گناباد- ایرنا- مسوول بخش ایزوله بیماران تنفسی بیمارستان علامه بهلول گنابادی گفت: قدرت سرایت و خطرآفرینی سویه موسوم به دلتای کرونا، بسیار بالاتر از دیگر سویه‌های عامل بیماری کووید ۱۹ است، لذا افزایش سطح آگاهی و هوشیاری عمومی نسبت به آن ضروری است.

دکتر فرنوش شریفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به افزایش تبعات موج پنجم کرونا و ویروس جهش یافته هندی موسوم به دلتا اظهار داشت: با توجه به خطرپذیری و مسری بودن بسیار بالای این ویروس در مقایسه با کرونای انگلیسی، هرگونه سهل انگاری موجب ابتلای سریع تر افراد و اعضای خانواده به بیماری کووید ۱۹ می شود.

وی ادامه داد: میزان همه‌گیری و ابتلا در موج پنجم کرونا نسبت به مراحل گذشته آن بسیار شدیدتر است و عواقب و تبعات بدتری دارد.

این پزشک متخصص بیماریها عفونی گفت: گونه دلتای کرونا به مقطع سنی خاصی محدود نیست و همه افراد و طیف های مختلف سنی اعم از کودکان، جوانان، بزرگسالان و حتی افرادی را که بیماری زمینه ای نداشته اند، در صورت رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و پیشگیرانه، مبتلا می کند.

وی افزود: علائم اولیه سویه جهش‌یافته ویروس کرونا شبیه سرماخوردگی و مهمترین نشانه های آن آبریزش بینی، گلودرد، گرفتگی بینی و سرفه‌های خلط‌دار است.

دکتر شریفی ادامه داد: این علائم می‌باید جدی گرفته شده و در کمترین زمان به پزشک مراجعه شود تا از این تصور که شخص به سرماخوردگی عادی مبتلا است، از خوددرمانی با داروهای معمول موجود در منزل، پرهیز شود. 

وی گفت: افراد مشکوک به ابتلای به کرونا، باید بعد از مشاهده این علائم و مراجعه به پزشک متخصص، تا زمان اعلام جواب آزمایش خود را در منزل ایزوله و یا قرنطینه کنند تا از ابتلای سایر افراد خانواده و بستگان به آن جلوگیری شود.

مسوول بخش ایزوله بیماران تنفسی در بیمارستان علامه بهلول گنابادی، سویه دلتای ویروس کرونا را نوع غالب این ویروس در شهرستان های گناباد و بجستان دانست و بیان کرد: این سویه قدرت سرایت بسیار بالایی دارد لذا در صورت رعایت نشدن پروتکل های پیشگیرانه، استفاده نکردن از ماسک و رعایت نکردن فاصله‌گذاری فیزیکی، افراد را خیلی سریع به بیماری کووید ۱۹ مبتلا می‌کند.

دکتر شریفی ادامه داد: بر این اساس همگان باید از حضور غیرضرور در خیابان، مکانهای عمومی، مجالس عروسی، ترحیم، دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه و نیز سفر به طور جدی و موکد پرهیز کنند. 

موتاسیون یا جهش های ژنتیکی ویروس کرونا تاکنون سویه‌های متعددی همچون "چینی، انگلیسی، آفریقایی، هندی و دلتا" را با قدرت سرایت و آسیب‌رسانی بیشتر پدید آورده و در سطح جهان پراکنده کرده است. آخرین سویه شناسایی شده ویروس همه‌گیر کرونا موسوم به "دلتا" به میزان ۴۰ درصد از دیگر سویه‌های آن مسری‌تر است. 

ویروس‌شناسان اعلام کرده‌اند، دلتا که نخستین بار در هند شناسایی شد و تاکنون ۸۰ کشور جهان را آلوده کرده به تنهایی حدود ۴۰ جهش ژنتیکی داشته است.

گناباد یکی از ۹ شهرستان خراسان رضوی است که از نظر شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد.  

هم اکنون ۲۵ بیمار با آزمایش مثبت کرونا در بیمارستان بهلول گنابادی بستری هستند و از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون ۳۰۵ تن بر اثر این بیماری در شهرستان های گناباد و بجستان جان خود را از دست داده اند.

سه بخش با گنجایش ۱۷۰ تخت و یک بخش مراقبت‌ ویژه نیز در بیمارستان علامه بهلول گنابادی برای درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ فعال است.

بیمارستان دوم تخصصی درمان بیماران کرونایی در گناباد نیز با ظرفیت ۶۰ تخت طی دهه فجر در شهر بیدخت این شهرستان به بهره برداری رسیده و پذیرای بیماران مبتلا به کروناست.

مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.