شیراز-ایرنا- سوگواره فرهنگی، هنری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) با میزبانی و محوریت دانشگاه شیراز در چهار بخش برگزار می‌شود.

دبیر اجرایی دومین سوگواره ملی فرهنگی هنری اباعبدلله الحسین (ع) دوشنبه در نشست خبری آنلاین گفت:‌سال گذشته دانشگاه شیراز برای نخستین‌بار، سوگواره ملی فرهنگی هنری اباعبدلله‌الحسین (ع) را برگزار کرد که با اقبال بسیاری از دانشگاهیان سراسر کشور روبه‌رو شد که دستاوردهای ارزشمند دور اول سوگواره‌ اباعبدالله (ع)، ما را بر آن داشت تا دومین دوره‌ سوگواره‌ اباعبدالله الحسین (ع) را همراه با هفتمین یادواره‌ سراسری بوی سیب حرم برگزار کنیم.

علی حفیظی افزود:‌بی‌شک عزاداری‌ها و سوگواری‌ها برای امام حسین (ع) یکی از بی‌بدیل‌ترین نمادهای هویتی و فرهنگی در درون جامعه ایرانی است که طی اعصار و قرون نه تنها از ظرفیت تأثیرگذاری آن کاسته نشده، بلکه شاهد رشد و اعتلای جایگاه آن در سیر شکل‌گیری تحولات سیاسی اجتماعی نیز بوده‌ایم.

وی با اشاره به بعد فرهنگی و هنری این رویداد افزود: هنر ایرانی، هنری‌ است متشخص و با هویت دینی و ملی، پرمعنا و نیرومند و تأثیرگذار که همواره سهم مهم و شایسته‌ای در هنر، فرهنگ و تمدن جهانی داشته است.یکی از شاخصه های هنر، بیان‌ زیبا، نافذ و ماندگار مقصود و انتقال پیام‌ و اندیشه‌ به مخاطب‌ است پس آن‌ها را درهم آمیخته و با یاری کنشگران عرصه‌ فرهنگ و هنر، قیام امام حسین (ع) و محرم را به زبان هنر درآوریم.

مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز به ضرورت برگزاری این سوگواره پرداخت و اظهار داشت: این سوگواره زمینه و فرصت مغتنمی است برای شناخت قابلیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی دانشگاهیان سراسر کشور تا زمینه مناسب برای معرفی هنرمندانی باشد که آثارشان، مفاهیم بلند فرهنگ عاشورا از جمله حق‌طلبی، عدالت‌خواهی، اخلاق حسینی را ترویج می‌کند و هم عرصه‌ای برای پدیدآوردن انگیزه‌ بیشتر در جامعه‌ دانشگاهی برای خلق اثر و توجه به تولیدات فرهنگی در بطن حماسه حسینی است.

حفیظی گفت: رسیدن به زبان گویای هنری در یادآوری هدف قیام امام حسین (ع) از نگاه نسل امروز، تبدیل‌کردن شعارهای مذهبی به نشانه‌ها و الگوهای هنری، تولید و نشر آثار هنری با مضامین مذهبی، انتقال واقعیت‌های مذهبی و دینی به نسل جوان و یادآوری آن به دیگر نسل‌ها از طریق سوگواره‌ها و مسابقه‌های فرهنگی هنری، بهره‌مندی از ظرفیت‌های واقعه‌ کربلا در زمینه‌ی خلق آثار تجسمی، استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی در گسترش فرهنگ و هنر عاشورایی و بیان حماسه‌ عاشورا و انتقال پیام آن؛ تلاش برای اندیشه‌ورزی در خصوص واقعه‌ کربلا، تلاش برای زدودن خرافه از واقعه‌ کربلا، مطالعه‌ فرهنگ دینی و به‌طور خاص، هنر تشیع، تقویت روحیه‌ سلحشوری و ایثارگری در بین نسل جوان جامعه، تبلیغ و ترویج  مضامین عاشورایی در هنر و ادبیات و شناخت و معرفی توانمندی‌های هنری و ادبی جامعه‌ دانشگاهی ایران از اهداف مهم این رویداد ملی است.

به‌ گفته‌ مدیر اجرایی دومین سوگواره‌ اباعبدلله الحسین (ع)، این سوگواره که ویژه‌ دانشگاهیان سراسر کشور ترتیب یافته است، در چهار بخش ۱.هنری (هنرهای تجسمی، نمایشی، آوایی و تصویری)، ۲. ادبی (ادبیات نمایشی، نثر ادبی، ادبیات داستانی و شعر) و ۳. پژوهشی (به‌صورت ارائه‌ی مقالات با محوریت‌های سوگواره) و ۴. فرزندان دانشگاهیان (با محورهای نقاشی، نوحه‌خوانی و خلاقیت‌های هنری با محورهای سوگواره) برگزار می‌شود.

حفیظی ادامه داد:‌پس از داوری آثار به چهار نفر از برگزیدگان در هریک از بخش‌های تعیین‌شده در این رویداد، هدایای نقدی و معنوی اعطا خواهد شد.

مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز ضمن دعوت از دانشگاهیان برای شرکت در دومین سوگواره‌ی ملی فرهنگی هنری اباعبدلله الحسین (ع)، اعلام کرد: علاقه‌مندان برای شرکت در جشنواره و ثبت نام و ارسال آثار از هفتم مردادماه مصادف با عید سعید غدیرخم تا ۲۸ مردادماه ۱۴۰۰ فرصت دارند به سایت  www.booyesibeharam.ir  مراجعه کنند.