مصطفی بیصوت روز یکشنبه به مناسبت هفته ملی کارآفرینی و مهارت (۳۱ تیر تا ۶ مرداد) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یادآور شد که عملیات ساخت مرکز جدید آموزش فنی و حرفهای مراوهتپه در زمینی به مساحت هشت هزار و ۴۰۰ مترمربع شامل بخش اداری، کارگاهی و خوابگاه شبانهروزی از سال ۱۳۹۰ آغاز شده است.
وی افزود: تا کنون با صرف ۴۶ میلیارد و ۴۱ میلیون ریال اعتبار عملیات ساخت بخش اداری، آموزشی و کارگاهی آن ۸۵ درصد و خوابگاه و سلف سرویس آن نیز ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
به گفته بیصوت، مرکز آموزش فنی و حرفهای مراوهتپه که در سال ۱۳۹۲ از مرکز آموزش فنی و حرفهای کلاله جدا و به صورت مستقل مصوب شد، توسعه و ترویج فرهنگ مهارت آموزی به منظور ایجاد فرصتهای شغلی پایدار و هدایت و فراگیر کردن هرچه بیشتر آموزشهای مهارتی در سطوح مختلف را در دستورکار قرار داد.
سرپرست مرکز آموزش فنی و حرفهای مراوهتپه اضافه کرد: در چهار ماه امسال ۸۳ زن و ۲۹۳ مرد با شرکت در ۴۷ دوره آموزشی این مرکز، مهارتهای مختلف را فرا گرفتند که ۲۰۸ نفر از آنان موفق به دریافت گواهینامه و بقیه نیز در مرحله آزمون قرار دارند.
وی افزود: این دورهها برای گروههای هدف متقاضی مهارت آموزی، دانش آموزان، زنان خانهدار، روستاییان و عشایر، ساکنان مناطق مرزی و محروم و سربازان وظیفه برنامه ریزی و اجرا شده است.
بیصوت بابیان اینکه آموزشهای مهارتی در مراکز فنی و حرفهای با هدف ایجاد فرصت شعلی بر مبنای توانمند سازی افراد برگزار میشود، گفت که امسال ۱۴ نفر از افراد دریافت کننده گواهینامه دوره آموزشی از مرکز فنی و حرفهای مراوهتپه بدون دریافت تسهیلات برای خود فرصت شغلی ایجاد کردند.
به گفته وی، مرکز آموزش فنی و حرفهای مراوهتپه دارای سه آموزشگاه آزاد فعال در سطح شهرستان است که در رشتههای کامپیوتر، صنایع دستی، آرایشگری و قالیبافی به متقاضیان آموزش میدهند.
شهرستان مرزی مراوهتپه افزون بر ۶۵ هزار نفر جمعیت دارد که در ۲ نقطه شهری و ۱۰۸ روستا سکونت دارند.
مراوهتپه با گستره سه هزار و ۶۰ کیلومتر مربع از طرف شمال به کشور ترکمنستان، از سمت شرق به خراسان شمالی، از قسمت غرب به بخش داشلی برون گنبدکاووس و از سمت جنوب به شهرستان کلاله (پارک ملی گلستان) منتهی میشود.