بجنورد- ایرنا- رییس کمیته نظارت و ارزیابی ستاد مدیریت کرونا در خراسان شمالی گفت: امسال دعای روحبخش عرفه به دلیل شیوع ویروس کرونا با رعایت شیوه نامه های بهداشتی عصر امروز (سه‌شنبه) در فضای باز مصلاها، مساجد و امامزادگان استان برگزار می شود.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خراسان شمالی، طاهر رستمی در این رابطه اظهار داشت: نحوه برگزاری مراسم مذهبی بر اساس دستورالعمل های ابلاغی ستاد ملی کرونا انجام می شود بر این اساس این مراسم در فضای باز و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار می شود.

وی با اشاره به روند افزایشی ابتلا به کرونا در خراسان شمالی افزود: باید با تمام توان و با هم افزایی تلاش کنیم تا از روند صعودی مبتلایان در استان پیشگیری شود و در این زمینه نیاز به همکاری مردم و تمامی دستگاه ها داریم.

این مسوول از تمامی شرکت‌کنندگان در این مراسم معنوی خواست تا کتاب دعا و سجاده به همراه داشته باشند و برای حفظ سلامتی خود و دیگران تا پایان برنامه‌ها از ماسک استفاده کنند.

وی اظهارداشت: با همکاری هیات امنای اماکن مذهبی و مساجد تمامی تمهیدات لازم برای برگزاری مناسب و باشکوه دعای عرفه طبق شیوه‌نامه‌های بهداشتی و رعایت مقررات ابلاغی فراهم است.

نظارت بر ذبح دام

 رییس کمیته نظارت و ارزیابی ستاد مدیریت کرونا در خراسان شمالی گفت: با توجه به دستور استاندار مبنی بر پیش بینی نقاط متعدد عرضه دام به جهت جلوگیری از تجمع افراد، شهرداری ها و دامپزشکی اطلاع رسانی لازم در خصوص محل های عرضه دام را انجام دهند.

وی از دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی خواست تا با تشکیل اکیپ های ناظر بهداشتی نظارت مستمر بر نحوه عرضه دام، ذبح بهداشتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی را در روز عید قربان داشته باشند.

روز عرفه، ۹ ذی‌الحجه، یک روز پیش از عید قربان است و بنابر فقه شیعه، حج‌گزاران باید از ظهر تا غروب شرعی این روز را در عرفات وقوف کنند.

دعای امام حسین (ع) در روز عرفه از بی نظیرترین مناجات ها و دعاهایی است که در روز عرفه و در صحرای عرفات (در ۲۰ کیلومتری مکه) توسط امام حسین (ع) و همراهانش در بیرون خیمه‌ها خوانده شد.

استان خراسان شمالی که از اواخر سال ۹۸ وارد همه گیری ویروس کرونا شد، تاکنون چهار موج از این بیماری را پشت سرگذاشت و از اوایل هفته جاری وارد موج پنجم بیماری کووید ۱۹ و سوه جدید آن ویروس کرونای دلتایی موسوم به هندی شد.
براساس آمار رسمی تا پایان موج چهارم ویروس کرونا یکهزار و ۳۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان خراسان شمالی جان خود را از دست دادند.