تهران- ایرنا- مدیر فنی و برنامه‌ریزی نیروگاه طرشت گفت: نیروگاه طرشت به منظور بهینه‌سازی مصرف سوخت و کاهش هزینه تولید برق، از پوشش‌های نانومتری ایرانی استفاده می‌کند.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از پایگاه خبری فناوری نانو ایران،  استفاده از این نانوپوشش‌ها بر روی لوله‌های کندانسور، موجب افزایش راندمان این مبدل‌های حرارتی و کاهش افت خلاء در آن‌ها می‌شود. نیروگاه طرشت اولین و قدیمی‌ترین نیروگاه حرارتی کشور است که قدمت آن به شش دهه می‌رسد و یکی از نیروگاه‌های راهبردی در صنعت برق کشور به حساب می آید.  

در همین رابطه با همکاری شرکت تامین نانو ساختار آویژه از نوعی محصول نانو برای کمک به بهینه‌سازی نیروگاه برق طرشت استفاده شده است. این محصول با ایجاد نانوپوشش و نانوفیلم روی سطح قطعات مورد استفاده در نیروگاه، سطح تماس را افزایش داده و امکان تماس بیشتری میان آب یا هوا با این قطعات ایجاد می‌کند.

در ادامه با این کار راندمان مبدل‌های حرارتی بهبود می‌یابد. کندانسور به‌عنوان یکی از کلیدی‌ترین بخش‌های نیروگاه‌های برق است که استفاده از این فناوری، میزان خلاء کندانسور را بهبود قابل توجهی می بخشد.  

آهی، مدیر فنی و برنامه‌ریزی نیروگاه طرشت درباره این موضوع گفت: ما از سال ۹۱ اقدام به استفاده از پوشش نانوسیال در این نیروگاه کردیم و آزمایش‌ها نشان داد که استفاده از این نانوسیال موجب کاهش یک تا دو درجه‌ای دمای روغن شد.

وی افزود: در نتیجه به ما ثابت شد که استفاده از نانوسیال‌ها می‌تواند کمک موثری برای کاهش تعمیرات و هزینه‌های نیروگاه شود.  

در ادامه میرزایی از شرکت تامین نانو ساختار آویژه نیز خاطرنشان کرد: خوشبختانه به ما این اجازه داده شد تا از نانوسیال ابتدا در کولرهای روغن استفاده شود و بعد، از آن برای کندانسورها استفاده کردیم. امیدواریم بتوانیم این فناوری را در سایر نیروگاه‌ها نیز به کار بگیریم.  

به گفته مجید فراهانی، مدیرعامل نیروگاه طرشت، این نیروگاه یکی از قدیمی‌ترین و راهبردی‌ترین نیروگاه‌های کشور است. نیروگاه طرشت به دنبال حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، درصدد حمایت از برنامه‌های ستاد نانو و شرکت‌های دانش‌بنیان نانویی است.