ایلام - ایرنا - مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی ایلام از بی توجهی و غفلت شهرداری ها نسبت به استانداردسازی زمین و وسایل شهربازی انتقاد کرد.

به گزارش ایرنا، مهناز همتی روز دوشنبه در نشست شورای استاندارد استان اظهار داشت: سال گذشته تجهیزات شهربازی و وسایل آن به تعداد ۲۸۹ مورد بازدید انجام گرفته و اکنون تنها ۹ مورد در شرف صدور گواهینامه استاندارد بوده اما متعلق به بخش خصوصی هستند.

وی افزود: به رغم پیگیری‌ها و هشدارهای متعدد شهرداری ها کاری در زمینه استانداردسازی زمین و وسایل شهربازی انجام نداده‌اند که امیدواریم با توجه به حساسیت این مسأله بیشتر پیگیر استاندارد سازی باشند.

مدیرکل استاندارد ایلام تاکید کرد: اکنون به بهانه کرونا و تعطیلی شهربازی ها از پیگیری استاندارد شهربازی ها سرباز می زنند اما در عمل مشاهده می شود استفاده از این وسایل همچنان ادامه دارد.

همتی در ادامه به تشریح عملکرد و اقدامات اداره کل استاندارد استان در زمینه مصالح ساختمانی، واحدهای تولیدی، آسانسورها، نمونه گیری از واحدهای تولیدی مواد غذایی، باسکول ها، جایگاه های سوخت، وسایل سنجش و همچنین بازرسی کالاهای مشمول استاندارد اجباری در امر صادرات و مرز پرداخت.

مدیرکل استاندارد ایلام اظهار داشت: اکنون ۱۱ آزمایشگاه همکار دارای مجوز فعالیت هستند که کار کنترل کیفیت واحدهای تولیدی و انطباق را انجام می دهند.

همتی افزود: سال گذشته ۲۵ مصوبه در شورای استاندارد استان به تصویب رسید که ۱۱ مورد آنها اجرایی نشده است.

وی اضافه کرد: به جز بیمارستان کوثر، بانک انصار و اداره کل استاندارد استان دیگر هیچ دستگاه یا بیمارستان و بانکی برای استانداردسازی آسانسور خود اقدام نکرده است.

مدیرکل استاندارد ایلام یادآور شد: استانداردسازی مصالح ساختمانی، آسانسورها و شهربازی به کرات پیگیری شده و حتی صدور مجوز پایان کار هم منوط به تاییدیه آسانسور شده اما افراد به خاطر عدم استقبال حتی به دنبال پایان کار ساختمانی خود هم نمی روند.

همتی گفت: در برخی مواقع که به دلیل عدم رعایت تاییدیه از طریق دستگاه قضا پلمپ شده اند،  باز تعطیلی آسانسور را ترجیح داده اند.

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی ایلام اظهار داشت: بانک اطلاعاتی در خصوص آسانسور در استان نداریم و امیدواریم که ناظران ساختمان دقت کافی داشته باشند تا مشکلی از نظر امنیت و استاندارد سازی در ساخت و سازها ایجاد نشود.

همتی افزود: اکنون ۱۳ شرکت نصاب و چهار شرکت بازرسی فنی در استان فعالیت می کنند که به محض ثبت اطلاعات در سامانه ظرف پنج روز کاری بازرسی اداره کل موظف پیگیری و نظارت لازم را انجام دهد.

وی همچنین از تحت پوشش استاندارد قرار دادن ۱۲۵ مصالح فروشی در استان خبر داد و گفت: با نظارت و پیگیری و بازدید مکرر از فعالیت واحدهای غیر استاندارد جلوگیری شده است.

وی از بازدید چهار هزار و ۵۷۵ مورد اصناف در سال گذشته و ۸۷۱ مورد در چهار ماهه سال جاری خبر داد و افزود: همچنین با توجه به فصل برداشت محصولات کشاورزی ۹۳ مورد باسکول کالیبراسیون و آزمون شده اند.

همتی انجام یک هزار و ۴۳۶ مورد بازدید از جایگاه های سوخت مایع در سال گذشته و ۳۴۹ مورد در سال جاری و انجام بازدید از یک هزار و ۹۲۹ مورد از وسایل سنجش توسط شرکت های همکار را از دیگر فعالیت ها و اقدامات این اداره کل برشمرد.

وی افزود: شرکت های بازرسی دارای پروانه کار بازرسی از کالاهای مشمول استاندارد اجباری را انجام می دهند.

وی ابراز امیدواری کرد با آگاهی بخشی و نهادینه شدن فرهنگ استاندارد مردم بیش از هر زمان دیگر برای حفظ سلامت خود به این نشان توجه کنند و در امر تهیه کالا و خدمات آن را مد نظر قرار دهند.