به گزارش ایرنا احمد زارعی روز دوشنبه در نشست شورای اداری دزفول در سالن همایشهای فرمانداری ویژه دزفول افزود: سال گذشته نزدیک به یک میلیون تن علوفه در شهرستان دزفول تولید شد که با ادامه روند کنونی شاهد کاهش علوفه در شهرستان خواهیم بود.
وی ادامه داد: طبق هماهنگی صورت گرفته قرار است کشاورزان از ابتدای مردادماه برای انعقاد قرارداد آب به امور آب و شرکت بهره برداری از شبکههای آبیاری شمال خوزستان مراجعه کنند که انتظار میرود همکاری لازم در این زمینه صورت گیرد و میزان آب اختصاص یافته طبق الگوی کشت اجرایی شود.
زارعی با بیان اینکه سازمان آب و برق خوزستان همکاری لازم را با شبکه آبیاری دز ندارد، گفت: درحالیکه کشاورزان خارج از شبکه آبیاری دز کمترین مشکل را برای تامین آب دارند ولی اجازه بهره برداری از رودخانه به این شبکه داده نمیشود.
وی با بیان اینکه مشکلات کم آبی شمال خوزستان شاید از جنوب استان هم بیشتر باشد، افزود: با وجود اینکه سهم آب برای کشاورزان شمال خوزستان در نظر گرفته شده ولی هنوز به صورت مطلوب اجرایی نشده است.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول با قدردانی از نجابت و صبوری کشاورزان منطقه با وجود وضعیت نامطلوب آب کشاورزی اظهارداشت: در حالیکه ابتدا قرار بود خروجی سد دز ۷۰ تا ۸۰ مترکعب بر ثانیه باشد این میزان به بالای ۱۳۰ مترمکعب افزایش یافته ولی هنوز شبکه آبیاری دز در تنگنا است.
وی با اشاره به تلاش بی وقفه مسوولان شهرستان دزفول از جمله نماینده و فرماندار برای رفع مشکل کشاورزان افزود: جلسات متعددی از اسفندماه سال گذشته تاکنون برای رفع این مشکلات برگزار شده و نماینده دزفول جلساتی با وزیر نیرو و سازمان آب و برق خوزستان داشته است.
نبود ثبات در سیاست بازرگانی از چالشهای مهم بخش کشاورزی است
زراعی نبود ثبات و پایداری در سیاست بازرگانی به ویژه صادرات را از چالشهای بخش کشاورزی دانست و گفت: تمام زیرساختهای لازم از جمله اداره گمرک و استاندارد برای صادرات محصولات کشاورزی در شهرستان دزفول ایجاد شدهاند ولی صادرات تولیدات باکیفیت این شهرستان با توجه به برخی تصمیمات نظیر بستن مرزها با مشکل مواجه میشود.
وی با اشاره به ظرفیتهای بخش کشاورزی این شهرستان افزود: جمعیت زیادی از مردم دزفول درگیر کشاورزی هستند و درآمد آنها از این بخش تامین میشود.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول تولید سالانه سه میلیون تن محصول کشاورزی در این شهرستان را یادآور شد و افزود: این میزان تولید ۶ برابر نیاز شهرستان است که باید مازاد آن به سایر نقاط کشور منتقل و یا به کشورهای دیگر صادر شود.
وی با انتقاد از تغییر کاربری باغات دزفول افزود: گردشگری صنعتی پویا با گردش مالی بالا است که باید مدیریت شود ولی متاسفانه با تغییر کاربری باغات به ظرفیتهای شهرستان آسیب وارد میشود.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول همچنین خواستار جلوگیری از ورود فاضلاب خام شهری و روستایی به زهکشهای کشاورزی شد و اظهارداشت: این زهکشها به عنوان منبع آب ثانویه استفاده و یا دوباره به رودخانه سرازیر میشوند.
وی با بیان اینکه کیفیت آب زهکشهای کشاورزی دزفول از آب شرب برخی نقاط دیگر هم بهتر است، افزود: دهیاران و شهرداران باید به این موضوع نظارت داشته باشند و اجازه ندهند زهکشها با فاضلاب خام شهرها و روستاها آلوده شوند.
زراعی درخصوص خسارت سیل سال ۹۸ گفت: جهاد کشاورزی ۱۲۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به کشاورزان خسارت دیده پرداخت و ۵۰ کیلومتر از کانالهای آبیاری بخش چغامیش را لایروبی کرد.
پنج میلیارد ریال برای مرمت پل قدیم دزفول تخصیص یافت
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول نیز در نشست شورای اداری با اشاره تخصیص پنج میلیارد ریال برای مرمت پل قدیم این شهرستان گفت: امید است مرمت این پل با تامین اعتبار استانی شتاب گیرد.
