل آباد گفت: بر اساس بررسی و نیاز سنجی لایه های مختلف اجتماعی در این منطقه بیش از ۷۰ نقطه ناامن شناسایی شده که رفع آن ها بر اساس اولویت تعیین شده در برنامه توسعه ای ۱۴۰۰ قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بیش از ۲۰ نقطه از نقاط شناسایی شده درخصوص نقص روشنایی و تاریکی معابر عمومی، جانمایی ایستگاه اتوبوس، ساخت سرویس بهداشتی، احداث پیاده راه و ... بوده است، خاطرنشان کرد: در همین راستا نیز ضمن بهسازی این نقاط، ضلع جنگلی بوستان مرجان در محله اسماعیل آباد با اجرای اقدامات شهری شامل پیاده روسازی، تامین آبنما، سکو و آلاچیق، نصب نیمکت و حصارکشی، به محیطی امن و زیبا برای ساکنان این محله تبدیل شد.

معاون شهردار منطقه ۱۹ در خصوص سایر فعالیت های تعیین شده برای رفع نقاط بی دفاع شهری در محدوده این منطقه اعلام کرد: بخشی از این نقاط با هرس منظم بوته های حواشی بوستان ها و محل عبور عابرین در پیاده راه ها و طول خیابان به منظور تردد امن عابرین بهسازی شده است. ضمن اینکه بخش دیگری از این نقاط نیز با ایجاد فضای سبز، تأمین نیمکت و آلاچیق و ایجاد پاتوق محله بهسازی می شود.

به گفته بصیری قسمتی از نقاط بی دفاع شهری این محدوده با تغییر کاربری و بهسازی به امنیت لازم می رسد و برای عموم شهروندان بویژه بانوان قابل استفاده و بهره برداری خواهد بود.

این مسئول یادآور شد: طرح شهر امن یکی از پروژه های اجتماعی توسعه محور این منطقه به شمار می رود که با هدف امن سازی فضای شهر برای تردد بانوان در شهر با جلب مشارکت شهروندان در شناسایی نقاط ناامن در حال اجرا است.

پویش «قربانی در قربان، اطعام در غدیر» در منطقه ۳ برگزار می شود

شهرداری منطقه ۳ در نظر دارد پویش «قربانی در قربان، اطعام در غدیر» را با هدف توزیع گوشت قربانی میان مستمندان و اطعام آنها در عید غدیر برگزار کند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی در این باره گفت:  طی هماهنگی با مدیران ۱۲ سرای محله، نذورات قربانی شهروندان به هر شکلی که آنها ارائه می کنند چه دام زنده یا گوشت و مبلغ برای قربانی، دریافت و بین نیازمندان تقسیم خواهد شد.

کاظم کمالی نسب افزود: اگر شهروندی می خواهد که نذرش همان روز به شکل غذا و یا گوشت توزیع شود این کار انجام می شود و در صورت درخواست؛ نذورات او به شکل کاملا بهداشتی نگهداری و  در عید غدیر به صورت غذای آماده میان اقشار محروم و کم‌برخوردار جامعه توزیع خواهد شد.

وی توزیع کمک‌ها و نذورات اهدایی مردم را با اولویت خانواده‌های دارای یتیم و زنان سرپرست خانوار و سالمندان و بیماران نیازمند برشمرد و توضیح داد: یکی از اعمال خاص عید غدیر، اطعام است و مردم می توانند با یک تیر دو نشان بزنند؛ هم از فضیلت قربانی در عید قربان بهره ببرند و هم اطعام عید غدیر را داشته باشند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۳ ابراز کرد: تلاش بر این است که این غذاها و گوشت قربانی در محلات محروم توزیع شود و البته در این مسیر از بانک اطلاعاتی خیریه ها برای رساندن غذا و گوشت قربانی به نیازمندان بهره خواهیم گرفت.

تنظیم اساسنامه شهرک گل ها در محله تاکسیرانی

شهردار منطقه ۱۴ اعلام کرد: در راستای اجرای پروژه ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی، رویداد تنظیم قوانین و اساسنامه شهرک در محور " قوانین حریم خصوصی" در شهرک گل های محله تاکسیرانی اجرایی می شود.

کامبیز مصطفی پور با اشاره به استقبال بی نظیر ساکنان از باغچه مشارکتی و تشکیل گروه همیاران به منظور پایدارسازی فعالیت های داوطلبانه گفت: این برنامه آموزشی ترویجی سومین رویداد فازتسهیل گری پروژه ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی است که در محله تاکسیرانی به منظور نظم دهی به روابط حاکم در محیط همسایگی و کاهش اختلافات و درگیری های ناشی از بی قانونی به اجرا درآمده است.

وی گفت: رویداد تنظیم اساسنامه شهرک طی یک فرایند برنامه ریزی شده از طریق آموزش و آگاه سازی ساکنین  به منظور حل مشکلات مبتلابه شهرک و تحلیل و بررسی راهکارهای پبشنهادی اجرا شده است و خروجی این رویداد در قالب اساسنامه برای ساکنین لازم الاجرا خواهد بود.

مصطفی پور در ادامه با اشاره به برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع" شهرک رویایی من" و مسابقه انشا نویسی با موضوع " قانون های شهرک ما"برای کودکان شهرک گل ها افزود: کودکان قشر تأثیرپذیری هستند و با مشارکت در این طرح‌ها تشویق شده‌اند تا بیشتر به همسایه‌ها احترام بگذارند و برای یادگیری فرهنگ آپارتمان‌نشینی تلاش کنند.

