مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی بر تسریع در انجام واکسیناسیون تاکید کرد و گفت: کار واکسیناسیون در روزها و هفته‌های آینده سرعت بیشتری خواهد گرفت و امکانات استان پای کار خواهد آمد تا این امر تحقق یابد.

محمدصادق معتمدیان روز دوشنبه در نشست کمیته علمی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در استان خراسان رضوی که در محل سالن اجتماعات بیمارستان امام رضا (ع) در مشهد برگزار شد افزود: تا کنون چهار دوره اوج را پشت سر گذاشته ایم و در آستانه دوره اوج پنجم قرار داریم و در این راستا تجاربی هم به دست آورده ایم و در این راستا تشکیل کمیته علمی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در استان از اقدامات خوبی بود که صورت گرفت.

وی ادامه داد: بیش از ۱۰۰ نفر از اساتید برجسته و پزشکان در این کمیته حضور دارند و  شبانه روز پای کار هستند و در برای تصمیم گیری‌ها کمک می‌کنند که جای قدردانی دارد.

استاندار خراسان رضوی از اعضای کمیته علمی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا خراسان رضوی خواست در بخش آگاهی بخشی به جامعه و رعایت پروتکل‌ها اقناع سازی صورت گیرد چراکه تاب آوری مردم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی کم شده است در حالی که مهم ترین عامل اصلی مردم هستند که باید همکاری کنند.

معتمدیان افزود: اعضای کمیته علمی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا خراسان رضوی باید با حضور در برنامه‌های تلویزیونی، رادیو، فضای مجازی و مطبوعات در راستای آگاهی بخشی به مردم استان نقش آفرینی کنند.

وی با بیان اینکه جلسات ستاد هر هفته به صورت مرتب برگزار می‌شود ادامه داد: تلاش می‌کنیم تا تشدید نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شود هرچند این امر تبعات اجتماعی دارد که تصمیم گیری را مشکل می‌کند لذا تلاش ما این است که با یک رویکرد جدید شاهد افزایش پروتکل‌های بهداشتی در استان باشیم.

استاندار خراسان رضوی بر تداوم طرح شهید سلیمانی در استان و دنبال کردن آن برای مقابله با کرونا تاکید کرد و با اشاره به مبحث کنترل مرزها و انسداد آنها گفت: این مسیر را باید ادامه دهیم تا از ترددهای غیرمجاز جلوگیری به عمل آید.

رییس کمیته علمی و عضو ستاد مقابله با بیماری کرونا در خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: طی هشت ماه اخیر، بسیاری از پروتکل‌های درمانی بیماری کرونا ابلاغی از سوی وزارت بهداشت با توجه به شرایط استان بومی‌سازی شده است.

دکتر محمود شبستری، با بیان اینکه تلاش‌های گسترده‌ای در راستای ارائه خدمات بر اساس آخرین یافته‌های علمی با همکاری تمام دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی استان صورت گرفته است، افزود: با تلاش‌های انجام شده شرایط استان، در مقایسه با بسیاری از استان‌ها در وضعیت به نسبت خوبی قرار دارد.

وی با اشاره به ایجاد موج پنجم کرونا در جنوب و جنوب شرق کشور ادامه داد: استان خراسان رضوی با توجه به نزدکی به استان سیستان و بلوچستان و هم مرزی با کشور افغانستان، در شرایط خاصی قرار دارد که با تلاش معاونت‌های بهداشت و درمان و مسولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا کنون مدیریت مطلوبی در این زمینه صورت گرفته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم‌افزایی و هماهنگی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه مدیریت بیماری کرونا به شکل مطلوبی در حال انجام است که باید این امر در حوزه پزشکان بخش خصوصی نیز بیش از پیش تقویت شود و همکاری و تعامل بیشتری در این حوزه شکل بگیرد.

شبستری با اشاره به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور و خراسان رضوی افزود: باید با ارائه راهکارهای مناسب و موثر و با اجرای برنامه‌های اطلاع‌رسانی و آگاهی ‎سازی هدفمند، نسبت به افزایش مشارکت مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و کاهش موارد ابتلا، بستری، سرپایی و فوتی‌های ناشی از این بیماری اقدام شود.

 در پایان این نشست استاندار خراسان رضوی از اعضای کمیته علمی ستاد کرونا در این استان قدردانی کرد.

هم اکنون حدود هزار و ۱۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های خراسان رضوی بستری هستند.

۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و به بقیه جمعیت این استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام خدمات‌رسانی می‌شود.

بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۱۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را در طول ۲۴ ساعت گذشته از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۷ هزار و ۳۷۴ تن رسید.

از دیروز تا امروز ۲۸ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵ هزار و ۴۴۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۷۴۰ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۵۴۸ هزار و ۷۰۴ نفر رسید.