مهدی چناری تامین اعتبار برای مرمت بقعه ادریس نبی و ارائه تسهیلات برای صنایع دستی در بخش چغامیش دزفول را یادآور شد و افزود: یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای مطالعات بافت تاریخی دزفول تامین شده است.
وی به تامین ۹۰۰ میلیون ریال برای مرمت بافت قدیم و سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای مرمت چهار خانه تاریخی اشاره و بیان کرد: دزفول به عنوان شهر ملی کپو ثبت شده و حدود ۷۰ درصد از روند پرونده جهانی شدن عنوان انجام شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با بیان اینکه خانه تاریخی گلچین برای دبیرخانه شهر ملی کپو در نظر گرفته شده است، گفت: پیگیریهایی برای ایجاد موزه باستان شناسی در دزفول انجام شده که قرار است استانداری خوزستان ۵۰ درصد اعتبار و وزارت میراث فرهنگی ۵۰ درصد مابقی را برای ساخت این موزه تامین کنند.
وی افزود: آثار زیادی از شهرستان دزفول در موزه ملی و برخی در خارج از کشور نگهداری میشوند که با راه اندازی موزه باستان شناسی میتوان آثار ارزشمند شهرستان را در این موزه نگهداری کرد.
چناری با قدردانی از پیگیری و توجه نماینده و فرماندار دزفول به آثار تاریخی این شهرستان اظهارداشت: شور و اشتیاق خاصی بین سرمایه گذاران دزفول برای احیای بناهای تاریخی شهرستان ایجاد و مرمت ۱۰ بنای تاریخی در بافت قدیم دزفول آغاز شده است.
وی با اشاره به تعیین عرصه و حریم تپههای تاریخی چغابنوت و چغاپهن افزود: روند ثبت خانه تاریخی قلقچی، بیمارستان زیرزمینی دزفول، مزار شهید بهمن درولی، سنگر مسجد نجفیه، مزار قطعات دست و پا، دریاچه تمی و روستاهای لیوس و نورآباد در حال انجام است ضمن اینکه عروسک بومی و قلم نی دزفول ثبت ملی شدهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با اشاره به ضعف زیرساختهای گردشگری این شهرستان گفت: ۱۷ سوئیت به واحدهای اقامتی هتل آوان و ۲۷ سوئیت در هتل آپارتمان آسمان اضافه شده است.
وی پرداخت ۳۹ میلیارد ریال تسهیلات کرونا در دزفول را یادآور شد و افزود: ۸۵ فقره وام کارگاهی در ماههای اخیر در روستاهای دزفول نظیر اسلام آباد و پامنار اعطا شده و ۱۵۰ کارت صنعتگری در شهرستان صادر شده است.
مشترکان تجاری، خانگی و صنایع دزفول ۱۶۰ میلیارد ریال به شرکت گاز بدهی دارند
رئیس اداره گاز دزفول نیز گفت: امسال ۲ طرح مهم گازرسانی در سطح شهرستان داریم که یکی از آنها به طول ۳۶ کیلومتر با ۱۸۰ میلیارد ریال اعتبار در حال انجام است و طرح دیگر به طول ۳۴ کیلومتر برای گازرسانی به روستای قلعه سردار و منطقه سرسرباز سیاه منصور به زودی آغاز میشود.
علیرضا توفیق زاده با اشاره به اجرای یک طرح ۵۹ کیلومتری گازرسانی در بخش صنعت شهرستان دزفول افزود: حدود ۵۰ مرغداری و ۶ واحد صنعتی در این طرح از گاز طبیعی بهره مند شدند.
وی ادامه داد: یک طرح گازرسانی به طول ۲۵ کیلومتر نیز در حال اجرا است که با تکمیل آن، کارخانه قند و تعدادی مرغداری گازرسانی میشوند.
رئیس اداره گاز دزفول با اشاره به رایزنیهای صورت گرفته با مشاور وزیر نیرو برای گازرسانی به مناطق فاقد گاز بخش شهیون اظهارداشت: این طرح با ۳۰ کیلومتر خط انتقال و اعتباری افزون بر ۲۸۰ میلیارد ریال، ۱۱ روستای شهیون را گازرسانی میکند.
وی با بیان اینکه تمام شهرهای اقماری دزفول از گاز طبیعی بهره مند هستند، افزود: ۱۲۰ هزار اشتراک گاز در شهرستان دزفول وجود دارد که ۹۴ هزار اشتراک مربوط به نقاط شهری است.
توفیق زاده یکی از مشکلات پیش روی شرکت گاز را اخذ مجوز از ادارات و نهادها دانست و خواستار همکاری بیشتر آنها شد.
وی افزود: مشترکان تجاری، خانگی و صنایع دزفول ۱۶۰ میلیارد ریال به شرکت گاز بدهی دارند که انتظار میرود در اسرع وقت پرداخت شوند.