به گزارش خبرنگار ایرنا از مسکو، خواجه فرد معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به همراه جلالی سفیر ایران در مسکو و اعضای ۳۵ شرکت دانش بنیان ایرانی روز چهارشنبه با حضور در مجموعه نمایشگاه هوایی شهر ژوکوفسکی در شرق مسکو از غرفه های این نمایشگاه بازدید کرد.
هیات ایرانی در ابتدا در غرفه کشورمان در یکی از سالن های اصلی نمایشگاه بین المللی ماکس- ۲۰۲۱ حضور یافت و از نزدیک با آخرین دستاوردهای ایران در عرصه های هوایی و فضایی آشنا شد.
در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی هوا فضای روسیه با عنوان «ماکس ۲۰۲۱» که تا ۳ مرداد برپاست، وزارت دفاع ایران و ۳۵ شرکت دانشبنیان جمهوری اسلامی ایران حضور دارند و آخرین دستاوردهای علمی و فناوری خود را به نمایش گذاشته اند.
در غرفه وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران تجهیزات و قطعات مهم پیشرفته در صنعت هوا و فضا، انواع پهپاد، انواع بالگرد و موتور هواپیما به نمایش گذاشته شده است.
انواعی از هواپیماها و جتهای آموزشی از جمله «یاسین» و «فجر»، قطعات مربوط به بخشهای موتور و کابین، بالگردهای امدادی و ترابری «صبا-۲۴۸» و «سورنا»، پهپادهای تهاجمی و شناسایی «مهاجر-۶»، «کروز کرار»، «دست پرتاپ بینا» و «عمودپرواز کوادکوپتر» ازجمله تسلیحات و تجهیزات عرضه شده در غرفه جمهوری اسلامی ایران است.
«امیر خواجه فرد» در این بازدید با بیان اینکه برای سومین سال است که در نمایشگاه معتبر بین المللی هوا و فضای روسیه موسوم به ماکس صاحب غرفه شده ایم، گفـت: این نمایشگاه نشان دهنده بخشی از اخرین فعالیت های ما در حوزه صنعت هوایی است.
خواجه فرد در گفت و گو با ایرنا در مسکو افزود: با توجه به شرایط و ظرفیت ها موجود نمایشگاه ماکس برای نمایش بخشی از توانمندی های صنعت هوایی ایران در این نمایشگاه معتبر شرکت کرده ایم.
وی با بیان اینکه در شرایط تحریم ها و فشاری هایی که در حوزه فناوری صنعت هوایی در این ۵۰ سال اخیر داشتیم ما به داشته های خودمان در این نمایشگاه خرسند هستیم.
وی تصریح کرد: سعی کرده ایم در این نمایشگاه که از مهمترین نمایشگاه های معتبر روسیه در سطح جهانی است آخرین محصولات تولیدی خودمان را ارایه دهیم و زمینه گفت و گو با شرکت های خصوصی و دولتی روسیه و دیگر کشورهای شرکت کننده در حوزه توسعه تولیدات خود را که ۵۰ سال اخیر داشتیم براساس نقشه راه صنعت دفاعی فراهم کنیم.
سفیر ایران در مسکو نیز خاطرنشان کرد که شرکت های دانش بنیان ایرانی تجربیات بسیار در عرصه های علمی اندوخته اند و از امکانات کافی برای توسعه توانمندی ایران در عرصه های علمی و فناوریهای پیشرفته برخوردارند.
جلالی خاطرنشان کرد که بخش عمده نیروهای فعال در شرکت های دانش بنیان ایرانی را جوانان تشکیل می دهند که توانستند دشمن را ناامید کرده و در حالی که بدخواهان و دشمنان ایران ادعا می کردند که این کشور هیچ چیز پیشرفته ای را نمی تواند بسازد، در حوزه های مختلف شگفتی های بزرگ خلق کرده و امروز شاهدیم که پهپادها و هواپیماهای ایرانی حاصل زحمات همین جوانان غیور به پرواز در می آیند.
هیات ایرانی پس از بازدید از غرفه کشورمان در نمایشگاه ماکس-۲۰۲۱، در چند غرفه کشورهای دیگر ازجمله روسیه حاضر شده و از تسلیحات و ادوات نظامی عرضه شده دیدن کردند.
در نمایشگاه امسال بیش از ۲۹۱ شرکت از کشورهای مختلف شرکت کرده و آخرین دستاورهایی هوایی و فضایی خودرا به نمایش گذاشته اند.
نمایشگاه ماکس روسیه از سال ۱۹۹۲ به صورت دوسالانه برگزار می شود و علاوه بر شرکت سازندگان محصولات هوایی و فضایی، بزرگترین سمپوزیوم طراحهای روسیه و دیگر کشورها برای تبادل تجربیات است.
در نمایشگاه هوایی ماکس جدیدترین دستاوردهای صنعت هوا فضای روسیه چه در حوزه هواپیماهای مسافری و باری و چه در حوزه هواپیماهای جنگی، بمب افکن ها و هواپیماهای راهبردی روسیه که بنا به ملاحظات خاص در سایر نمایشگاه های هوایی به نمایش در نمی آیند، در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می گیرد.
در نمایشگاه هوافضای ماکس-۲۰۲۱، شکاری بمب افکن نسل پنجمی و جدید روسیه به نام «چک میت» و پهباد تجسسی جدید روسیه به نام «اوریون» رونمایی شد.