به گزارش ایرنا، آیتالله «مصطفی علما» روز شنبه در دیدار مدیرکل و برخی از پرسنل سازمان آموزش های فنی و حرفه ای استان کرمانشاه به مناسبت هفته ملی مهارت و کار آفرینی، افزود: باید کشور را بتوانیم بسازیم، اگر فنی و حرفه ای برای مردم و جوانان جا بیفتد مشکل بیکاری حل می شود، لذا باید اطلاع رسانی دقیق و جامع صورت گیرد تا خانواده ها در جریان این آموزش ها قرار گیرند.
وی اظهار داشت: با پشت میزنشینی کارها درست نمی شود، باید فرهنگ سازی نماییم تا دیدگاه جوانان و خانواده ها پیرامون کار و بیکاری عوض شود، همه کارها نباید در پشت میز نشینی تعریف شود و باید جوانان به سمت کارهای فنی و حرفه ای تمایل نشان دهند که خیلی سریع آنان را جذب بازار کار می کند.
وی با انتقاد از مدرک گرایی در جامعه تأکید کرد: الان مدارک نظری زیاد کاربردی ندارد، نباید دنبال مدرک رفت زیرا مدرک های دانشگاهی زیاد کارایی ندارند، اگر برای مردم تعریف شود و مردم بدانند اینگونه جایگاهی وجود دارد، یقیناً به شکل گسترده استقبال می کنند.
نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه تصریح کرد: اصرار مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر این است که ما دستمان به زانوی خودمان باشد و متکی به دیگران نباشیم، لذا اگر بخواهیم مستقل باشیم باید جوانان را به سمت کارهای پربازده هدایت کنیم.
در این دیدار، یاور محمدی مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه گزارشی از برنامه های دستگاه متبوع خود را ارایه کرد.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت بیش از یک هزار واحد تولیدی و صنعتی دارد که بیش از ۳۰ هزار نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه در سال ۹۹ از سوی مرکز آمار ایران، ۱۴.۹درصد اعلام شد.
استان کرمانشاه با وسعت حدود ۲۵ هزار کیلومتر مربع، ۱.۵ درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل ۱۴ شهرستان، ۳۵ شهر و ۸۶ دهستان است.