انور اسماعیلی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح پزشک خانواده(نظام ارجاع شهری) برای نخستینبار از بهمن سال گذشته در کشور بصورت آزمایشی در چهار استان کردستان، کرمان، یزد و کهکیلویه وبویراحمد آغاز شده وخانوادههای شهری دارای دفترچه بیمه رایگان از این طرح بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۳۰ پزشک برای اجرای این طرح مشارکت کرده اند، گفت: از مجموع ۳۱۰ هزار بیمه شده بیمه همگانی تاکنون ۲۷۰ هزار نفر به این تعداد پزشک منتسب شده و از این تعداد نیز۱۲۰ هزار نفر ویزیت پایه شامل دیابت و فشارخون شده اند.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان یادآور شد: در حال حاضر برای اجرای طرح در شهرستان های بانه و مریوان با کمبود پزشک مواجه هستیم لذا برای زیرپوشش قرار دادن ۴۰ هزار نفر باقی مانده منتشر پایش اطلاعات بیمه شده ها هستیم و از افرادی که پیامک برای آنان ارسال شده انتظار می رود در سریعترین زمان ممکن برای ویزیت پایه به پزشک مورد نظر خود مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه پزشکان در این طرح ۶ ماه فرصت دارند که معاینه اولیه بر روی افراد انجام دهند، افزود: کسانی که دارای بیماری زمینهای از جمله دیابت و فشار خون هستند، تحت کنترل و نظارت قرار میگیرند.
اسماعیلی اظهار داشت: افراد منتسب به پزشک خانواده بابت ویزیت و معاینه مبلغ ۵۰ هزار ریال پرداخت کرده و مابقی توسط بیمه پرداخت میشود، ضمن اینکه اگر فردی پس از معاینه توسط پزشک عمومی نیازمند درمان تخصصی تر باشد به پزشک منتخصص ارجاع شده و خدمتی که دریافت میکند، بیمهای خواهد بود.
در استان کردستان بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار نفر بیمه سلامت دارند که بیشترین تعداد آنان و بیش از ۶۰۰ هزار نفر در روستاها ساکن هستند.