دکتر رامین پورنجف روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: باوجود بیماری های مشترک انسان و دام ذابحان و مصرف کنندگان باید نکات ریز بهداشتی را رعایت کنند تا از ابتلا به این بیماری ها مصون بمانند.
وی افزود: بیماری خطرناکی چون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که در دام علائم خاصی ندارد ولی تهدید جدی برای سلامت مصرف کنندگان است و باید از جداسازی و له کردن کنه های موجود روی بدن دام خودداری شود.
پورنجف یادآور شد: گوشت قربانی حداقل به مدت ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی (جگر و قلوه) حداقل به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.
وی توصیه کرد: هنگام خرد کردن گوشت و آلایش خوراکی از دستکش استفاده و نیز اندام ها و ضایعات غیرقابل مصرف در اختیار حیوانات خانگی و موذی قرار داده نشود.
وی اضافه کرد: مصرف کنندگان و ذابحان جهت جلوگیری از آلودگی لاشه، از برش دادن کیست و آبسه های موجود بر روی لاشه به طوری جدی خودداری کنند.
پورنجف ادامه داد: در روز عید قربان گروه های ثابت و سیار دامپزشکی مستقر در ادارات دامپزشکی ، کشتارگاه ها، میادین دام و سطح شهر آماده بازرسی بهداشتی قبل، حین و بعد از کشتار دام های قربانی هستند.
به گزارش ایرنا اندام های ۱- غدد لنفاوی (خوش گوشت) ۲- حدقه چشم ۳- نخاع ۴- فرج ۵- کیسه صفرا ۶- مثانه ۷- نخودی مغز ۸- رحم ۹- آلت تناسلی نر ۱۰- زردپی گردنی ۱۱- دنبلان ۱۲- خون جاری ۱۳- مدفوع ۱۴- کیسه پوستی میان دوسم ۱۵- طحال قسمت های حرام گوشت لاشه هستند
بیش از ۸۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام شناسایی شده است.