حجتالاسلام امیرقلی جعفری روز دوشنبه در نشست تخصصی تبیین آخرین وضعیت آب چهارمحال و بختیاری که با حضور جمعی از روحانیون در سالن اجتماعات بلاغ اداره کل تبلیغات اسلامی استان برگزار شد، افزود: الگوهای به کار رفته در حوزه آب کشور باید اصلاح شود و توسعه بیرویه و بدون لحاظ کردن عدالت و ظرفیتهای بومی مناطق منجر به شکلگیری منازعات شد.
وی تصریح کرد: چارهای جز این نیست که در برنامه هفتم توسعه موارد مربوط به موضوع آب بهطور کامل دیده شود و قانون جامع آب نیز که به تازگی در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است نیز با دقت تمام مورد بررسی قرار گیرد.
جعفری با اشاره به تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگیها در چند دهه اخیر در کشور گفت: این شرایط، اقتضاعات و تصمیمگیریهای متناسب خود را دارد که باید در مورد آنها با دقت رفتار شود.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: آینده کشور و حیات جامعه در گرو آب است و باید این مساله مورد توجه قرار گیرد چرا که منابع آب شیرین کشور محدود است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: رویکردها در توسعه صنعت مورد نقد است چرا که صنعتی همچون فولاد که یک صنعت آببَر است و در تمام دنیا جانمایی آن را در کنار دریا در نظر میگیرند نباید در نقاط کم آب و کویری احداث شود.
جعفری افزود: کسی مخالف توسعه نیست اما اگر این توسعه متناسب با اقلیم انجام نشود، فاجعهآمیز خواهد شد.
وی گفت: اگر توسعه بر مبنای الگوی علمی و بر اساس عدالت انجام نشود جز ویرانی و ضرر اثری ندارد و عدهای الگوهای غلط توسعه غربی را در کشور به کار گرفتند و عدالت را پشت گوش انداختند، توسعهای که بر مبنای عدالت نباشد، شکافها را بیشتر میکند.
وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در حوزه آب پایدار با ۴۰ سال عقبماندگی مواجه است، یادآور شد: ۹۵ درصد دشتهای این استان ممنوعه و ممنوعه بحرانی اعلام شده است و چه نشانی از این مهمتر که مشخص میکند تمامی آبخوانها تخلیهشدهاند و هیچ برنامهریزی صحیحی برای رساندن آب پایدار به شهرستانها و دشتهای این استان اجرا نشده است.
به گزارش ایرنا، در این نشست شرکت کنندگان سوالات و نظرات خود را پیرامون مباحث مدیریتی آب مطرح کردند.