یزد- ایرنا- مدیرکل تبلیغات اسلامی یزد گفت: امسال ویژه برنامه‌های بزرگداشت دهه امامت و ولایت با توجه به شیوع ویروس کرونا که منشای بیماری کووید ۱۹ است، بخشی از آن در فضای مجازی و تعدادی هم با رعایت نکات بهداشتی به صورت حضور و زمان محدود در ۱۱ شهرستان این استان آغاز شد.

حجت‌الاسلام علیرضا نجیمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این دهه از عیدقربان( دیروز) آغاز شد و تا عید سعید غدیرخم(هفتم مرداد) ادامه دارد ، افزود: انجام فعالیت‌های فرهنگی، هنری، بصیرتی و معرفتی با حضور تعدادی از استادان و کارشناسان در فضای مجازی و بخشی حضوری در فضای باز مساجد و تکایا از اهم برنامه‌هاست.

وی با اشاره به اینکه در تمامی برنامه‌ها به دلیل وجود کرونا، امور فرهنگی و معرفتی مرتبط خیلی محدود و طبق مقررات و شیوه‌نامه‌های ابلاغی  پیگیری می‌شود، ادامه داد: اعزام مبلغ به مناطق مختلف استان ، برگزاری مسابقات فرهنگی و برخی جلسه‌ها و نشست‌های بصیرتی جزو موارد مهمی است که در سال ۱۴۰۰ شمسی پیش‌بینی شد.

این فعال فرهنگی اظهار کرد: بیشتر  برنامه‌های دهه امامت و ولایت با همکاری اقشار مختلف مردم و از سوی جوانان مومن و انقلابی و تشکل‌های دینی و هیات‌های دینی  به نحو مناسب برای تبیین واقعه تاریخ ساز غدیدخم و حرکت در مسیر ارزش‌های الهی و انسانی صورت می‌گیرد.

نجیمی بیان کرد: آذین‌بندی، نورافشانی، چراغانی و زیباسازی کوی و برزن با همکاری متولیان و برگزاری برنامه های جشن و سرور در مساجد با رعایت نکات بهداشتی از دیگر مواردی است که با همت و همکاری اقشار مختلف به خصوص از طرف مسوولان برخی مکان‌ها و مساجد پیگیری می‌شود.  

همچنین رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد ۲۳ تیرماه جاری گفته بود: ۶۱ عنوان برنامه به مناسبت دهه امامت و ولایت در بازه زمانی عید قربان تا عید مباهله و غدیرخم در این شهرستان برگزار می‌شود.

عباس ملازینلی با اشاره به اینکه عمده این برنامه‌ها با توجه به شرایط کرونایی به صورت مجازی پیش‌بینی شد افزود: خطبه‌خوانی غدیر، حرکت کاروان شادی، نورافشانی، تجلیل از سادات، راه اندازی پویش ، مسابقه کتابخوانی،  نشست های علمی و کارگاه های آموزشی و عیادت از بیماران از جمله دیگر برنامه‌هاست. 

وی اظهارکرد: تلاش بر این است برنامه‌های محله‌ای و مراسم‌های خانگی به ویژه در منزل سادات در قالب پویش های مختلف از طریق فضای مجازی برگزار شود.

ملازینلی از فضاسازی شهر متناسب با اعیاد قربان و غدیر نیز خبر داد و ادامه داد: این سازمان در نظر دارد ، براساس پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌های کرونایی در محله ها نیز در صورت امکان جشن‌هایی را به همین مناسبت برگزار کند.

استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۱ شهرستان دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها زندگی می کنند که از این تعداد ۹ هزار نفر عشایر هستند.

دولت هفته جاری با ارتقای بخش مروست خاتم به شهرستان موافقت کرد.