«هاشم مظاهری» روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سه ماهه نخست سالجاری تعداد ۸۹ فقره پروانه تولید کارگاهی، ۴۳۹ فقره پروانه تولید انفرادی، ۵۶ فقره کارت شناسایی و هشت مورد جواز تاسیس کارگاهی نیز صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین حجم مجوزهای صادره در سه ماهه نخست امسال مربوط به شهرستان های ملایر و تویسرکان و کمترین مجوزها نیز مربوط به شهرستانهای رزن و درگزین است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه در روند بومیسازی و توسعه اقتصاد غیرنفتی و اقتصاد، حوزه صنایعدستی در دولت دوازدهم بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت، افزود: در تولید صنایع دستی، استان همدان رتبه دوم و در تولید مبلمان رتبه اول کشور را کسب کرده است.
مظاهری با اشاره به اینکه سال گذشته ۴۲ میلیون دلار صنایع دستی از استان همدان صادر شده است، گفت: تقویت کانونها و خوشههای تولید صنایع دستی در روستاهایی از جمله اشترمل، جیجانکوه، حاجیآباد، توچغاز، میآباد، داویجان، حرمآباد و جوراب از دیگر اقدامات موثر انجام شده در این زمینه است.
وی با یادآوری اینکه استان همدان دارای پیشینه تاریخی طولانی و صنایع دستی متعدد و منحصر به فرد است، اظهار داشت: از ۲۶۷ رشته صنایع دستی شناخته شده در کشور، ۸۵ مورد در استان همدان فعال است که ضمن حفظ و احیای میراث نیاکان زمینه اشتغال بسیاری از مردم را نیز فراهم کرده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با اشاره به اینکه سفال و سرامیک، مبل و منبت و چرم سهم مهمی از شاغلان بخش صنایع دستی را در خود جای داده است، عنوان کرد: قالی بافی، معرق کاری، مرواربافی (حصیربافی)، مسگری، گیوه بافی، قلم زنی، طلاکوبی، سنگ تراشی، نقره کوبی، نقاشی، مینیاتور، تذهیب، شیشه گری، قاب سازی، کاشی هفت رنگ و صنایع فلزی نظیر چاقوسازی از دیگر صنایع دستی مهم استان همدان است.
مظاهری با بیان اینکه رشتههای دیگری هم در همدان فعال بوده که در گذر زمان به دلیل نداشتن کاربرد چندان یا ورود محصولات ماشینی فراموش شده اند، خاطرنشان کرد: ۱۰ هنر زیبا که شامل تراش سنگ های قیمتی، نگارگری، جاجیم بافی، پشم ریسی، حلبی سازی، گره چینی، کبه بافی، گلیم بافی و نازک کاری چوب و قلم زنی روی مس نیز به همت اداره میراث فرهنگی استان همدان احیا شده است.