بجنورد- ایرنا- امام جمعه بجنورد با تاکید بر مدیریت مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی و آب آشامیدنی گفت: الگوی مصرف کشت در برنامه جهاد کشاورزی قرار گرفته و توجه بیشتری به آن صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام رضا نوری روز یکشنبه در هفتادو یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه ۹۰ درصد از منابع آب در بخش کشاورزی مصرف می شود اظهار داشت: اگر قرار است فرهنگسازی در مصرف بهینه آب انجام شود باید این اصل را در بخش کشاورزی اجرایی کرد.

وی تصریح کرد: آبیاری کشاورزی به صورت سنتی انجام می شود و هدر رفت آب در این زمینه بسیار است و لازم است با ارایه تسهیلات یا برنامه های تشویقی کشاورزان را ترغیب به اجرای آبیاری نوین کرد.

امام جمعه بجنورد با بیان اینکه باید تعریف جدیدی از نحوه مصرف بهینه آب از سوی دستگاه‌های مسئول صورت گیرد، افزود: مصرف بهینه آب، بر همه آحاد جامعه واجب است و با توجه به شرایط آبی باید بیشتر از قبل مصرف را کنترل کنیم.

وی گفت: امروزه آب، نان و برق بدلیل اهمیت در حال تبدیل شدن به موضوعات امنیتی در کشور است و منافقین و جریان های معاند نیز سعی دارند تا از این شرایط استفاده کنند و این حوزه ها را حساس کنند.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی  خاطرنشان کرد: ذخیره گندم و تهیه آرد نیز باید از مسایل با اهمیت برای مدیران این حوزه باشد و سیلوهای گندم و آرد را باید با تدبیر و برنامه ریزی ذخیره سازی کرد تا در فصول دیگر سال مشکلی نداشته باشیم.

وی ادامه داد: مسوولان باید این مسایل حیاتی و استراتژیک را به جد دنبال و مشکلات این حوزه ها را رصد و پیگیری کنند تا موجب نارضایتی مردم نشود و بهانه نیز به دست رسانه های معاند داده نشود.

حجت الاسلام نوری در ادامه به لزوم توجه به صرفه جویی آب اشاره کرد و افزود: کارگروه ملی ترویج مصرف بهینه آب در وزارت نیرو تشکیل شده و وظایف تمامی دستگاه ها در زمینه فرهنگسازی صرفه جویی آب به خوبی مشخص شده و دبیر شورای فرهنگ عمومی بعنوان ناظر بر اجرای مصوبات این کارگروه و مشکلات را در جلسات استانی اطلاع رسانی کند.

وی ادامه داد:  بر اساس گزارش کارشناسان متوسط مصرف سرانه آب در ایران ۱۰۰ میلی متر از میانگین جانی بیشتر است و باید هر چه سریعتر در این زمینه چاره اندیشی شود تا در آینده دچار مشکل نشویم.

حدود ۹۰ درصد آب تولیدی در استان خراسان شمالی در بخش کشاورزی استفاده می شود.  

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزاز است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.