تهران- ایرنا- نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که داروی آرتروز تاثیر زیادی در افزایش احتمال زنده ماندن بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ندارد.

به گزارش روز سه شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از روزنامه دیلی میل، از آنجا که محققان به دنبال یافتن روش های درمانی برای نجات جان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بوده اند، یک استراتژی رایج، استفاده مجدد از داروها در برابر سایر بیماری ها بوده است.

به عنوان مثال، داروی ضدویروس «رمدسیویر» (Remdesivir‎)، برای اولین بار جهت درمان هپاتیت C ساخته شد و اکنون یکی از پرکاربردترین روش های درمانی در بیمارستان ها برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ است.

آنتی بادی های مونوکلونال نیز یکی دیگر از انواع دارویی رایج است که در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ ساخته شده است. در این درمان از آنتی بادی های مصنوعی - قطعات سیستم ایمنی بدن - برای تقویت توانایی بیمار در مبارزه با بیماری استفاده می شود.

سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز استفاده اضطراری از چند درمان با آنتی بادی مونوکلونال که کووید را هدف قرار می دهد، صادر کرده است. محققان اکنون در حال بررسی سایر روش های درمانی مشابه - از جمله استفاده از یک داروی آرتروز به نام «کاناکینوماب» هستند که یک درمان آنتی بادی مونوکلونال است و معمولاً برای درمان بیماری آرتروز در دوران کودکی استفاده می شود.

این مطالعه که توسط یک گروه بین المللی از محققان انجام شد، نشان داد که داروی کاناکینوماب شانس زنده ماندن افراد مبتلا به کووید-۱۹ را به اندازه قابل توجهی افزایش نمی دهد. محققان ۳۹ بیمارستان آمریکا و اروپا در بررسی داروی «کاناکینوماب»، تنها یک اختلاف سه درصدی در میزان زنده ماندن بیماران مبتلا به موارد شدید کرونا پیدا کردند.

این مطالعه نشان داد که میزان بقا و بهبودی کلی در میان بیماران مبتلا به موارد شدید کرونا که داروی کاناکینوماب دریافت کرده و آنهایی که این دارو را دریافت نکرده بودند، مشابه بود. این دارو نوعی آنتی بادی مونوکلونال است که به ذرات سیستم ایمنی که به روش مصنوعی ساخته می شود، متکی است.

در پایان این مطالعه، ۸۰ بیمار (۳۵.۲ درصد) در گروهی که داروی کاناکینوماب دریافت کرده بودند، هیچگونه شواهدی از عفونت نداشتند که این موضوع در مورد ۶۸ بیمار (۳۰.۴ درصد) از بیماران گروهی که دارونما دریافت کرده بودند، صادق بود. همچنین تعداد مشابهی از بیماران هر دو گروه از بیمارستان ترخیص شدند.

محققان نتیجه گرفتند که این آنتی بادی مونوکلونال به طور قابل توجهی شانس زنده ماندن بیماران مبتلا به موارد شدید کرونا را بهبود نمی بخشد. به علاوه محققان خاطرنشان کردند که مطالعه جداگانه در مورد استفاده از داروی «آناکینرا» - داروی مشابهی که برای درمان آرتریت روماتوئید استفاده می شود -  برای درمان کرونا نیز در مراحل اولیه مطالعه متوقف شد زیرا نتایج قابل توجهی نشان نداد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.

کشورهای زیادی همچون آمریکا، ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند.

اکنون واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در بسیاری از کشورها در حال انجام است.