کرمانشاه - ایرنا - مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی استان کرمانشاه گفت: از ابتدای تشکیل این صندوق در سال ۸۳ تاکنون بیش از ۵۲۲ میلیارد تومان تسهیلات به تشکل‌ها و اتحادیه‌های بخش کشاورزی از محل اعتبارات این صندوق و بانک کشاورزی پرداخت شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد عزیزی» عصر سه‌شنبه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سرسرای شهدای دولت استانداری کرمانشاه، اظهار داشت: ۳۴۲ میلیارد تومان از این مبلغ در قالب ۲ هزار و ۳۶۱ فقره تسهیلات که عمدتا نیز به صورت قرض الحسنه بوده پرداخت شده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات بانک کشاورزی به تشکل های کشاورزی تسهیلات پرداخت شده است.

عزیزی با بیان اینکه میزان تسهیلات پرداختی به اتحادیه ها مختلف بوده است، گفت: عمدتا تا سه برابر سهم آورده آنها تسهیلات پرداخت شده است.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: البته در مواقع بحرانی به یک هزار و ۳۵۰ نفر نیز خارج از تشکیلات اتحادیه و تشکل برای چاه آب و ادوات کشاورزی تسهیلات پرداخت شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۶۱ تشکل و اتحادیه بخش کشاورزی در استان فعال است.

عزیزی همچنین با اشاره به موافقت استاندار کرمانشاه با پرداخت ۲۰۰ میلیارد ریال به صندوق حمایت از توسعه کشاورزی کرمانشاه، گفت: اختصاص این مبلغ کمک بزرگی برای تحقق اهداف صندوق خواهد بود.

او در پایان از وجود ۲۵ میلیارد تومان اعتبار در صندوق حمایت از توسعه کشاورزی استان کرمانشاه خبر داد و گفت: متاسفانه در این خصوص وضعیت مناسبی نداریم و از میان ۳۲ استان کشور رتبه ۲۸ را دارا هستیم.

تولید سالانه بیش از ۵.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان

کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که

از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.