محمدعلی عرب روز سهشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت (۳۱ تیر تا ۶ مرداد) افزود: مرکز در حال احداث فنی و حرفهای خواهران طبس با هزار و ۷۰۰ متر مربع مساحت، ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی گفت: برای این پروژه تاکنون ۱۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و برای تکمیل آن ۱۵ میلیارد ریال دیگر نیاز است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی افزود: همچنین برای مرکز فنی و حرفهای زیرکوه با مساحت ۹۰۰ متر مربع تاکنون ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده که ۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل باید ۷۰ میلیارد ریال اعتبار تامین شود.
وی تصریح کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای تنها سازمان آموزش مهارتهای غیررسمی است که مهارتهای فنی و حرفهای را در سطوح درجه یک، دو و سه در ۲ بخش نظری و عملی ارائه میدهد.
عرب گفت: این اداره کل با هدف تربیت و ارتقای سطح مهارتی نیروی کار، متولی ارائه آموزشهای مهارتی غیررسمی در استان است و با دارا بودن ۱۹ مرکز آموزش ثابت و شعب شهری، ۱۰۲ کارگاه ثابت و ۴۹۶ حرفه آموزشی، در خوشههای خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی، آموزشهای خود را به صورت رایگان ارائه میدهد.
وی افزود: همچنین در بخش خصوصی ۱۸۲ آموزشگاه آزاد فعال فنی و حرفهای و ۲۲۶ حرفه آموزشی شامل ۱۰۹ آموزشگاه ویژه زنان و ۶ آموزشگاه ویژه مردان و ۶۷ آموزشگاه دو منظوره، آموزشهای مهارتی را طبق شهریه مصوب هیات نظارت مرکزی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به متقاضیان استان ارائه میدهد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی با اشاره به مخاطبان ۱۸گانه آموزشهای فنی و حرفهای گفت: متقاضیان مهارتآموزی، سربازان وظیفه، شاغلان بنگاههای اقتصادی، دانشجویان، ساکنان مناطق روستایی، زندانیان، دانشآموزان، دانشآموختگان و فارغالتحصیلان دانشگاهی، ساکنان مناطق محروم و مرزی، افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، مشمولان بیمه بیکاری، زنان خانهدار، آسیبدیدگان اجتماعی، معتادان بهبودیافته، عشایر، ساکنان سکونتگاههای غیررسمی و پناهندگان و اتباع خارجی از این مهارتها برخوردار میشوند.
وی تخصصی بودن برنامههای آموزشی را از جمله ویژگیهای آموزشهای فنی و حرفهای برشمرد و افزود: نوع روشهای اجرای آموزش، در دسترس بودن، تنوع مخاطبان، بدون محدودیت زمانی، مکانی و سنی، تطابق با استانداردهای جهانی، خواستههای افراد جامعه، تطابق با نیاز بازار کار و انعطافپذیری از دیگر ویژگیها است.
عرب با اشاره به شیوهها و طرحهای مهارتآموزی استان در سال گذشته بیان کرد: طرح مهارتآموزی ویژه، آموزش در مراکز جوار بین کارگاهی و جوار دانشگاهی، راهاندازی مرکز تخصصی آموزش مهارتهای کسب و کار، آموزش در محیط کار واقعی، استفاده از ظرفیت و توان آموزش عملی بنگاههای اقتصادی و طرح کارآفرینی مهارت بنیان از جمله این طرحها است.
وی به برنامههای هفته ملی مهارت اشاره کرد و گفت: در این هفته با ذینفعان و دستگاههای همکار از جمله بسیج سازندگی، دفتر امور روستایی استانداری، دانشگاه فنی و حرفهای، اداره کل کتابخانههای عمومی و مرکز خدمات حوزههای علمیه تفاهمنامه منعقد میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی ادامه داد: دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، غبار روبی مزار مطهر شهدا و تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل، برگزاری نشست با مقامات دستگاههای اجرایی استان و جلسه با انجمنهای صنفی آموزشگاههای آزاد استان از دیگر برنامهها است.
وی از افتتاح مراکز جوار کارگاهی در استان خبر داد و گفت: همچنین افتتاح مراکز مدیریت و مشاوره شغلی دانشجویان، آموزشگاههای آزاد آموزش فنی و حرفهای، مرکز جوار زندان شهرستان بیرجند و افتتاح کارگاههای آموزشی در حرفههای نوین، کاربردی و نیاز استان از قبیل کارگاه فیبر نوری و انرژی خورشیدی از دیگر برنامهها است
وی عنوان کرد: در هفته ملی مهارت نمایشگاه مجازی مهارت و اشتغال به منظور نمایش دستاوردهای کارآموختگان و کارآموزان مراکز آموزش فنی و حرفهای و نمایشگاه دستاوردهای مهارت آموختگان مرکز خواهران بیرجند با همکاری بخش خصوصی آموزش فنی و حرفهای استان راهاندازی میشود.
عرب با اشاره به برگزاری مسابقه عکاسی در قاب مهارت گفت: تمامی علاقهمندان میتوانند با ارسال عکس به مراکز آموزش فنی و حرفهای محل سکونت در این مسابقه شرکت کنند.
وی افزود: برگزاری دورههای آموزشی کپسولی به صورت مجازی و وبیناری، جشنواره مهارتآموختگان برتر کارآفرین مراکز آموزش فنی و حرفهای و تجلیل از همکاران بازنشسته اداره کل آموزش فنی و حرفهای از دیگر برنامههای هفته ملی مهارت در این استان است.