بیرجند - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: میزان خسارت فرسایش بادی به منابع زیستی و اقتصادی استان سالانه برابر با ۸۲۸ میلیارد و ۹۰۲ میلیون ریال برآورد می‌شود.

علیرضا نصرآبادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این خسارت‌ها در حوزه منابع زیست انسانی، خطوط مواصلاتی، اراضی کشاورزی، منابع زیست محیطی، چاه‌ها و قنوات، تاسیسات صنعتی، واحد صنعتی، واحد تولید، ایستگاه‌های راه آهن و از این قبیل روی می‌دهد.

وی بیان کرد: مساحت کانون‌های بحرانی استان از یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۷۴۱ هکتار به ۲ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۷۲۹ هکتار رسیده که شهرستان طبس با ۵۹۷ هزار و ۴۳۵ هکتار بزرگترین کانون بحرانی را داراست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار داشت: همچنین شهرستان‌ بشرویه با ۳۰۱ هزار و ۸۱۳ هکتار دومین شهرستان دارای فرسایش بادی است و در مجموع ۲ شهرستان طبس و بشرویه ۵۵ درصد سطح فرسایش بادی را در این استان به خود اختصاص داده‌اند.

وی گفت: برای کاهش این خسارت‌ها پروژه‌های اجرایی در بخش بیابان از سال ۵۴ آغاز شد و به طور مستمر تاکنون در دست انجام است.

نصرآبادی عنوان کرد: فعالیت‌های اجرایی در دوره ۴۵ ساله شامل ۱۳ هزار و ۸۷۶ هکتار بذرکاری و بذرپاشی، ۱۵۳ هزار و ۲۰۰ هکتار نهال‌کاری، ۳۰۹ کیلومتر احداث بادشکن زنده (اطراف مزارع و جاده‌ها) و ۶۵۱ کیلومتر احداث بادشکن غیر زنده در مناطق خاص اجرا شده است.

وی افزود: همچنین ۲۸ هزار و ۹۴۱ هکتار اجرای طرح مدیریت جنگل‌های دست‌کاشت، ۹۹۱ هزار و ۶۸۸ هکتار حفاظت و قرق عرصه‌های تاغزارهای طبیعی و دست کاشت، ۳۹ هزار هکتار مدیریت روان‌آب‌های سطحی در قالب پروژه‌های اجرایی احداث هلالی‌های آبگیر و کنتور فار و از محل اعتبارات ملی، استانی، خشکسالی و مدیریت بحران استان اجرا شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: سال ۹۹ در استان ۸۵۰ هکتار نهالکاری، هزار و ۴۰۰ هکتار مدیریت هرزآب و آبیاری و مراقبت سنواتی به میزان هفت هزار و ۵۸۵ هکتار اجرا شد.

وی افزود: همچنین اجرای سیستم چرایی و قرق در ۲ هزار هکتار، ساماندهی و کنترل چرای دام در مراتع ممیزی شده در ۹ هزار هکتار و مالچ‌پاشی در ۳۰۰ هکتار از عرصه‌ها اجرا شده است.