سنندج- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست بیجار گفت: ۱۵ هزار قطعه ماهی از ماهیان بومی را که در گودال‌های کم آب محصور شده بودند به همت محیط بانان این شهرستان از تلف شدن نجات پیدا کردند.

علی اصغر هدایت زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: محیط بانان یگان حفاظت و کارشناسان این اداره در پی گشت و کنترل و پایش منابع آبی و رودخانه ها در سطح شهرستان، تعداد ۱۵ هزار قطعه ماهی از ماهیان بومی را که در گودال های کم آب محصور شده بودند به مسیرهای پرآب یکی از رودخانه های موجود در منطقه حفاظت شده انتقال دادند.

وی اضافه کرد : جریان آب به دلیل احداث سد و عدم رها سازی حقابه زیست محیطی و یا برداشت بی رویه و پمپاژ آب از ناحیه زارعان حریم رودخانه قطع شده و موجب به دام افتادن آبزیان به ویژه ماهیان در گودال ها و برکه های موجود شده و در حال از بین رفتن هستند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست بیجار افزود: اتلاف ماهیان رودخانه ها متأثر از کم آبی و کاهش بارندگی و عدم تخصیص حقابه زیست محیطی است و به دلیل بحران کم آبی و بارندگی های ناچیز در سال های اخیر حقابه زیست محیطی این رودخانه ها را تحت تأثیر قرار داده و این دلیل اصلی مرگ و میر ماهیان این رودخانه ها شده است.

هدایت زاده یادآور شد: آبزیان نقش بسیار مهمی در چرخه حیات انسان ها داشته و نابودی و تلف شدن آنها ضمن صدمه به محیط زیست موجب تهدید حیات انسانی نیز می شود.  

کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و ۲ اثر طبیعی ملی وچندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار داده است.