تهران- ایرنا- شبکه خبری فرانس۲۴ با اشاره به نتایج یک پژوهش تازه نوشت: در سراسر جهان بیش از یک میلیون کودک قربانیان پنهان کووید-۱۹ هستند که در نتیجه این بیماری یکی از والدین خود را از دست داده و یتیم شده اند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای این شبکه خبری فرانسوی، نتایج یک پژوهش تازه منتشر شده در نشریه پزشکی لنست (The Lancet) نشان می دهد یک میلیون و ۱۰۰ هزار کودک در سراسر جهان مرگ یک مراقب اصلی را به دلیل کووید-۱۹ تجربه کرده اند.

درواقع با شروع همه گیری ویروس کرونا در سراسر جهان، اکثر مرگ و میرهای کرونایی در میان جمعیت مسن تر رخ می داد و از این رو توجه جهان به بزرگسالان معطوف شد. اما همانگونه که این پژوهش نشان می دهد نتیجه غم انگیز شیوع بالای کرونا میان بزرگسالان این است که بسیاری از کودکان، والدین، ​​پدربزرگ و مادربزرگ یا دستکم یکی از سرپرستان اصلی خود را از دست داده اند.

گفته می شود از مارس ۲۰۲۱ تاکنون (اسفند ۹۹) در سراسر جهان، در مجموع ۱.۵ میلیون کودک پدر یا مادر، پدربزرگ و یا مادربزرگ و یا یکی از نزدیکان دیگری که سرپرستی آنها را برعهده دارد را از دست داده اند. در این میان بیش از یک میلیون از این کودکان از پدر و مادر یتیم شده اند.

فرانس۲۴ در ادامه افزود: یتیمی و مرگ یکی از مراقبان اصلی کودکان از نتایج پنهان کووید-۱۹ است. تخمین زده می شود از اول مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸)، تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰)، یک میلیون و ۱۳۴ هزار کودک مرگ سرپرست اصی از جمله دستکم یکی از والدین یا شخصی که حضانت قانونی وی را برعهده داشته تجربه کرده است.

پژوهشگران توضیح می دهند که علاوه بر پیامدهای غم انگیز همه گیری کرونا برای کودکان، اقداماتی همچون قرنطینه و تعطیلی مدارس، ظرفیت نهادهای حامی کودکان را برای ارائه مداخلات به شدت کاهش داده است. بنابر یافته های این پژوهش، به ازای هر دو مرگ ناشی از کووید-۱۹، یک کودک سرپرست خود را از دست داده است.

در این پژوهش مرگ و میر کرونایی در ۲۱ کشور که بیش از ۷۶ درصد از کل موارد کووید-۱۹ را شامل می شوند، در نظر گرفته شده است.

«لوسی کلوور» از نویسندگان این پژوهش از دانشگاه آکسفورد در این خصوص گفت: «ما باید به سرعت وارد عمل شویم، زیرا هر ۱۲ ثانیه یک کودک سرپرست خود را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست می دهد».

این گزارش می افزاید که برآورد محافظه کارانه این است بیش از چهار میلیون کودک دیگر ممکن است در سال های آینده به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ مرگ والدین و یا سرپرست را تجربه کنند.

کارشناسان بر این باور هستند کودکانی که یک یا دو والد خود را از دست می دهند، بیشتر به سمت فقر رانده می شوند و این می تواند به معنی ترک تحصیل و کار کودکان برای کمک به درآمد خانواده باشد. این کودکان به مدرسه بر نخواهند گشت و احتمالا در چرخه فقر گرفتار خواهند شد.

«بیدیشیا پیلای» مدیر موسسه غیر دولتی نجات کودکان هم در این خصوص گفت: «تاثیر ویروس کرونا بر وضعیت زندگی کودکان در سراسر جهان ویرانگر بوده است. این امر دهه ها پیشرفت در جهت حفاظت از آسیب پذیرترین افراد جامعه را خنثی کرده و به شدت بر آینده آنها تاثیرگذاشته است».