وی با بیان اینکه کودکان تاکنون به موضوع همسایگی و آپارتمان‌نشینی چنین نگاهی نداشته‌اند، یاداور شد: اجرای این طرح فرصت خوبی است تا کودکان با این موضوع مهم بیشتر آشنا شوند و به‌عنوان نمایندگان هر خانواده، والدین‌شان را هم به رعایت قوانین آپارتمان‌نشینی مکلف کنند.

افتتاح خانه شهر محله تختی

خانه شهر محله تختی با حضور علی آقامحمدی، عضو تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد توانمندسازی محلات کم‌برخوردار کشور، علی‌محمد سعادتی، شهردار منطقه ۱۲، برخی مدیران شهری منطقه و تنی چند از اهالی محل در سرای محله تختی گشایش یافت.

در این مراسم عضو تشخیص مصلحت نظام با ابراز خرسندی از افتتاح این خانه در منطقه ۱۲ که منطقه پایلوت در طرح توانمندسازی محلات کم‌برخوردار در نظر گرفته شده، گفت: خوشبختانه اقداماتی که ذیل ستاد توانمندسازی محلات کم‌برخوردار با همت همه دستگاه‌های نظارتی، خیریه‌ها و ان‌جی‌اوها و مشارکت مردم با انتخاب شهرداران کوچه در حال اجراست، سبب شده مطالبات مردم از ناحیه خود آنها به مسؤولان انتقال یابد و با این تشریک مساعی، بهبود کیفیت زندگی در این محلات رخ دهد.

علی آقامحمدی فرق بنیادی این طرح را با طرح‌های مشابه، قابلیت اداره محله به دست مردم معرفی کرد و با اشاره به شناسایی ۱۰۱۰ محله کم‌برخوردار در سطح کشور افزود: به‌زودی ما از افتتاح موردی این خانه‌های شهر به افتتاح دسته‌جمعی آنها خواهیم رسید.

وی سرمایه‌گذاری اصلی در این طرح را روی وقت و زمان مردم دانست و بیان داشت: مهم‌ترین برنامه‌ریزی ما روی فرصت‌های گذران اوقات فراغت است و اینکه مردم وقت خود را چگونه صرف می‌کنند و چه به دست می‌آورند؛ در واقع افراد هرچه مهارت گذران وقت خود را ایجاد کنند، یعنی ثروتمندند و برنامه‌ریزی برای بررسی شیوه‌های گذران وقت، جزو یافته‌های جدید ما در ۶۶ جلسه‌ای است که تاکنون در ستاد توانمندسازی محلات کم‌برخوردار داشته‌ایم.

این عضو تشخیص مصلحت نظام سپس به تختی به عنوان کسی که با تشخیص زمان و نحوه استفاده از آن توانست از قهرمان مقطعی به قهرمانی که تا ابد زنده است، تبدیل شود، اشاره کرد و گفت: امیدواریم این طرح در این محله به موفقیت برسد و همه افراد محل، از کسبه، جوانان، دانش‌آموزان، دانشجویان، کارگران و... از طریق اجرای آن با کار جهادی در آبادانی محل خود بکوشند.

شهردار منطقه ۱۲ در حاشیه این مراسم، ضمن توضیح این مطلب که از ۹ خانه‌ شهری که بناست در منطقه ۱۲ افتتاح شود، راه‌اندازی دو خانه یعنی خانه شهر محله تختی و خانه شهر محله کوثر را شهرداری منطقه مکلف شده، بیان کرد: در واقع راه‌اندازی هرکدام از این خانه‌ها را با رویکرد هماهنگی همه نهادهای حمایتی و خدماتی، یکی از دستگاه‌های متولی با کمک سایر اعضای ستاد به عهده می‌گیرد که این دستگاه‌ها اعم از کمیته امداد امام خمینی (ره)، هلال احمر، بنیاد احسان و شهرداری منطقه هستند.

علی محمد سعادتی افزود: در این خانه‌ها متناسب با پهنه‌بندی‌های محله، تعیین مسؤول خانه‌ها و شهرداران کوچه، موضوعات محله احصا می‌شود و پس از آنکه با بهره‌مندی از این ظرفیت به سمع و نظر مسؤول خانه‌ها و مسؤولان اجرایی ستاد عالی‌ رسید، برای حل و فصل هرکدام از آنها تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی خواهد شد.

شهردار قلب طهران، شهرداران کوچه را جوانان زیر ۳۰ سال هر محله معرفی کرد و گفت: طبیعتاً دغدغه‌ای که آنها دارند و موضوعاتی که آنها دنبال می‌کنند، موضوعاتی است که شاید از نگاه دستگاه‌های اجرایی کار روزانه باشد، ولی برای آنها به یک مسأله محلی تبدیل می‌شود و به دنبال حل آن خواهند بود؛ یعنی ما از کار برای مردم به این مرحله که خود مردم امور خود را پیگیری کنند، می‌رسیم. طبیعتاً کاری که مردم با همکاری و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی و اجتماعی دهند، ماناتر و پایدارتر است؛ چراکه سیستم‌های اجرایی مرتب در حال تغییر و تحول است، ولی مردم محلی که در آن محل می‌مانند، دغدغه‌مند خواهند شد.

به گفته سعادتی از ۹ خانه شهر این محله، چهار خانه یعنی خانه امداد امامزاده یحیی (ع)، خانه هلال هرندی که خانه پایلوت این طرح به شمار می‌رود، خانه شهر کوثر و خانه احسان پامنار راه‌اندازی شده و تا پایان سال خانه امداد سیروس، خانه هلال سنگلج و خانه احسان آبشار و قیام هم افتتاح خواهند شد.