به گزارش روزیکشنبه روابط عمومی سازمان یادشده ، محمدرضا خلف باغی افزود:خاک های مرغوب استان بیشتر در حوزه ساخت و ساز مورد استفاده قرار گرفت، و اغلب مناطق شهری پیش از این باغ بود و هم اکنون تا حدودی خاک با درجه مرغوبیت پایینتر مورد استفاده بخش کشاورزی قرار دارد .
وی با بیان اینکه توسعه کشت در اطراف عرصه های بیابانی یزد مقرون به صرفه نیست و از خاک بایر به دلیل کاهش بارندگی و کمبود آب نمی توان کشت و زرع کرد، اظهارکرد: با توجه به اقلیم گرم و خشک ، کمبود آب و شرایط آب و خاک استان مانع توسعه کشت است.
خلف باغی همچنین ادامه داد: ۱۶ آزمایشگاه آب و خاک در استان فعال است که به رصد نوع خاک و مرغوبیت آن می پردازد ، اما مشکل و دغدغه اصلی برای کشاورزی منطقه کمبود آب شیرین است.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی یزد معضل حوزه آب استان را نگاه مقطعی به تداوم پدیده خشکسالی عنوان کرد و گفت: باید در نظر داشت، آب با ارزش ترین کالای حیاتی است و در کنار آن کشاورزی و وجود اکسیژن جدا از حیات نیست.
به گفته وی مبنای توسعه یزد ابتدا از سوی نیاکان ما بر رونق کشاورزی قرار داشت و از این پس باید کشاورزی با روش های نوین آبیاری ادامه پیدا کند و صنایع پرآبخواه نباید جای کشاورزی را بگیرد و به کمبود آب دامن بزنند.
مجموع اراضی قابل کشاورزی یزد ۱۷۵ هزار هتکار است که به دلیل کاهش بارندگی، وجود عرصه های بیابانی و کمبود آب هم اکنون از همه این اراضی استفاده نمی شود.
هم اکنون از ۱۱۲ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد، ۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) زراعی و ۷۹ هزار و ۶۴۶هکتار (معادل ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانه ای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان یزد مربوط به باغبانی و کشت پسته، انار، زردآلو ، ز عفران و گیاهان دارویی است.
۶۰۶ هزار تن محصول زراعی، ۲۵۵ هزار تن محصول باغی، ۵۸۵ هزار تن محصول گلخانه ای و ۳۹۲ هزار تن محصولات دامی در مجموع حدود یک میلیون و ۸۹۰ هزار تن محصول حاصل تلاش سالانه ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار یزدی است.