بهرام بهرام پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس پایش های صورت گرفته توسط گروه گشت و بازرسی شرکت آب منطقه ای گیلان؛ مشاهده شد که افرادی حقیقی در محدوده روستای کوچک محله انزلی، به صورت غیرقانونی با احداث پل های غیر مجاز برای دسترسی به پهنه تالاب انزلی و تصرف اراضی بستر تالاب اقدام کرده بودند.
وی افزود: به منظور جلوگیری از تعدی اشخاص به اراضی دولتی (حرایم کانال ها، بستر رودخانه ها، آب بندان ها و بستر تالاب ها) با گزارش این امور و پیگیری و دستور مقام قضایی شهرستان بندر انزلی، ۲ پل غیر مجاز و همچنین ۲ بند بتنی غیر مجاز با همکاری و حضور عوامل انتظامی با استفاده از یک دستگاه بیل مکانیکی تخریب شد.
مدیر منابع آب ادامه داد: پل های غیرمجاز برای دسترسی متصرفان و بندهای خاکی نیز جهت انحراف آب به اراضی مورد تصرف ساخته شده بودند که با تخریب آنها راههای دسترسی و استفاده غیر مجاز از پهنه تالاب انزلی در محدوده یاد شده مسدود شد.
بهرام پور گفت: شناسایی کامل و معرفی متصرفان برای آزادسازی اراضی تالاب در روستای کوچک محله در حال اجراست و پرونده این تخلف به دستگاه قضایی ارجاع شده است.
تالاب بین المللی انزلی با مساحت حدود ۲۵ هزار هکتار که از شمال به انزلی، از جنوب به صومعهسرا، از شرق خمام، از جنوب شرقی به رشت و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی محدود است ،سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب های بینالمللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسید ؛همچنین سازمان بینالمللی حیات پرندگان، این تالاب را به عنوان زیستگاه با اهمیت برای پرندگان تشخیص داده و جزو تالابهای طبیعی و آب شیرین کشور و از جمله زیباترین مناظر آبی منطقه است.
تالاب انزلی محل تخم ریزی آبزیان و پناهگاه و مامن پرندگان بومی و مهاجر است، این تالاب که با بیش از ۱۰۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم کمنظیری دارد، از سال ۱۳۵۴ جزو تالابهای بینالمللی تحت حفاظت شناخته شد و مهمترین منبع تکثیر و تولید ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر است ؛علاوه بر این سالانه پذیرای مسافران بیشمار داخلی و جهانگردان خارجی است.