لندن – ایرنا – بارش سنگین باران و جاری شدن سیل، خسارات گسترده‌ای را در مناطق شمال غرب اروپا برجای گذاشته است، آمار کشته‌شدگان همچنان در حال افزایش است و سرنوشت بسیاری دیگر هنوز مشخص نیست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، عملیات آواربرداری در مناطق آسیب دیده آغاز شده اما خطر بارش بیشتر باران و جاری شدن سیل همچنان وجود دارد. برخی رهبران اروپایی تغییرات اقلیمی را مقصر دانسته که باعث تکرار و غیرقابل پیش‌بینی بودن پدیده هوادیدگی شدید شده است.

بنا بر گزارش‌ها تاکنون ۱۸۳ نفر کشته که از این تعداد ۱۵۳ نفر در آلمان جان باخته‌اند، هزاران نفر تخلیه و بسیاری از خانه‌ها نابود شده است. سطح اب رودخانه‌ها هم به میزان خطرناکی بالا آمده و مقامات نگران وضعیت شکننده سدها هستند.

وزیر دارایی آلمان قرار است روز چهارشنبه از بسته مالی برای کمک به سیل زدگان رونمایی کند. اولاف شولتز به خبرنگاران گفته که دست کم ۳۰۰ میلیون یورو در این زمینه لازم است.  آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان هم دیروز از مناطق سیل زده بازدید و تاکید کرد که اقدام جدی برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی از هر زمانی ‌مهم‌تر است

بارش سنگین باران طی چند روز سبب شد تا رودخانه‌ها طغیان کنند، سیل در خیابان‌ها جاری شود، خودروها در اب معلق شده، دکل‌های برق شکسته و خانه‌ها ویران شوند.

فرانک والتر اشتاین مایر رئیس جمهوری آلمان شنبه گذشته پس از سرکشی از ایالت نوردراین-وستفالن بیان داشت: بسیاری از مردم همه چیزهایی را که برای به دست آوردن آن یک عمر تلاش کردند یک‌شبه از دست دادند. او می‌گوید که برای  بررسی دقیق ابعاد خسارات ناشی از سیل چندین هفته زمان لازم است. این درحالیست که بسیاری از مردم این منطقه به گفته چیزی جز امید برای‌شان نمانده است.

در بلژیک هم مرکز ملی بحران اعلام کرد تاکنون ۲۷ نفر جان باخته و خیابان‌ها و خطوط ریلی شرق کشور همچنان بر اثر آب‌گرفتگی مسدود است. دولت فردا (سه‌شنبه) را روز عزای عمومی اعلام کرده است. «الکساندر دی کرو» نخست وزیر بلژیک می‌گوید که روزهای زیبای تابستان به ایام تاریک و غم‌انگیز تبدیل شده است. وضعیت کشور به گفته او فوق‌العاده و بی سابقه است. این درحالیست که برخی مناطق بلژیک این حجم از بارندگی را در ۲۰۰ سال گذشته تجربه نکرده است.

در شهر ورویه واقع در شرق کشور آب رودخانه تا ۱۰ متر بالا آمده و بسیاری از خیابان ها دچار آبگرفتگی شده‌اند. در پوپنسته هم دست کم ۱۰ دستگاه خانه مسکونی ویران شده و خسارات زیادی برجای مانده است.همچنین در جنوب کشور در منطقه والونیا برق و اب ۲۰ هزار نفر قطع شده است.دولت بلژیک برای رسیدگی به این بحران از اتحادیه اروپا درخواست کمک مالی کرده است.

در هلند بسیاری از اهالی مناطق شمال کشور مجبور به تخلیه خانه‌های خود شده‌اند. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد رود خئول طغیان کرده و بسیاری از مناطق اطراف آن در استان لیمبورج زیر آب رفته است. از جمعه گذشته هم اهالی ساکن اطراف رود ماس تخلیه کرده‌اند. این درحالیست که دیوارهای اطراف رودخانه‌ها در هلند عموما قدیمی و از استحکام زیادی برخوردار نیستند؛ به همین خاطر دولت نوسانات رودخانه‌ها را بشدت جدی می‌گیرد.

مارک روته نخست وزیر هلند که جمعه گذشته از مناطق سیل زده سرکشی کرد می‌گوید که مردم این منطقه با سه فاجعه کرونا، سیل و آواربرداری روبرو هستند. وی این وضعیت را «فاجعه پس از فاجعه » توصیف و برلزوم مقابله جهانی با تغییرات اقلیمی تاکید کرد.  

گزارش‌ها حاکیست که وضعیت در مرز آلمان با اتریش هم رو به وخامت است و بارندگی‌های شدید ادامه دارد. در شهر برشتس‌گادن، آماده باش برای جلوگیری از وقوع فاجعه حاکم است و صدها آتش نشان در محل مستقر شده‌اند. در مرزهای جنوبی شهر قدیمی «هالین» اتریش نیز آبگرفتی‌های زیادی دیده می‌شود و آتش نشانان و نیروهای امداد به حالت آماده باش درآمده‌اند.

اروپاهایی‌ها اوضاع و احوال این روزها را درحالی که سرگرم جست‌وجوی مفقودشدگان هستند به جنگ توصیف می‌کنند. دانشمندان پیشتر نسبت به تاثیر تغییرات آب و هوایی هشدار داده و سران کشورها هم قرار است چهار ماه دیگر در چارچوب کنفرانس بین‌المللی تغییرات آب و هوایی در شهر گلاسکو انگلیس تشکیل جلسه دهند.